سقوط ترامپ: مافیای منطقه و ایران
قسمت پنجم از ۵ قسمت
نتیجه میگیرم: پس، سقوط ترامپ برای ایران بسیار بسیار مهم است. سرنوشت ایران با آمریکا در زمان ریاست جمهوری جو بایدن چه خواهد شد بستگی به عوامل عدیده دارد. بهرروی، امیدوارم در فاصله انتقال قدرت یعنی آذر و دی ۱۳۹۹ شاهد تحرکات مشکوک در منطقه نباشیم از سوی هر کس، از جمله شیاطینی که در درون ایران هستند، برای تثبیت سیاستها و تحریمهای دوران ترامپ.
بنابراین، محتمل میدانم که برای حفظ وضع کنونی یعنی فشار حداکثری بر ایران، هم از ناحیه باندهای مافیایی در اسرائیل و امارات و سعودی و غیره و هم از جانب باندهای مافیایی در درون ایران اقدامات تنشزایی صورت گیرد مانند حملات به مراکز آمریکایی یا اسرائیلی یا سعودی یا اماراتی و غیره تا ترور آمریکائیان و دیگران و غیره و غیره.
پرسش: سوالی را دو سه روز پیش در گروه پرسیدم ولی جوابی دریافت نکردم!
به نظر شما تا جه حدّ محتمل است در این فاصله دوماهه، ترامپ یا همان مافیایی که از آن نام بردید اقدامی انجام دهد که مسیر بازگشت به شرایط عادی را بغرنج و یا حتی غیرممکن بسازد؟
شهبازی: فکر کنم خصوصی به یکی از دوستان عرض کردم. از سوی شخص ترامپ بعید میدانم. چنان درگیر مسائل داخلی خواهد شد که بعید است. ولی باندهای مافیایی دولت ترامپ در اتحاد با مافیای منطقه به احتمال زیاد ممکن است چنین کارهایی بکنند.
مثل جرد کوشنر و نتانیاهو و بنزاید و بنسلمان.
و البته باندهای مافیایی در درون ایران که از تداوم وضع کنونی سودهای عظیم میبرند.
این دو سه ماهه باید با درایت طی شود. پیش کشیدن بحثهای نابهنگام که بایدن آمد و اصلاحطلبان و مثلاً ظریف رئیس جمهور میشوند، یا سگ زرد برادر شغال است، یا انتقام خون سردار سلیمانی را از بایدن میگیریم، و بالاتر از آن دست زدن به اقدامات مشکوک تهاجمی عملی در عراق یا خلیج فارس و غیره، میتواند این درایت و حرکت توأم با تأمل و تفکر و سیاست را سلب کند.
پرسش: به نظر شما راه پیشگیری از چنین اقدامات خطرآفرینی چیست؟
شهبازی: در کامنت قبلی عرض کردم. درایت از سوی مقامات اصلی نظام. حوصله و صبر.
و در عین حال شناخت تحرکات داخلی و انگیزههای آنان که متأسفانه در این زمینه بسیار فاقد بصیرت هستیم و تصور میکنیم هر کس شعارهای تند داد انقلابی و مخلص است.
این تحریکات دو قطب دارد: یک قطب ممکن است با پیش کشیدن مثلاً ریاست جمهوری آقای ظریف یا علی لاریجانی تحریک کند قطب دیگر را. قطب دیگر ممکن است شعارهای ضد بایدن را شدید کند با توجیه پیشگیری از به قدرت رسیدن جناح مقابل. بازی زشت و خطرناکی است که تجربه آن را مکرر گذرانیدهایم.
یعنی، مجدداً بازی «دوقطبی» در سیاست داخلی و همزمان احیاناً حرکتهای تروریستی از نوع بمبگذاریهای مشکوک دهلی و تایلند و قتل آلبرتو نیسمان، بازپرس آرژانتینی، یا طرح بمبگذاری در واشنگتن دیسی برای قتل عادل الجبیر سفیر وقت سعودی توسط منصور ارباب سیر. حوادثی که متأسفانه هیچگاه از سوی مقامات ارشد و سالم نظام مورد بازبینی و مداقه قرار نگرفت.
کامنت دیگرم درباره ناکارآمدی «رجال» کنونی است که ارجاع دادم. [کامنت ۱۶ آبان ۱۳۹۹]
واقعاً نظام سیاسی ایران به نوسازی بنیادین نیاز دارد. بارها و بارها نوشتم ولی اعتنایی نمیشود. خوشبینی مفرط وجود داشت به ماندگاری نظام. اینطور نیست. خداوند با کسی عقد پسرخالگی نبسته.
وضع داخلی بسیار خراب است. عامل فقط تحریمها نیست. فساد دیوانسالاری و بیکفایتی الیت سیاسی از همه جناحها بیداد میکند. این وضع نمیتواند پایدار بماند مگر با زور سرکوب شورشهای احتمالی و در نهایت پاکستانیزه شدن ایران یعنی حاکمیت یک الیگارشی بسیار ثروتمند و فقر اکثریت مردم بهمراه شعارهای پوپولیستی دینی. این وضعیت قطعاً دیگر جمهوری اسلامی با آن آرمانها و شعارهای انقلاب ۱۳۵۷ نخواهد بود.
منبع: @abdollahshahbazi
پیوند کوتاه به این مطلب: