شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان

«آنها می خواهند راه حل های ساده داشته باشند»

شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴

دیدگاه خانم هاشمی درباره «مافیای روان»
آقای مصطفی س. راستش را بخواهید تکرار سوال «آقای دکتر صنعتی! دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان(!) کجاست؟» از سوی شما در ذهن من جرقه ای ایجاد کرد. بیش از ۸ ماه است که این سؤال، تقریباً هر روز و هر روز در جاهای مختلف و به طرق مختلف از سوی اعضای انجمن فرویدی پرسیده شده اما اینکه این بار این سؤال از طرف شخصی که عضو انجمن فرویدی نیست پرسیده می شود، برای من معنای دیگری داشت و شاید چیزی را در ذهنم تکان داد.
آقای مصطفی س. وقتی سؤالتان را خواندم، اولین چیزی که به ذهنم رسید، این بود که حالا دیگر می دانم «دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان کجاست». بله می دانم. آن دقیقاً در ذهن من و شما است. جایی از ذهن من و شمای «توده» که میلی به پرسیدن ندارد. میلی به فکر کردن ندارد. «نمی خواهد بداند». به هیچ وجه از خودش، حتی از خودش، نمی پرسد «دانشکده روانپزشکان» چه صیغه ای است؟ «دانشکده روانپزشکان» یک «دانشگاه» یعنی چه؟ «دانشگاه انگلستان» هم داریم؟ ترکیب «دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان» چه معنی ای دارد؟ یاد مهران مدیری افتادم. شیرفرهاد را می گویم. می پرسید: اینا که گفتی کلاً یعنیییییی چه؟
بله این دانشکده دقیقاً در جایی در ذهن من و شماست که جرأت پرسش ندارد. می ترسد؛ خیلی زیاد. هرگز نمی پرسد و همیشه دنبال چیزهای ساده است. فروید می گوید «آنها می‌خواهند راه حل‌های ساده داشته باشند». * به همین دلیل هم ۳۰ سال تمام، صنعتی فارغ التحصیل از «دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان» را می پذیرد تا شاد و خوشحال باشد که چیز جدیدی آموخته؛ چیز نویی که نام آن روانکاوی است، ولی هیچ چیز، واقعاً هیچ چیز، تغییر نکند.

• مقاله «توضیحات، کاربردها و راهکارها» اثر زیگموند فروید، سایت انجمن فرویدی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ساعت: ۱۸:۰۴