مرگ وجدان
توضیح الف: انتشار این یادداشت به معنی نادیده گرفتن زحمات پزشکان متعهد و دلسوز کشورمان که در اکثریت هستند نیست، بلکه با هدف چارهجویی برای معدود تجار بیاخلاقی است که لباس پزشکی پوشیدهاند. ضمنا روز پزشک بر همه پزشکان شریف و متعهد مبارک باد.
مرگ وجدان
سه هفته پیش – بیمارستان دولتی فلان!
آمبولانس نیمه شب به بیمارستان میرسد. درها گشوده شده و مریضی بسار بدحال به اورژانس برده میشود. دکتر تشخیص سکته مغزی به همراه تشنج میدهد. بیمار باید به آی سی یو منتقل شود. تخت خالی وجود ندارد. بیمار در وسط راهرو به امان خدا رها میشود در حالیکه با تشنجهای بسیار زیاد در مبارزه است.
٣ ساعت بعد – بیمارستان دولتی فلان!
زنی سراسیمه به اورژانس میرسد. بیمار وسط راهرو رها شده است در حالیکه به شدت دچار تشنج است. زن به دنبال دکتر میدود. دکتر تنها میگوید به بیمارستان دیگری منتقلش کنند. زن با دستهای لرزان و صورت اشک آلود شروع به گرفتن تلفن بیمارستانهای مختلف میکند. هیچ بیمارستانی پذیرش نمیدهد. بعد از دو ساعت تلاش یک آشنا در بیمارستان خصوصی بهمان! پیدامیکند. او یک تخت خالی در آی سی یو میدهد. دختر آمبولانس میگیرد و به سرعت روانه میشود.
ساعتی بعد – بیمارستان خصوصی بهمان!
آمبولانس کنار در ورودی اورژآنس ایستاده و کسی نیست که بیمار را با برانکارد به داخل ببرد. راننده آمبولانس با نگهبان در حال جرو بحث است که چه کسی مسوول بردن بیمار به داخل بیمارستان است. مریض در حال تشنج شدید است و دختر التماس کنان به داخل میدود. مسوولین میگویند اول ۵٠٠٠٠٠ تومان باید به حساب بریزید و آنگاه اجازه ورود داده میشود. دختر پول کافی به همراه ندارد. سرانجام بعد از نیم ساعت همسر او میرسد و پول را واریز میکند. بیمار به درون برده میشود. دکتر بالای سر بیمار میاید و وضعش را بسیار بد تشخیص میدهد. غرغری میکند که چرا این بیمار را پذیرش کرده اند. زیرا اینجوری آمار مرگ و میر بیمارستان بالا میرود!
ساعتی بعد – بیمارستان خصوصی بهمان!
سرانجام بیمار در آی سی یو بستری میشود و دختر گریه کنان به همراه همسرش به خانه فرستاده میشود.
هفته بعد – بیمارستان خصوصی بهمان!
دختر به همراه همسرش پشت سر دکتر در حال دویدن است تا بلکه بتواند چند کلمه با ایشان صحبت کند.
دختر: آقای دکتر وضع پدرم چطوریه؟
دکتر: خراب
دختر: تا کی باید این طوری بمونه
دکتر: نمیدونم
دختر: آیا امکان….
دکتر به وسط حرف او میپرد: بیبنم مشکل تو چیه؟ مشکلتو بگو. حرفتو بزن ببینم دردت چیه. انقدر من من نکن.
دختر بهت زده میگوید: آقای دکتر من مشکلی ندارم.
دکتر به میان حرف او میپیرد: من که نمیتونم آدم زنده رو تو گور کنم. میدونم خرجش زیاده اما کاری نمیشه کرد. میخوای برو امضا بده ببرش خونه.
دختر دست پاچه با لکنت زبان میگوید: آقای دکتر نه..من که ….
دکتر به میان حرف او میپرد: ببین منکه خدا نیستم. باید صبر کرد ببینیم چی میشه
تا دختر میاد حرف بزنه، دکتر سوار ماشینش شده و گاز داده و رفته. زن و مرد بهت زده و حیران وسط حیاط ایستاده اند.
سه روز بعد- بیمارستان خصوصی بهمان!
دختر به همراه همسرش پشت سر دکتر در حال دویدن است تا بلکه بتواند چند کلمه با ایشان صحبت کند.
دختر: آقای دکتر شنیدم پدرم رو no code اعلام کردید.این یعنی چی؟
دکتر: یعنی اگه قلبش وایستاد کاری برای احیای اون نکنن تا خرجتون بالا نره
دختر میزنه زیر گریه: نه تو رو خدا آقای دکتر. هرکاری میتونید انجام بدید.ما نگران خرج نیستیم.
دکتر وسط سالن می ایستد: آهان خوب همین و بگو زودتر. باشه چون شما میخواید از حالت no code درش میارم. اما دعا کنید زنده نمونه و گرنه بد دردسری میشه واستون!
زن و مرد بهت زده وسط سالن می ایستند و دکتر سوار آسانسور میشه و پایین میره.
٣ هفته بعد – منزل بیمار
پدر از بیمارستان مرخص شده است. دختر به همراه همسرش بالای سر پدر ایستاده و دستهایش را در دست گرفته است. پدر آرام دستهای دختر را فشار میدهد. دختر خم میشود و دستهای پدر را میبوسد. پدر به زحمت لبهایش را بالا میاورد و بوسه ای گذرا روی دست دخترک مینشاند. بهیار پاچه شلوار پدر را بالا میزند و پاهای زخمی او را به آنها نشان میدهد که در این مدت معلوم نیست چه بلایی سر آنها آمده است. گوشت و پوست پاها کنده شده است .سپس دستهای کبود و زخمی او را نشان میدهد که جای ناخنهای بلند پرستاران روی آن نشسته است.دهان زخمیش را نشان میدهد که در این مدت هیچ مراقبتی از آن نشده است. انگار پدر از شکنجه گاه به خانه آورده شده است. بهیار آرام گریه میکند.
دخترک در لبخند آرام اشک میریزد. پدر بسیار ضعیف و درمانده به نظر میرسد. اما خدا دوباره او را به خانه آورده است.همین کافیست…
*وبلاگ بیا تا برویم
نظرات دیگران
ریاست محترم مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و مدیر محترم مسئول سایت الف
مطلبی که بی انصافانه ، مغرضانه و احتمالا بصورت سناریوی ساختگی در سایت وزین جنابعالی(با عنوان:مرگ وجدان) نوشته شده است . اینجانب را بسیار مکدر کرد . خواهشمندم مستندات این نوشته را برای اینجانب ارسال فرمایید تا در اسرع وقت رسیدگی نمایم و اگر این مطلب ساختگی و ساخته ذهن ناپاکی است انتظار دارم جنابعالی بعنوان فردی منطقی و مسلمان با وی برخورد نمایید
سید حسن امامی رضوی
معاون سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (۲۱۳۵۴۹)
سلام و روز پزشک مبارکبهتر است بجای بی انصافانه و مغرضانه خواندن این نوشته، همین امشب با لباس و هویت مبدل، بیماری را به بیمارستان سینای تهران ببرید و ببینید نگهبابان باتوم به دست آنجا با همراهان بدبخت بیمار که از رسیدگی به وضع بیمارشان گلایه داشته باشند، چه رفتاری دارند…
خدا نصیب هیچ بنی بشری نکند
ضمنا این نوشته صاحب حقیقی با هویت معلوم دارد که می توانید با ایشان در وبلاگ زیبا و مشهورشان در لینک زیر آشنا شوید:
http://biyataberavim.persianblog.ir/1388/3/
یک ایرانی جسته از بیمارستان سینا. ضمنا مجموعا از پرستاران و برخی انترنها و دکترهای واقعا با وجدان آنها تشکر می شود. (۲۱۳۵۸۱)
مشکل در بعضی مسئولین چند شغله می باشد؟
بدون شرح ! خود قضاوت کنید.
