دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸

دسته ها:باز نشر

آسته برو آسته بیا که گربه شاخت نزنه

نویسنده: مرجان پشت مشهدی

مطلب آقای دکتر حمید ی. روانپزشک مرا به تعجب واداشت شاید به این دلیل که ایشان پزشک است و می داند قاعدتاً باید سختگیری های زیادی در مورد فعالیت های پزشکان وجود داشته باشد و اگر کسی مدرک روانپزشکی ندارد نمی تواند کار روانپزشکی کند. و این مساله فعلی در مورد دکتر صنعتی است. آقای ی! ضمناً حتما جواب جناب صنعتی را به این سؤال در سایت ما دیده اید. به نظر شما جناب صنعتی اگر می خواست نمی توانست تصویر مدرکش را در اینترنت یا همان ویکی پدیا یا سایت علوم پزشکی تهران بگذارد؟ البته اگر مدرکی وجود می داشت. بخصوص اینکه جناب صنعتی ثابت کرده ید طولایی در صحبت و مصاحبه و اظهار نظر و دفاع و مناظره و … دارد. به نظر شما اینکه آدمی سال های سال ادعای مدرکی را بکند که ندارد جای هیچ ناراحتی ای ندارد؟ جای ناراحتی ندارد که کسی به خودش اجازه می دهد بدون صلاحیت در حوزه روح و روان کار کند حتی اگر فقط درمان دارویی باشد؟ اگر مثلاً در مورد جراحی مغز و اعصاب حرف می زدیم باز هم همین را می گفتید؟

همینطور هم بعنوان یک روانپزشک نمی دانم چقدر از فعالیت های هم صنفی های خود در انجمن علمی روانپزشکان ایران برای قبضه کردن رواندرمانی و روانکاوی آن هم بعد از فقط ۹ ماه دوره رواندرمانی برای رزیدنت ها و گرفتن فلوشیپ رواندرمانی شگفت زده شده اید و آیا این شگفتی را به آنها هم ابراز کرده اید یا خیر. ما که خشکمان زد. بعد هم نمی دانم اینکه یک آدمی به اندازه صلاحیتش حرف بزند خیلی چیز عجیبی است که پرسیده اید مگر «یرای اظهار نظر درباره صادق هدایت یا دکتر شریعتی یا مشکلات اجتماعی از جایی باید مدرک صلاحیت گرفت». اگر نگاهی به خبرنامه انجمن روانپزشکان ایران بیندازید در شماره ۳۱ پاییز ۹۲ در همان «سخن اول» به قلم دکتر میرسپاسی رییس انجمن می خوانید: «در ماه های اخیر جلسات پربار و مفید هیئت مدیره انجمن بطور منظم تشکیل شد و به مسائل روز به ویژه انتقال اعتراض های همکاران به مسئولین در مورد مطالبی که در مطبوعات توسط غیرروانپزشکان در خصوص درمان بیماران دچار مشکلات روانپزشکی توسط آنها مطرح شده بود پرداخته شد.» توجه می کنید که مساله فقط اظهار نظر غیر روانپزشکان در مورد درمان است و نه انجام درمان. این تعجب خودتان را به انجمن روانپزشکان هم در زمانی که این مطلب در خبرنامه اش چاپ شد اعلام کردید؟ در ضمن ممکن است برای ما بگویید چه چیز در آموزش روانپزشکان آنها را در مورد صحبت کردن درباره مرگ و صادق هدایت و شریعتی و …. صلاحیت دار می کند؟ بگذارید از شما بپرسم مگر روانشناسان بالینی یا پرستاران درمان دارویی نمی خوانند؟ از نظر شما آنها می توانند دارو درمانی کنند؟ و اگر نمی توانند چرا؟ پاسخ را از هم صنفی های خودتان می آورم: همان خبرنامه شماره ۳۱، پاییز ۹۲ انجمن روانپزشکان در «سخن اول» نوشته: «همکاران محترم نسخه های متعددی به انجمن ارسال کردند که از تجویز دارو توسط افراد غیرپزشک و با کمال تعجب با مهر غیرپزشک حکایت داشت. انجمن در جلسه های متعدد نسخه ها را بررسی و نتیجه را به مراجع ذیصلاح ارجاع و تقاضای اقدام قانونی کرد.» بله! همکاران شما در این مورد «اقدام قانونی» کرده اند. پس چرا برای شما داشتن صلاحیت برای انجام کاری اینقدر تعجب آور است؟

در آخر هم باید بگویم بر عکس شما، ما با دیدن اسم دکتر صنعتی بیش از هر چیز دیگری به یاد این پرسش می افتیم که: دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران جناب صنعتی مدرک روانپزشکی دارد یا خیر.

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ساعت: ۱۰:۰۵