یکشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۰

دسته ها:امیر عباس کشاورز – شبنم نوحه سرا – وحید شریعت -مهدی صابری-صابران، روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه

انجمن روانشناسان آمریکا در خدمت شکنجه گران

چهارشنبه ۰۴ شهریور ۱۳۹۴

دیدگاه خانم ز. ن. درباره «مافیای روان»

«انجمن روانشناسان آمریکا در خدمت شکنجه گران!

انتشار گزارش جدیدی در مورد روش‌های شکنجه سازمان سیا اتهامات سنگینی را متوجه انجمن روانشناسی آمریکا کرده است. بر مبنای این گزارش، اعضای برجسته این انجمن در ابداع روش‌های تازه شکنجه همکاری موثری با دولت بوش داشتند.

به گزارش دویچه وله، نخستین اتهامات مبنی بر همکاری روانشناسان آمریکایی در به کار‌گیری روش‌های جدید شکنجه مظنونان به فعالیت‌های تروریستی توسط سازمان سیا و ارتش آمریکا سال ۲۰۰۷ میلادی مطرح شدند. اما حال گزارش تاز‌ه‌ای در مورد همکاری موثر کارشناسان این انجمن با طرح “مبارزه با ترور” در دولت بوش منتشر شده است.
این گزارش که پس از بررسی اسناد داخلی و ایمیل‌های رد و بدل شده میان اعضای انجمن روانشناسی آمریکا، سازمان‌های اطلاعاتی و ارتش آمریکا تهیه شده، نشان می‌د‌هد که اعضای این انجمن سال‌ها با پنتاگون همکاری داشتند.
اعضای این انجمن بر اساس این نظریه که توانایی انسان برای کنترل خود هنگام ترس شدید دچار اختلال می‌شود، نه تنها روش‌های جدید شکنجه مانند “واتر بوردینگ” یا “القا احساس خفگی با آب” را ابداع کردند، بلکه هنگام اجرای آن نیز حضور داشتند؛ به عنوان مثال در زندان‌های گوانتانامو یا ابوغریب.

صدمه شدید به اعتبار انجمن
نادین کاسلو یکی از اعضای انجمن روانشناسان آمریکا می‌گوید تمامی اعضای هیئت مدیره انجمن که حال همگی از کار برکنار شده‌اند، از همه چیز اطلاع داشتند و همکاری خود با پنتاگون را تا سال‌های مخفی نگاه داشته بودند.
او معتقد است که این انجمن بایست خیلی زودتر در برابر اخبار منتشر شده در این زمینه واکنش نشان می‌داد و اعتبار آن حال آنقدر آسیب دیده که جبران به زمانی طولانی نیاز دارد.
انجمن روانشناسان آمریکا سال ۱۸۹۲ با هدف “رفاه جامعه و تک تک‌شهروندان” تأسیس شد.
این انجمن که ۱۳۰ هزار عضو و سالانه ۱۰۰ میلیون دلار بودجه‌ دارد ابتدا گزارش‌های منتشر شده در مورد همکاری با پنتاگون برای شکنجه زندانیان را تکذیب می‌کرد، اما سرانجام با افزایش فشار افکار عمومی در سال ۲۰۱۴ خود کمیته‌ای را مسئول بررسی این اتهامات کرد.
نتیجه بررسی این کمیته حاکی از صحت تمامی اتهامات مطرح شده بود.

“تکنیک‌های بازجویی پیشرفته”
نخستین اتهامات در سال ۲۰۰۷ با انتشار گزارش یک بازرس تحقیق پنتاگون با نام شلتون آر یانگ مطرح شدند. این گزارش نشان می‌داد‌، پنتاگون تعدادی از این روانشناسان را استخدام کرده تا مظنونان به اقدامات تروریستی را با روش‌های تازه به حرف آورند.
دو تن از آنها با نام‌های جیمز میتچل و بروس جسن در ازای همکاری خود با پنتناگون ۸۰ میلیون دلار دریافت کردند. این دو هیچ تجربه‌ای در بازجویی از افراد نداشتند و اطلاعات آنها برگرفته از کتاب‌های تخصصی بوده است.
آنها چند روش جدید با عنوان “تکنیک‌های برای بازجویی پیشرفته ” از جمله بی‌خوابی، واتروردینگ، استفاده از حشرات و صحنه ‌سازی اعدام ‌را ابداع کردند.
انتشار گزارش تازه در مورد همکاری موثر انجمن روانشناسان آمریکا با ارتش برای شکنجه مظنونان به اقدامات تروریستی به عقیده نمایندگان دمکرات مجلس سنای آمریکا نشانگر آن است که دولت آمریکا نباید اشتباهات پس از حمله یازدهم سپتامبر را تکرار کند.
در مقابل بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه با حمایت از اقدامات سازمان سیا انتشار چنین گزارشی را سیاه‌نمایی دولت جورج بوش دوم می‌دانند. ‌
این درحالی است که کمیته‌ی اطلاعاتی سنا پیشتر با انتشار گزارشی تأکید کرده بود که این شیوه‌های وحشیانه در بسیاری موارد نتیجه‌بخش هم نبوده و منجر به این نشده که ماموران سیا “اطلاعاتی را که می‌خواهند” به دست آورند.
بر اساس جمع‌بندی کمیته اطلاعاتی سنا میزان موفقیت در جلوگیری از اقدامات تروریستی، کشف گروه‌های تروریستی یا کسب اطلاعات با این شیوه‌های خشن ناچیز بوده است.»

بله، «علم» و «دین» متاسفانه به ابزاری برای «گفتار اربابی» تبدیل شده است تا با آن جنایت های خود را عملی سازند یا بر آن سرپوش گذارند.
باور کنید آن «روانکاوی» محور صنعتی- همایونپور هم در نهایت به همین جنایت ها ختم می شود. یک نمونه آن را که دیده ایم و از آن خبر داریم، بقیه جنایت ها را هم خدا عالم است!

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۴، ساعت: ۲۱:۴۳