رئیس کمیسیون بهداشت درمان مجلس:دکتر شهاب الدین صدررئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران: دکتر شهاب الدین صدر
مسئول تعیین تعرفه بخش خصوصی و نظارت بر آن و حفظ حقوق جامعه پزشکی: سازمان نظام پزشکی!
مسئول نظارت بر عملکرد حوزه بهداشت و درمان و حفظ حقوق بیماران کمیسیون درمان مجلس!
حالا خود بخوان حدیث مفل از این مجمل! (۲۱۳۷۴۶)
اینجور که شما موضع گرفته اید و در واقع این ناهنجاری ها را بکل رد کرده اید، در واقع بزرگترین لطمه را به پزشکان فداکار و متعهد می زنید چون رفتارهای ضد اخلاقی دکترهای پول پرست به پای این دکترهای متعهد و انسان دوست هم نوشته می شود.لطفا بجای اینکه واقعیت را انکار کنید، سعی کنید کمی وجدان و اخلاق کم رنگ شده در جامعه پزشکی کشور را احیا کنید و جامعه پزشکی را از وجود پزشکان بی وجدان پاک کنید (۲۱۳۵۸۳)
و بی احترامی دکترها نسبت به بستگان بیمار هست موافقم چون به کرات این حالت برای خودم و خانوادم پیش اومد! (۲۱۳۶۰۲)
من اطلاعی از واقعی یا ساختگی بودن این ماجرا ندارم اما حتی برای من یا امثال من که شاید در سال فقط چند بار گذرمون به بیمارستان بیفته ، چنین ماجرا هایی چندان دور از ذهن و نشدنی به نظر نمیاد.اما ظاهرا برای شما اصلا شباهتی به وضعیت بیمارستانهای دولتی ما نداره . یا شما اطلاع دقیقی از اوضاع ندارید یا شاید اونچه که از شرایط خدمات پزشکی به اطلاع شما میرسه مربوط به چند بیمارستان خاصه! (۲۱۳۷۶۶)
باید توجه داشته باشید واژههای مانند سناریوی ساختگی و ذهن ناپاک نخنما و پوسیده شده است؛ به طوری که گاها انسان وقتی این کلمات را در مورد حقایقی که بارها دیده است میشنود حس انزجار و نفرت به او دست میدهد.
عجبا، مگر شما در سیارهای دیگر زندگی میکنید که چنین حقایق آشکاری را مغرضانه میخوانید؟ در صورتی که به نظر بنده این مطلب بسیار معتدل بوده و گویای بخش کوچکی از حقایق است. همین رفتار را میکنید که وقتی به عزیزان بیمارستان میگویی از شما شکایت میکنم، می فرمایند برو هر غلطی دلت میخواد بکن! معلوم است که پشتشان به کوه گرم است.
میدانید مشکل از کجاست؟ نانوایی محلهی ما نان بسیار بیکیفیتی میپزد در حالی که یکی از بازرسین شورای آرد و نان همسایهی ماست، هر وقت به او شکایت میکنیم میگوید نه نان که مشکلی ندارد، یک روز ساعت ۷ صبح وقتی دیدم نانوای محل نان سفارشی برای صبحانه ایشان میآورد، فهمیدم که هیچگاه نباید انتظار داشته باشم تا وی متوجه مشکل نان شود. (۲۱۳۸۹۶)
حضرت امامی! شما چون خودتان مشکلی در این زمینه ندارید(خدا وکیلی دارید؟) از مردم خبر ندارید. حرفه مقدس پزشکی این عبارت را آنقدر به خورد مردم داده اید که خودتان هم باورتان شده است. به جای آنکه بیایید و واقعا کلمه مقدس را از آن میان بردارید و ضوابطی برای این حرفه تعیین کنید در اتاق شیشه ای نشسته اید و تازه ژست دلسوزی هم می گیرید. یعنی شما از رشوه گیری اکثر اطبا از بیمار درمانده خبر ندارید؟ یعنی شما این گفته نظام پزشکی را قبول نداری که ۹۰ درصد پزشکان نرخ های مصوب را رعایت نمی کنند؟ یعنی بیمارستان های باصطلاح تحت نظارت شما تا از مردم پول نگیرند آنها بستری می کنند؟
رفتار کادر بیمارستان (از دربان و تلفنچی گرفته تا دگتر و پرستار) با بیماران انسانی است؟
تورا بخدا این ادعای ناشتا که دلم گرفت و مکدر شدم را برای خودتان نگه دارید و دست کم با این حرف های قلابی نمک به زخم مان نپاشید که کار خراب تر از این حرف هاست. (۲۱۳۹۳۲)
مشکلی نیست بیایید صادقانه بگین که پزشکا هم تاجرند.تا دیگه تکلیفمونو بدونیم. ..
راستی میدونیت خیلی از بساز بفروشا !!! از پزشکان متخصص اند؟… حالا شما پیدا کن یک بقال و مغازه دار بساز بفروش رو… یه موقع پرتقال فروش رو پیدا نکنیا! (۲۷۶۹۸۵۷) (alef-13)
سید حسن امامی رضوی
معاون سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکینوشته مذکور داستان نیست, بلکه واقعیت این است که از بی توجهی به مردم مریض در بیمارستانهای ایران در درون مردم حرفهای زیادی شنیده میشود که باور کردنی نیستند ولی واقعیت دارند.
وظیفه شما ووزیر محترم و چناب رذیس جمهور خادم! سرو سامان دادن به این مشگلات مردم میباشد. بیائید زیاد از خود تعریف نکنیم, بلکه با دانستن واقعیات و حقایق مشگلات مردم سعی در بهبود اوضاع مردم نمائیم!
