پنج شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹

دسته ها:تجمع ۲۴ ساعته انجمن فرویدی در وزارت بهداشت، درمان و غیره، روانکاوی در انجمن فرویدی، وزیر مستعفی بهداشت

ایازی: من فقط سالی یک روز به این حرف‌ها اعتقاد دارم!

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی:

قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های سلامت در پیامی به مناسبت ۱۴ آذر، روز جهانی داوطلب گفت: توسعه و گسترش سازمان‌های غیردولتی و فعالیت‌های داوطلبانه از اهم برنامه های دولت است.

به گزارش وبدا؛ دکتر سید محمد هادی ایازی در این پیام آورده است: از آن‌جا که فعالیت‌های داوطبانه، غیرانتفاعی و بدون نگاه‌های اقتصادی است و خیرات جمعی محسوب می‌شود، می‌تواند به یاری دولت‌ها و مدیران شهری در حل مشکلات بیاید بدون این‌که نیازی به صرف هزینه‌های گزاف باشد.

متن این پیام به شرح زیر است:

به نام خداوند بخشنده مهربان

چنان‌چه از نوشته‌های دینی و اندیشه‌های اسلامی-ایرانی برمی‌آید، مسوولیت‌پذیری در برابر اجتماع و انجام کارهای نیک و خداپسندانه، همواره از ضرورت‌های یک جامعه پویا و زنده به شمار می‌رود؛ جامعه‌ای که اخلاق در سرلوحه کارها و رفتارهای آن جای دارد. حدیث شریف و معروف نبوی نیز تایید و دعوتی محکم بر این ادعا است که: «کُلُکُّم راعٍ و کُلُکُّم مَسؤولٌ عَن رَعِیَتِهِ». تاکید بر سنت حسنه وقف و امور عام‌المنفعه و پیشینه آن در ایران، از گذشته‌های باستانی تا دوران کنونی، همه و همه نشان از جایگاه والای فعالیت داوطلبانه در کشور ما دارد.

نیاز به مشارکت اجتماعی و کنشگری داوطلبانه در سطوح و زمینه‌های گوناگون، به ویژه در بخش سلامت، پیش‌گیری، درمان و آموزش‌های مرتبط و نیز مدیریت کلان‌شهری، بیش از هر زمان دیگری در ایران امروز ملموس است. برداشتن گامی ارزشمند و درخور در تحول نظام سلامت و مدیریت شهری محقق نخواهد شد جز با مشارکت بالای سازمان‌های غیردولتی، داوطلبان و خیرین ارجمند و نیز گسترش و افزایش شمار ایشان در جامعه.

فعالیت داوطلبانه که ارزشمندی خود را در نظام سلامت و مدیریت شهری، با ایجاد و ظهور مجامع خیرین سلامت، شورایاری‌ها و سرای محلات به ویژه نشان داده است، در امر مدیریت بحران‌ و پیش‌گیری از بیماری‌های همه‌گیر و آگاه‌سازی جامعه از این مشکلات، می‌تواند نقشی بی‌بدیل اجرا کند؛ چنان‌چه تجربه‌های جهانی در زمینه ریشه‌کنی و کنترل مالاریا، فقر، بی‌سوادی و ایدز از نمونه‌های درخور این پدیده به حساب می‌آیند.

هم‌چنین از اهم برنامه‌ها و راه‌کارهای دولت تدبیر و امید، یکی هم توسعه و گسترش سازمان‌های غیردولتی و فعالیت‌های داوطلبانه است و از آن‌جا که فعالیت‌های داوطبانه، غیرانتفاعی و بدون نگاه‌های اقتصادی است و خیرات جمعی محسوب می‌شود، می‌تواند به یاری دولت‌ها و مدیران شهری در حل مشکلات بیاید بدون این‌که نیازی به صرف هزینه‌های گزاف باشد. با توجه به این‌که گروه‌های داوطلب دارای پتانسیل و ظرفیت‌های متعددی هستند، ایجاد بانک اطلاعاتی در جهت هدایت و نظارت بر فعالیت آن‌ها، بهره‌گیری از توانمندی‌های ایشان در مواقع حساس و بحرانی را افزایش می‌دهد و جامعه را از روبه‌رو شدن با چالش‌های لاینحل دور خواهد ساخت.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در همین راستا، با ایجاد قائم‌مقام امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌های سلامت، پیگیری و توسعه این امر را از اهم وظایف خود می‌داند و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه را در هر سطح و اندازه‌ای، ارج می‌نهد؛ کسانی که به صورت انفرادی یا در قالب گروه‌ها و شوراهای مشارک مردمی، مجامع خیرین سلامت در حوزه بهداشت و حمایت از بیماران نیازمند و امثالهم، مشغول خدمت‌رسانی هستند.

در پایان، روز جهانی داوطلب را بر همه فعالان نیک‌نهاد این عرصه، اعم از سازمان‌های غیردولتی، خیریه‌ها و تک‌تک نیکوکاران و نیکواندیشان حوزه سلامت و مدیریت شهری، شادباش می‌گویم و دست همگی را در راه خدمت به مردم بزرگ ایران به گرمی می‌فشارم. باشد که با مشارکت کلیه آحاد توانمند و داوطلب، جامعه‌ای عاری از بیماری، گزند و مصائب توان‌فرسا داشته باشیم.

پیروز و سربلند باشید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت