دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲

بخش ها

آرشیو ماهیانه


دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه، طرح مولدسازی

احتمال فروش باغ فردوس در چارچوب طرح «مولدسازی»

گزارش‌ها حاکی از قرار گرفتن «باغ فردوس» در منطقه یک تهران در لیست اقلام فروشی دولت بر اساس طرح موسوم به «مولدسازی دارایی‌های دولت» است.

روزنامه هم‌میهن روز پنج‌شنبه گزارش داده است که در لیست دارایی‌های فروشی دو ملک به‌نام «باغ فردوس»، هر دو واقع در منطقه یک شهر تهران وجود دارد که «‌بدون شک ساختمانی جز موزه سینما به‌یاد نمی‌آورد، هرچند روابط عمومی این مکان فرهنگی، وقوع چنین اتفاقی را تکذیب کرده است».

اکنون موزه سینمای ایران در باغ فردوس واقع است و قدمت امارت آن به دوران پادشاهی محمد شاه قاجار برمی‌گردد.

این گزارش می‌افزاید مالکیت باغ فردوس همچون خانه هنرمندان میان شهرداری تهران و وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی، مشترک است. طبق توافقی که در زمان حضور غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران انجام شد، این ساختمان‌ها از سوی شهرداری به وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی تحویل داده شدند، مادامی که استفاده‌ای فرهنگی از آنها شود.

بهروز غریب‌پور، نویسنده و کارگردان تئاترمی‌گوید واگذاری چنین فضایی طبیعتا جز به معنای بی‌توجهی به میراث فرهنگی نیست: «این اتفاق، جزو اتفاقات نادر و تصمیمی بسیار غلط و حاصل بی‌توجهی به میراث فرهنگی است. از نظر من، فقط در کابوس ممکن است چنین اتفاقی رخ دهد».

«مولدسازی دارایی‌های دولت» که به گفته مدافعانش، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی از آن حمایت می‌کند، قرار است زیر نظر یک «هیئت عالی» متشکل از هفت عضو انجام شود.

هفت عضو این هیئت عالی عبارتند از محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، احمد وحیدی، وزیر کشور، مهرداد بذرپاش، وزیر راه، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس، و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضاییه.

اما در این میان، مهم‌تر از همه، اختیارات «وسیعی» است که حکومت برای اجرای این مصوبه به این هیئت هفت‌نفره داده است، از جمله مصونیت اعضای هیئت از تعقیب قضایی.

 

منبع: رادیو فردا


پیوند کوتاه به این مطلب:

https://freudianassociation.org/?p=66598

  تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۴۰۱، ساعت: 07:55