اینشاءالله (۲۱۴۲۵۴)
اما نکته ای که در خور تقدیر است همین عکس العمل سریع یک مقام دولتی در مورد مطلبی رسانه ای است که باید به خاطر آن از آقای رضوی تشکر کرد و این عمل خوب ایشان نباید در نقد سخنان وی گم شود
از شما متشکرم (۲۱۴۶۰۸)
خدایا به حق این ماه مبارک همه مریض ها رو از شر تخت بیمارستان و دکتر های طماع نجات بده (۲۱۳۵۵۶)
البته به عنوان یک محقق از تلاش چهار سال اخیر وزارت خانه برای ارتباط و تعامل مثبت با پژوهشگران قدردانی می کنم، چیزی که در طول تاریخ ایران بی سابقه بوده است. (۲۱۳۶۶۰)
در این که این مطلب بیش از حد واقعیت تلخ نوشته شده شاید برای تأثیرگذاری بیشتر آن بوده است. یکی نظر عموم و فشار آن بر مسؤولین و یکی متخصصین و خود مسؤولین. پیشنهاد میکنم در آموزش پزشکی واحدهایی مانند اخلاق پزشکی، روانپزشکی بیمار، حقوق بیماران و اولیای آنها،نقش عوامل معنوی در بهبود و… اگر وجود ندارد گنجانده شود. کمیته ای در وزارت بهداشت باشد که در هر بیمارستان دولتی یا خصوصی ناظر ویژه داشته و گزارش ماهانه به کمیته بدهد و حق شکایت بیماران و همراهان به ناظر در بیمارستان وجود داشته باشد. این کمیته ناظرانی در هر سازمان بیمه ای داشته باشد و مرامنامه ای سه جانبه امضا شود که تامین کننده حقوق بیماران باشد. (۲۱۴۴۵۰)
در یکی از کشورهایی که بعضی ها ادعا می کنند در ایران انقلاب مخملی راه انداخته اند اگر چنین صحنه هایی مشاهده می شد مردم تمام مسئولین را بغل همان بیمارستان محاکمه می کردند. (۲۱۳۵۷۹)
شما پزشکا چقدر زود بهتون بر میخوره؟
تازه.. این یادداشت زیا ولی تلخ، از پزشکای پولکی و نامرد انتقاد کرده… شما که پزشک دلسوز و متعهدی هستی چرا بهت برخورده؟یک آدم سالم که ان شالله گیر دکتر نامرد نیفته (۲۱۳۷۱۵)
شما درست میفرمائید درچنین روزی ابتدا باید قدردانی از شما عزیزان مقدم بر انتقاد بر بعضی نابخردان دنیاپرست که قطعا\” به روز جزا اعتقادی ندارند پرداخت. ولی چه میشود کرد که دل مردم از دست این پزشک نمایان بی مروت خون است وبه هر بهانه ای و هر زمانی میخواهند درد خود را بگویند ولی آیا شنونده ای یافت میشود؟ (۲۱۴۲۴۳)
با این چیزی که شما تعریف کردید یاد چند سال پیش که پدر خدا بیامرزم سکته مغزی کرده بود افتادم و بعد ۱۵ ساعت ماندن در بیمارستان دولتی ( هیچ کاری برایش نکردند) با کلی دردسر از آی سی یو یک بیمارستان خصوصی برایش پذیرش گرفتیم و…
ولی این طور برخورد کردن یک دکتر واقعا شرم آور است!
برای پدرتان سلامتی و عمر با عزت آزرو دارم. (۲۱۳۵۹۵)
ایکاش برخی مسئولان گاهی خودشان را جای مردم می گذاشتند و مثل مردم زندگی می کردند (۲۱۳۵۳۷)
من یک جراح اعصاب هستم و اصل اینکه ممکن است کسی وجود داشته باشد و تخلفاتی در کارش کند را رد نمیکنم.اما چون این متن بیشتر تخصصی است بنده مشکل مهمی در ان ندیدم.
اینکه این بیمار در راهرو بوده همون طوری که گفتید ای سی یو نبوده.ما در دوران دانشجویی خیلی از این بدتر هم دیدیم.دیدیم که چقدر خوشحال میشدیم اگر بیماری که مدت طولانی تخت ای سی یو را اشغال کرده بود و عاقبت ان قطعا مرگ بود فوت میشد چرا که بیماران زیادی منتطر تخت بودند و با کمک در این بخش قطعا زنده میماندند اما اگر تخت مشغول باشد میمیرند
پس بودن در سالن بیمارستان دولتی را باید از دولتمردان مثلا خدمتگزار خرده گرفت که چرا تخت ای سی یو اینقدر کم است و اینکه در حال تشنج بود تمام پزشکان میدانند که یکی از مقاومترین تشنجها که به سختی به درمان جواب میدهد بعد از سکته مغزی است و افراد غیر پزشک شاید فکر اهمیت ندادن به بیمار را کنند.
اینکه بیمارستانهای خصوصی تا پول نگیرند بیمار را نمیپزیرند.اولا بیماران اورژانس که میتوان برایش کاری کرد را بعید میدانم نپزیرند اما به فرض محال اگر نپزیرند هم باز مقصر دولت است.چرا که تمام شرکتهای بیمه چندین ماه کارانه پزشکان را بدهکارند و اکثر بیمارستانها نیمه ورشکسته هستند(حال بماند بیماران زیادی را دیده ام که اطرافیان بعد از اطمینان از بی ثمر بودن درمانها کلا بیمارشان را ترک کرده اند و بیمارستان مانده و بیماری بی امید هزار مشکل)که جواب دکتر به دختر بیمار هم شاید علت ان همین است
اینکه جای هزاران اثر و یا پوست کبود داشته است.ای کاش کمی منصف بودیم.ای کاش انسان مثل ماشین بود که هر قسمتی مشکل پیدا میکرد کاملا با قطعه نو تعویض میشد تا روزی که بیمار مرخص میشود کاملا مرتب و نو بود.اما عزیزانم ای کاش میگفتید با تلاش زیاد عزیزان پرستار و نمونه گیریهای(خون) پی در پی بیماری که حتی پزشکش برچسبno code را زده باز به اغوش خانواده برگشته است.این حرف مثل کسی است که ماشین تصادفی کاملا اسیب دیده را که با کمک مکانیک باز میتوان با ان رانندگی کرد نادیده بگیرد و بجای تشکر از کار تقریبا غیر ممکن به این ایراد بگیرد که چرا درب عقب زیر رنگ به عمد و از بدجنسی بتونه خورده(جای ناخنهای بلند پرستاران )
من هنوز با تمام این شایعات قشر پزشکی را مثل تمام مردم ایران با شرافت و امین و خدمتگزار میدانم (۲۱۴۳۳۰)
ایشان دکترای ادبیات نداره که با نوشتن غلط املایی فارسی مدرک دکترای ایشون مجددا بازبینی بشه
خودتم فهمیدی چی نوشتی؟ای کاش روزی بیاد که ما ایرانیها کمتر به فکر ایراد گرفتن بی ادبانه باشیم اما صد حیف که این رویه دارد کم کم نهادینه میشود (۲۱۴۹۴۳)
۱- دروغ میگه که دکترا داره.
۲- دکترا رو (با عرض معذرت) بصورت کیلویی دریافت کرده.
۳- از اعضای برکنار شده دولت نهم (بخاطر جعل مدرک) است.
از این سه حالت هم خارج نیست. پس حق نداره به همچین مقاله انتقادی مثبتی ایراد بنی اسرائیلی بگیره.
الف خط مشی انتقادی خوبی در این زمینه انتخاب کرده. امیدواریم ادامه بده. (۲۱۶۱۱۸)
ولی قبل از عمل یکسر هم پیش دکتر قدسی (متخصص جراحی اعصاب و استاد دانشگاه تهران) در خیابان بخارست رفتیم. خدا از بزرگی کمش نکند، با چند دستور ورزشی ساده و آب درمانی، مشکل دیسک کمر خانمم را خوب کرد.
خدا به همه دکترهای با اخلاق طول عمر و عزت و خیر و برکت بدهد و کمی هم به این دولت و نظام پزشکی خواب (و در واقع شریک دزد و رفیق قافله) غیرت دهد تا شر گرگهایی که لباس دکتر پوشیده اند را از سر این ملت کم کنند (۲۱۳۵۶۲)
۱. یکی از کلیدی ترین نقاط ضعف پزشکی در ایران، عدم وجود رابطه صحیح بین پزشک و بیمار میباشد. \”رابطه پزشک و بیمار\” را در امریکا توضیح میدهم. خوانندگان عزیز میتوانند خودشان با ایران مقایسه کنند. در امریکا، \”فرد بیمار\” مرکز توجه هر بیمارستان است. پرسنل پزشکی (اعم از پزشک، پرستار، بهیار،..) موظف هستند تا هنگام ورود به اتاق بیمار، ابتدا درب بزنند، سپس پس از سلام کردن، بیمار را با نام صدا کرده و خود را معرفی کرده و وظیفه خود را به بیمار بگویند. پس از پایان معاینه و بررسی آزمایشات، پزشک موظف است با زبان قابل فهم برای بیمار، بیماری وی را کاملا توضیح دهد، و اگر از اصطلاح پزشکی استفاده میکند معنای آن اصطلاح را توضیح دهد، و در انتها به بیمار بگوید: \”آیا سوال و نگرانی دیگری دارید یا نه؟\”. ضمنا در بسیاری از بیماریها چند راه درمانی متفاوت وجود دارد که در این موارد پزشک نقش یک مشاور آگاه را داشته و بیمار تصمیم گیرنده نهایی است. مثلا ممکن است برای یک بیماری هم معالجه دارویی و هم معالجه جراحی موجود باشد، که هر دو صحیح باشند، و معالجه جراحی ریسک حین جراحی بالاتری داشته باشد ولی منجر به پاسخ درمانی بهتر و طولانی مدت تر شود. در این موارد پزشک مزایا و معایب هر روش درمانی را توضیح میدهد، و در نهایت این بیمار است که تصمیم نهایی را میگیرد تا کدام درمان را انتخاب کند.
۲. بسیاری از پزشکان ایرانی از دوران آموزش پزشکی بطور ناخودآگاه اینطور آموخته اند که در \”رابطه پزشک و بیمار\”، پزشک نقش بالاتر و دستور دهنده را دارد، و بیمار نقش پایین تر و مطیع را. در حالیکه در امریکا بهیچ وجه پزشک چنین نقشی را ندارد (در بالا در این مورد توضیح دادم).
۳. شاید بسیاری از مردم از هزینه بالای پزشکی در ایران گله مند باشند. منتها بعنوان یک فرد مطلع عرض میکنم که هزینه پزشکی در ایران بسیار بسیار ارزان تر از امریکا است. بعنوان مثال هزینه یک جراحی در امریکا شاید حدود هفت تا ده برابر هزینه آن در مراکز خصوصی ایران باشد. (البته در امریکا، اغلب هزینه های پزشکی توسط سازمانهای بیمه پرداخت میشود). لذا بطور متوسط، دستمزد پزشکان در امریکا بالاتر از پزشکان ایرانی است. پزشکان ایرانی برای رسیدن به دستمزد بالاتر، مجبور هستند بیماران بیشتری را در یک روز معاینه کنند، و مجبور هستند عجله کنند و لذا فرصت کافی برای توضیح دادن به بیمار باقی نمیماند. بطور مثال، در مراکز تخصصی در امریکا، پزشکان متخصص پس از اتمام معاینه، حداقل ده پانزده دقیقه در مورد بیماری و راههای مختلف درمانی به بیمار توضیح میدهند. خودتان میتوانید آن را با ایران مقایسه کنید.
۴. مطالب بالا به معنای این نیست که درمان بیماران در امریکا بدون چالش است. همانطور که گفتم هزینه های درمانی در امریکا بطور سرسام آوری بالاست، و البته اغلب این هزینه ها توسط بیمه ها پرداخت میشود، و البته حدود یک پنجم مردم امریکا (چهل تا پنجاه میلیون نفر) تحت پوشش بیمه درمانی نیستند، زیرا هزینه بیمه هم بالاست. و یکی از اهداف اوباما اینست که پوشش بیمه درمانی را همگانی کند، و این یکی از بحثهای روز در امریکا میباشد. (۲۱۳۷۶۲)
۲- باید یک سیستم نظارتی اجرایی حقیقی بر رفتار پزشکان و کادربیمارستانی وجود داشته باشد. (۲۱۴۰۲۳)
یک عمل چشم مثلا ویترکتومیviterectomy که بیشترین ضریب در چشم دارد (۹۰k)دستمزد یک جراح که بیمارستان دولتی میدهد حدود ۱۵۰ هزار تومان است در صورتی که در امریکا ۲۰ هزار دولار(مقایسه کنید عزیزان)
ویزیت ۱۰۰ دلار را با ایران مقایسه کنید که ۱۰ دلار است که به اندازه ویزیت معاینه فنی اتومبیلتون هستش
در عوض حمایت بیمه ای از خطای پزشک به شدت زیادتر از ایرانه اما دیه یک چشم نصف دیه کامله(ببینید چند تا ویزیت یا عمل میشه)
از طرفی بنده از سال اول ابتدایی شاگرد اول کلاسمون بودم تا حالا.میدونیم که در پزشکی بعد از اتمام دوران عمومی باید ۲ سال به عنوان طرح در روستاهای دور افتاده خدمت کنیم تا اجازه امتحان تخصص بدهیم.و فقط ۱%از هر دانشگاه میتونن بدون گزراندن طرح امتحان تخصص بدهند که به لطف خدا بنده ۱% بودم و تخصص قبول شدم.الان ۲۸ سالمه.والان باید ۴ سال هم دوران طرح در بیمارستانهای دولتی بگذرانم
یعنی در بهترین شرایط ممکن که فقط امکانش برای ۱%از ماها هستش باز هم ۳۲ سالگی اماده ثمر دادن هستش
انصافا مشکل از سیستم است که خودش را کنار کشیده و سرانه درمان را کم کرده بیمه ها روز به روز هزینه موظفی را کمتر میکند و بارش را به دوش بیماران می اندازد و پزشکان باید ضررش را بکنند.تا کی باید این روال باشد؟از ظرفی کارانه پزشکان را با کسری زیاد ان هم چندین ماه بعد پرداخت میکنند
اکثر اساتید ما دیگر با بیمه کار نمیکنند که این باعث ضرر بیماران است اما چاره ای ندارند.الان فقط کسانی با بیمه کار میکنند که مجبور باشند
به نظر من پزشکی شغلی است که نباید با پول و ثروت اغشته شود اما اگر کسی هم حقش را بگیرد نمیتوان ایراد گرفت
دوستی دارم جراحی اعصاب میخواند سال اخر(سال هفتم)تصادف کرد و فلج کامل است .ایا دولت هیچ حمایتی از ایشان کرد؟نمیتواند کاری کند و از طرفی هیچ اندوخته مالی نیز ندارد چرا که تا ۳۵ سالگی دانشجو بوده
کمی منصف باشیم و مشکلات را ریشه ای ببینیم. (۲۱۴۳۹۷)
خداراشکرازاین ماجراحدود ۱۰سال می گذردومن هیچ مشکلی ندارم.
آقای دکتر امامی اگر با تجویز اولین دکتر رفته بودم زیرتیغ جراح،فاجعه نبود؟چه کسی باید این مسائل را کنترل نماید؟
پزشکان باانصاف وبا معرفت وباسواد دراین مملکت زیادند دکتر بدل بیط به شهادت همسر وصبیه آیت الله خلخالی یک روز قبل از زلزله رودبار اگر یادشان باشد مرا ازخطر مرگ نجات داد که اگر زنده اند خدا طول عمر واگر دارفانی را وداع کرده اند خدایشان بیامرزد.وآنهائی را که فوقا نامبرده شدند نمونه های از نیکمردان هستند.که تعدادشان هم کم نیست.چند نفر بی وجدان هم پیدا می شوند که نام نیک بقیه را زیر سئوال می برند ولی مردم می فهمند وسره را ازناسره تشخیص می دهند. (۲۱۴۲۶۶)
وقتی دغدغه پزشکان نبود ماشین فلان مدل یا راکد شدن بازار مسکن یا هزار و یک کوفت مالی دیگه است اون هم در حالی که به حد کفایت پول دارند، همین می شود که هست. (۲۱۳۶۵۳)
حدود دوسال است که بنده از یک دندانپزشک بی انصاف بدلیل تراشیدن خودسرانه دوعدد دندان ( که تأکید کردم به آنها دست نزن ) در حال عذاب کشیدن هستم
این موضوع را به دانشگاه ناظر بر محدوده مطب که در بیمارستان سجاد تهران است و سپس به نظام پزشکی اعلام کرده ام ، شکایت کردم ، منت شنیده ام ، تحقیر شده ام و مبالغ هزینه دادرسی را پرداخت کرده ام
هنوز نظام پزشکی حاضر نیست این عضو خاطی خود را با عدالت به استنطاق بکشاند و به راحتی بنده را سرگردان و خسته می کند تا دست از شکایت بردارم
ای کاش رئیس قوه قضائیه به موضوع آیین دادرسی سازمان نظام پزشکی رسیدگی بفرمایند وای کاش رئیس سازمان بازرسی کل کشور به چند شغله بودن دکتر شهاب صدر رئیس سازمان نظام پزشکی رسیدگی کنند
باور کنید سازمان نظام پزشکی کشور رئیس و مدیران تمام وقت می خواهد ! بنده در اکثر مراجعات با نبود دکتر صدر و معاون ذیربطشان مواجه می شدم
ای کاش دکتر صدر و بزرگان نظام پزشکی بدانند دفاع همه جانبه از یک دندانپزشک خاطی محبوبیت آنها را افزایش نمی دهد ای کاش بدانند مردم ایران هم ارزش های عدالت را می دانند ای کاش بدانند آخرتی هم هست گرچه خافضه الرافعه در همین دنیا نیز اتفاق می افتد.
ونهایتأ اینکه بوعلی سینا می فرماید : معلم نفس و شاگرد وجدان خویش باش
این پیام را تقدیم به دکتر صدر و همه دست اندرکاران نظام پزشکی می کنم تا بدانند زحمات زیادی که مورد قبول مردم است نیز کشیده اند . (۲۱۳۶۶۱)
متشکرم (۲۱۳۶۶۸)
جناب آقای توکلیتخریب وجهه پزشک در روز پزشک با سمبل کراوات و دلارهای کثیف در جیب و یا نشان دادن جلاد منشی این فرهیخته ترین قشر جامعه که اتفاقا با همراهی عده ای که بنا به تجربیات تلخ تاثیرپذیران خوبی از متن شما هستند جز خسارت در متن جامعه و عواقب ترسناک اجتماعی که مسوول آن شمایید نخواهد داشت.
سیستمهای قضایی لازم پیش بینی شده اند که نیازی به زنده کردن وجدان توسط شما نباشد. (۲۱۳۶۷۹)
جناب توکلی،
بر هیچ کس پوشیده نیست که خاطره بیماری و بیمارستان یکی از وحشتناکترین لحظات زندگی هر انسانی است (حتّی در بهترین و لوکسترین بیمارستانها )و خدا کند پای هیچ کس به آنجا نرسد.
موضوع اینجاست در یک روز خاص در سال که سعادتی میشود از یک قشر زحمت کش قدر دانی کرد نباید مسائل دیگر (و صرفا اقلیت) را در یاد آوری این روز مطرح کرد. به جا بود این مساله را در ارتباط با قسمت بیمه و خدمات درمانی و بسا مدیریت بیمارستانی پیگیری میفرمودید نه پزشک!
آقای محترم،
شما به عنوان وکیل مردم موظف به پیگیری مسائل مردم هستید نه روضه خواندن و شرح مکرر آلام….
من از نزدیک با این قشر زندگی میکنم و تکاپوی چندین و چند ساله ایشان را در بیدار ماندنها و حس اضطراب لحظه به لحظه با بیماران را دیده و حس میکنم.اقلیت را بگذارید کنار…اما تعهد یک پزشک ، شب بیداریها و فشارهای عصبی حاصل از همراهی با بیماران را در نظر بگیرید… با کدام مبلغ میخواهید این از خود گذشتگی را جبران کنید؟ اگر مشکلی در عدم مدیریت مالی بیمارستانها وجود دارد ، در مقال دیگری جستجو کنید نه شخص پزشک…! اگر شما یک وبلاگ که نه ۱۰ خاطره ناخوشایند از مردم را برای رفع خستگی پزشکان مطرح میکنید بنده هزاران هزار لوح تقدیر و تشکر و تماس مکرر به پزشکان برای تبریک و تشکر را یاد آوری میکنم.
من از تمام پزشکان دلسوز به خاطره فداکاریهایشان تشکر میکنم و از همینجا این روز را به ایشان تبریک میگویم.
انشا الله خداوند در این ماه شرح صدر ، بصیرت و انصاف به ما عنایت کند.
آمین (۲۱۳۶۸۳)
( نوشته هایی از یک ذهن بیمار که برای هر نوع انتقادی کاربرد دارد) (۲۱۳۶۸۸)
با سلام
هر سخن جایی دارد فقط کافی نیست که واقعیت باشد
هر روز با بیماران زیادی در اورژانس در ارتباط هستم و می فهمم که تحمل درد و رنج بیماری برای بیمار و دیدن درد و رنج عزیزان برای همراهانش طاقت فرساست.
می فهممشان…
ولی کسی کمتر پزشکان را می فهممد شما می دانید ده تا پانزده کشیک شب یعنی چه؟می دانید که چه صبری می خواهد پزشک بودن؟این انتخاب ما بوده و به شما مربوط نیست می خواستیم انتخاب نکنیم اما فراهم کردن فضای مناسب شغلی،حقوق مناسب(حقوق هر رزیدنت با ساعت کاری بالای ۲۵۰ ساعت فقط ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است)و آینده شغلی برای او…تصورتان از پزشک اقلیتی است از این گروه.این دیگر مسوولیت شما است که در مجلسید…این انتخاب ما نیست حق ماست که گرفتنش برعهده شماست
جالب نیست این مطلب در روز پزشک
شما هم می توانید دفاع کنید توجیه کنید…
اصلا جالب نبود در روز پزشک (۲۱۳۶۹۵)
به شخصه چندین موارد از این قبیل را مشاهده کرده ام که جناب به اصطلاح دکتر ؟!
چنین برخوردی را با مریض داشته که در آخرین مورد که برای کودک ۲ روزه به علت تشخیص بیماری زردی که حد بالای آن باید خون را عوض کرد به نزدیکترین بیمارستان دولتی مراجعه کردیم و تشخیص به تعویض خون کودک دادند ولی به دلیل اینکه کودک در بیمارستان دیگری متولد شده از پذیرش خود داری کردند و به بیمارستان خصوصی ای که متولد شده بود مراجعه کردیم و دکتر کشیک بعد از نوشتن آزمایش و قبل از دیدن کودک و جواب آزمایش بیمارستان را به قصد خانه ترک کرده و جواب را تلفنی برایش خواندند و گفت اشکالی در آن نیست .
خوشبختانه برادر اینجانب استاد دانشگاه بودند و با آشنایانی که داشتند در بیمارستان الزهرای اصفهان کودک را پذیرش و بلافاصله دستور به تعویض خون به دلیل زردی بالا دادند و از اینکه چرا در بیمارستان تولد، دستور به پذیرش ندادند .
حالا اگر ما نیز مانند هزاران نفر دیگر هیچ اطلاعی از عواقب این مورد نداشتیم تکلیف کودک را خودتان بگویید چه میشود .
هر چند این نیز مانند موارد مشابه پشت گوش افتادنیست و به قول معروف این نیز بگذرد .
حقا که مرگ وجدان زیبنده این موضوع هست
چشمها را باید شست جور دیگر باید دید (۲۱۳۶۹۸)
جدی میگم…
آقای اطبا روزتان مبارک. تو این ماه رمضونی اقلا کمی با مردم منصف باشید. از کامنتهای بالا میشه فهمید حداقل جامعه اینترنت بازار از شما دل خوشی ندارند…. یه کم مهربانتر…
روزتان هم مبارک خسته هم نباشید (۲۱۳۸۰۶)
به عنوان یک دانشجوی پزشکی لازم است مطلبی را عرض کنم:
من تمام مطالب متن بالا را نفی نمی کنم و بعضی از اتهامات آن از قبیل بی اعتنایی پزشکان به نگرانی بیماران و مخصوصا همراهان آنان را تا حدی تصدیق می کنم ولی لازم است نکات دیگری را یاد آور شد:
اصولا حرفه پزشکی از سخت ترین و پراسترس ترین حرفه هاست و دانشجویان پزشکی به نحوی و پزشکان متخصص به نحوی دیگر زیر بار فشارها و استرس های سنگین روانی قرار دارند. اگر منصفانه حجم منابع درسی؛ سالهای تحصیلی و میزان کار و مسئولیت یک دانشجوی پزشکی کوشا را با دانشجویان دیگر رشته ها مقایسه کنید به تفاوت معنی داری پی می برید. یک فرد پس از زحمت فراوان و آوردن رتبه قبولی در سطح بالا در کنکور سراسری؛ ورود به رشته پزشکی برایش تازه اول ماجرا است.
۷ سال درس خواندن فشرده و سنگین و از سر گذراندن ۳ آزمون جامع در طول این سالها، ۳سال طرح و سربازی، ۴سال تخصص(در صورت قبولی در امتحان دستیاری بدون وقفه و پاس کردن امتحانات ارتقا که در پایان هر سال تخصص گرفته می شود) و ۲ سال فوق تخصص تازه تو را تبدیل به یکی از پزشکان این مملکت می کند.(به اینها کشیک های طاقت فرسا و حس اظطراب ناشی از احساس عدم توانایی در رفع مشکل بیماران یا مدیریت بیماران اورژانس و مسائلی از این دست هم اضافه کنید)
آنوقت تصور کنید بعد از این همه سال تلاش بی وقفه باید دغدغه حقوق و مخارج ساده خانواده ات را داشته باشی..(باز خدا پدر دکتر لنکرانی را بیامرزد که در زمان وزارتش طرح پزشک خانواده سر و سامانی یافت. تا قبل از آن که …)
امتحان بورد و مسئله هیئت علمی شدن و .. که به کنار
تصور کن پس از این همه سال درس خواندن همراهیان بیمار به عوامانه ترین شکل در مسائل کاملا علمی با تو بحث کنند. این روزها هم که به لطف بعضی از پزشکان نابکار و رسانه های پرمدعا و فرهنگ نادرست؛ مردم راه و رسم شکایت کردن از پزشکان را خوب آموخته اند. زور دکتر عوض می کنند و به راحتی پزشکان را متهم به بی سوادی می کنند.
فقط می خواستم نمونه هایی از مشکلات طرف مقابل را هم ذکر کنم تا یک طرفه به قاضی نروید و در روز پزشک به جای این متن غیرمنصفانه(حتی اگر حقیقت داشته باشد) متن کارشناسی تری را جایگزین کنید.
البته باز هم می گویم آنچه نوشتم به معنای نفی مشکلات موجود در جامعه پزشکی و سیستم بهداشت و درمان کشور نیست ولی \”تمام مسئله این نیست\”. باید به جای انتقاد(بخوانید اعتراض) صرف؛ فرهنگ سازی کنید.
موفق باشید. (۲۱۳۷۰۷)
سریال پرستاران را بیش از ۷۰ درصد بینندگان سیما می بینند. این سریال، سریال خیالی و افسانه ای نیست بلکه در چارچوب روال جاری در بیمارستانهای استرالیا، در قسمتهای مختلف داستانهایی به تصویر کشیده شده است.
انصافا خود کادر درمانی نظر دهند که رفتار پزشکی ، وجدان کاری و نوع برخورد کادر درمانی در کشورمان، چند درصد با آنچه ما در سریال می بینیم همخوانی دارد؟!
یا اصلا مدعی می شویم که ما بسیار فراتر از آنان عمل می کنیم؟
لطفا، پاس________________خ فقط؛ (۲۱۳۷۴۱)
شماهم مثل احمدی نزاد نمیفهمید …….که این گونه برخورد مشگلات راحل نمی کند . (۲۱۳۷۵۴)
ما در مدیریت درمانی مشکلات زیادی داریم. و شاید این روز بهانه ای برای یاد آوری خاطرات تلخ همه ما شده است.
برای حمایت از مصرف کنندگان چند سالیست که سازمانی تشکیل شده بنام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و چه تصمیم نیکویست . ای کاش برای حمایت از حق و حقوق بیماران هم سازمانی تشکیل می شد.
ای کاش بر روند درمان بیماران بستری در آی سی یو و سی سی یو کسی نظارت می کرد.
چرا در بعضی آی سی یو ها با مریض مثل یک مرده برخورد می شود؟
چه کسی ناظر بر این مسئله است.
رعایت حقوق بیمار پس کی؟
چرا نباید بیماری که به دلیل نبود تخت خالی در آی سی یو به یک بیمارستان دیگر منتقل می شود ( البته با رضایت شخصی ) پرونده و شرح حال کاملی داشته باشد تا مثلا در بیمارستان بعدی زمان گذاشتن لوله تنفسی را بدانند تا در زمان مقرر اقدام به تراکستومی نمایند. اگر بیمار دچار تنگی نفس شود چه کسی مسئول است ؟اینها همه نمایانگر نبود نظارت بر حقوق بیمار است …….
شاید اگر سازمانی برای حمایت ازحقوق بیماران بود با پیگیری نظارتی و قضائی آلان کمتر
پزشکان و کادر درمانی متخلف را می دیدیم و این گونه تر و خشک به پای هم نمی سوخت.
ای کاش …….. (۲۱۳۷۷۲)
اول بیمارستان امام را تجربه کردیم که مدام می گفتند پدرتان بد حال است ولی در icu تخت خالی نداریم. برید پارتی جور کنید!
بعد از امام نوبت بیمارستان فیروزگر رسید که آن از قبلی خیلی بدتر بود. دریغ از یک سلام گرم و یک روی خوش و البته این هم ICU پر نداشت!
و سوم به بیمارستان خصوصی تهرانپارس رسیدم. دو هفته در ICU و بعد پرواز…. همه این صحنه هایی که در بالا گفته شد برای ما هم عینا تکرار شد. غر زدن دکتر بیمارستان خصوصی از پذیرش بیمار. بدرفتار ها، بی وجدانی ها و حس اینکه هیچ کس نیست، هیچ کس
گاهی به خودم می گفتم مطمئنی خدایی هست! ولی او بود! (۲۱۳۸۰۲)
باشد که از خزانه غیبم دوا کنند (حافظ)
یکی از مهمترین وظایف هردولتی توجه به سلامت افراد جامعه است و لازم است برای تأمین سلامتی به اندازه کافی هزینه نماید. در حوزه تشخیص و درمان یکی از موارد بسیار مهم رابطه پزشک و بیمار است خصوصاً میزان وقتی که پزشک برای بیمار خود صرف میکند.
وزارت بهداشت اخیراً در توجیه افزایش تعرفه و ویزیت پزشکان اینگونه مصوب نموده است که پزشک باید حداقل ۱۵دقیقه جهت معاینه و تشخیص بیماری برای بیمار وقت بگذارد. طبق اصول صحیح جهانی، پزشک باید درشرایطی کاملاً آرام و بدون تنش با بیمار مواجه شود، تاریخچه بیماری را دقیقاً بگیرد، تمام صحبتهای بیمار را با حوصله گوش دهد، علائم بیماری را از او بپرسد، سپس به طور دقیق و سیستماتیک کلیه دستگاههای بدن خصوصاً دستگاههای مرتبط را معاینه کند. درهنگامی که بیمار را بررسی و معاینه میکند به تلفن جواب ندهد، افراد متفرقه به مطب وارد و خارج نشوند تا پزشک بتواند تمرکز لازم را داشته باشد. چون یکی از نکات بسیار اساسی در برخورد با هربیماری، تشخیص درست بیماری است که متأسفانه این بخش مهم از حلقه تشخیص، درمان و پیشگیری دچار نقص جدی است. وقتی که مرحله اول دچار اشکال باشد قطعاً مراحل بعدی تحقق پیدا نمیکنند. پزشک پس از معاینه دقیق درصورت لزوم آزمایشات پاراکلینیکی و تکمیلی را خواستار شود. درهر حال تاریخچه، علائم بالینی و معاینه از اصول اصلی در تشخیص بیماری محسوب میشوند که پزشک باید مقید به رعایت آنها باشد ولو اینکه تجربه زیادی هم داشته باشد زیرا هر بیمار طبیعت و ویژگیهای خاص خود را دارد . این بخش مهم یعنی معاینه و تشخیص درحال حاضر با وقت بسیار کمی که پزشکان میگذارند فوقالعاده کمرنگ شده است. آنچه در بالا در برخورد صحیح و علمی با بیمار توصیف شد در زمان حاضر بیشتر شبیه یک رویا میماند یا در فیلمها باید دید و یا در داستانها شنید ! البته منظور بنده به هیچوجه نادیده گرفتن تلاشها و زحمات پزشکان محترم نمیباشد. انتقاد من به فرهنگ موجود در برخورد با بیمار و بیماری است. ممکن است این مسئله بعضی جاها تاحدی رعایت شود ولی عموماً رعایت نمیشود.
در بسیاری از درمانگاهها چنانچه زمانسنجی شود میزان وقتگذاری پزشک برای بیمار بین ۱ تا ۳ دقیقه و یا به طور متوسط ۲دقیقه میباشد. در این میان بیماران نقش تعیین کنندهای دارند و در ایجاد چنین فرهنگی مسئول هستند. بیماران نباید به راحتی تسلیم چنین شرایطی شوند.
برای اینکه فرهنگ صحیح میزان وقت گذاری برای بیمار طبق مصوبه دولت عملی شود و جا بیفتد، پیشنهاد زیر ارائه میشود که اگر مردم بخواهند میتوانند ان را اجرا کنند این مهم نیاز به عزم حدی دارد. آنچه که در حال حاضر در مطب ها و درمانگاه ها اعم از دولتی و خصوصی مرسوم می باشد این است که اول بیمار حق ویزیت را میپردازد سپس به پزشک مراجعه میکند و پزشک هم بر حسب حال و حوصله خود، تعداد بیماران در نوبت ومسائل متعدد دیگر برای بیمار وقت و انرژی میگذارد که عموما بسیار کم است. اما پیشنهاد سارنده این است که اول بیمار نزد پزشک برود، تحت معاینه قرار گیرد، بیماری به طور صحیح تشخیص داده شود، بیمار از برخورد پزشک راضی باشد سپس ویزیت پرداخت شود. شاید یک راه بسیار موثر برای مبارزه با این شیوه نادرست این باشد که بر اساس میزان وقت گذاری پزشک، ویزیت پرداخت شود. یعنی اگر پزشک به جای ۱۵ دقیقه وقت قانونی، ۳ دقیقه برای بیمار وقت گذاشت، بیماریک پنجم حق ویزیت را پرداخت نماید نه تمام آن را که یک ظلم آشکار در حق بیمار است. اگر بیماران این رویه درست را در جهت اجرای قانون در پیش بگیرند کار بسیار بزرگی برای خود و اصلاح جامعه پزشکی انجام خواهد شد.
یک شهروند شیرازی (۲۱۳۸۰۳)
این انصافه که در روز پزشک بی توجه به خدمات دهها پزشک مسئولیت پذیر و خدوم
این مسئله رو به رخشون بکشیم؟
من بسیار ناراحت شدم.
شما در روز مادر ویا پدر به یاد بعضی از نامادران و ناپدران میافتید و بکلی فداکاری میلیونها مادر و پدر رو فراموش و به چند نکته منفی فکر میکنید؟یک پزشک (۲۱۳۸۰۴)
۲-مسول حمل بیمار با برانکارد هم پزشک است؟
۳-مسول اخلاقیات راننده امبولانس هم پزشک است؟
۴-مسول بیمه بی سر و سامان کشور هم پزشک است؟
۵-مسول هزینه بالای تخت icu و خرج بیمارستان هم پزشک است؟
۶-ان زمان که ما تا خود صبح بیدار بوده و درس میخواندیم و ان زمان که ۳۶ ساعت تمام (بدون اغراق ۳۶ ساعت مداوم)سر پا بوده و برای همین بیماران میدویدیم و حرف میشنیدیم شما عزیزان که اکنون ردای قضاوت به تن کرده اید کجا تشریف داشتید؟
۷-حقیقت این است که هیچ قشری زحمتکش تر از قشر پزشک نیست و هیچ پولی حلالتر از درامد پزشکی نیست که حقیقتا عرق جبین برای ان ریخته شده است.مشکل مردم مشکل بیمه و مشکل مدیریتی در سطح کلان است و شایسته نیست این مشکلات را به این قشر زحمتکش نسبت داد (۲۱۳۸۱۸)
همان جواب دفعه قبل رو به شما میدهم که چاپ نکردید. فقط هشدار که مطالبتون داره احساسی میشه.
——————————————-
اولا شرط انصاف این بود که در روز پزشک از پزشکانی تقدیر میکردید که همین الآن و تا دم صبح توی اورژانس ها و اتاق عمل های \”دولتی\” کشور بدون هیچ دستمزدی در حالی که گاهی تا ۶۰ ساعت نه خواب داشتن نه غذا نه استراحت … به مردم کمک میکنند بدون هیچ شکایتی.
از این ۳۶۵ روز سال که ۳۶۴ روز توی صدا و سیما و رسانه بی دلیل و بی دانش و آگاهی به قشر پزشک که گرچه همکار با سایر پرسنل بهداشتی هستند ولی کاملا متفاوت با بقیه هستند می تازند. و فراموش نکنید که مردم هر ایرادی از هر پرسنلی رو از چشم پزشک می بینند.
حالا شما مقاله رو تو یکی دیگه از این ۳۶۴ روز چاپ میکردید و امروز رو منصف می بودید.
——————————————————
دوما در مورد مریضی که شما ذکر میکنید. چند نکته رو بهتون میگم.
۱- اول اینکه اظهار نظر بیمار ها ناشی از استرس روحی بالایی هست که دارند ولی این اصلا تناسخی با نظر پزشک نداره. یعنی مثلا تشنج از نظر مادر یه بچه فوق العاده ترسناک هست ولی از نظر پزشک نیست. و برعکس ممکنه علامتی برای پزشک خیلی نگران کننده باشه ولی برای بیمار اینطور نباشه. بنابراین ممکنه اگر من مریض تشنجی داشته باشم همراه مریض ناراضی باشه که چرا من نگران نیستم و مثلا بی تفاوت هستم. البته این نفی کننده وظیفه پزشک برای آگاهی دادن به بیمار و همراهانش نیست
۲- همیشه و در همه دنیا به گواهی مقالات متعدد, پزشکان با چالش تخصیص امکانات مواجه هستند. تعداد تخت های بخش های ویژه ما کم هست و گاهی ممکنه پزشک مجبور بشه به دلیلی که تخت خالی نداره مریضی رو امید کمتری بهش هست نخوابونه و یا حتی بین ۲ مریض یکی رو انتخاب کنه.
۳- ستاد هایی برای گرفتن پذیرش از بیمارستان های مختلف دولتی در بیمارستان های دولتی وجود داره. و انتقال بیمار و یا معرفی بیمار به بیمارستان خصوصی جرم هست. بنابراین گرچه احتمال اتفاق بالا بعید نیست ولی به همین سادگی هم نیست و ایشون در همون بیمارستان اگر نیاز واقعی داشتند و تخت خالی در هرکدوم از بیمارستان های شهر بود می تونستند از اون طریق اقدام کنند
۶- ساختاری وجود داره به اسم نظام پزشکی. اگر واقعا مشکلی هست ایشون می تونه به اونجا شکایت کنه. این خیلی زشت هست که رسانه شما که اینقدر دم از قانون میزنه ساختار شکنی بکنه. بله اگر قصه فوق حقیقی بود و شکایت کرده بود و نتیجه نگرفته بود شاید کار شما درست بود
۵- نکته آخر که به همون مسئله اول بر میگرده این هست که مریضی که در بالا اشاره کردید باید همون یک شب رو در بیمارستان دولتی می موند, احتیاجی به تخت ویژه احتمالا نداشته و فردا مرخص می شد چون برای مریضی با سکته مغزی کار بیشتری در بیمارستان نمیشه انجام داد مگر موارد خاص
————————–
تنت به ناز طبیبان گرفتار مباد (۲۱۳۸۶۱)
برای قسمت ۴ بایداین ضرب المثل رو بگم که متاسفانه چاقو دسته خودشه نمی بره (۲۱۴۳۶۹)
اما دیگه زیر میزی که همه گیر شده. حتی منم صد تمن صد تمن پول جمع قرض کردم تا هزینه زیر میزی۳میلیون تومان اقا دکتره تامین بشه. الانم بیمارمون پهلومه. تو خونه اما خب اگه قیامتی بود که بدجور من یقه این مسولین ومسببین رو میگیرم. اگرم که نبود بگیرین تا یه جا گندش در بیاد و دارندارتون رو بگیرن همین پا پتیایی که اجبارا زیر میزی دادن . منجمله من.. (۲۷۶۹۸۵۹) (alef-13)
Salam, may be one or two dr,s do this, but most od health care personnels are respected and they are works seriously in nights and days.
It is better to mention the other good activities.Alavian SM
Prior Deputy for helath and now no reponsibility! (213874)
ایا شما با این مقاله در چنین روزی از جایگاه پزشکان دفاع نمودید
رو سخنم با معاون محترم سلامت است که از ماست که بر ماست این کشته سخنان ناسنجیده معاون سلامت پیشین و وزیر محترم رفاه است که اینگونه میشود آیا شده برای عموم مردم زحماتی که که تنها برای پزشک شدن باید کشید, تبین شده مردم می دانند که برای رسیدن به درجه فوق تخصصی باید حداقل ۱۱ امتحان سراسری و مشکل را بد هند آیا می دانند که حداقل ۲۰ سال از بهترین دوران عمرشان را بایدبا توجه به دوره تحصیلی و تعداتشان باید بگذرد تا بتوانند به عنوان یک پزشک فوق تخصص آزاد کار کنند مانند هر بشر دیگری برای زندگی بهتری تلاش کنند ایا میدانند از سال ۴ پزشکی به بعد نه عیدی , نه تابستانی, نه جمعه ای, نه تغییر ساعت کاری , و نه روز و شبی برای این گروه معنایی ندارد؟
آیا می دانند کمبود پزسنل بیمارستانی کمبود تجهیزات پزشکی ,کمبود دارو , عدم پوشش مناسب بیمه وحمایت از گروه آسیب پذیر, کمبود تخت بستری ,سی سی یو ویا آی سی یو و خوابیدن بیماران بر برانکارد ربطی به پزشک ندارد و به سیستم ور شکسته بیمارستانی ما ربط دارد
آیا شده به مردم بگویید که هر چه در وزارت بهداشت از کمبود اعتبارات داد می زنید به خاطر اینکه تفکر کوتاه فکرانه هزینه بر بودن سلامت مطرح است داد شما به جایی نمی رسد
و تنها این وسط پزشکان و به مناسبت مختلف گروه های خدوم دیگر پزشکی مورد عتاب قرار می گیرند و عامل این همه مشکلات بهداشتی و درمانی کشور را بی وجدانی این گروه می دانند
وای بر ما اگر انصاف را کنار بگذاریم آیا هیچ یک از کار بران عز یز نشده که بیمار شوید و جویای درمان دردتان شده باشید و معالجه نشده باشید و حد اقل در دل خود از پزشک خود تشکر نکرده باشید
و سخن پایانیم به پزشکان محترم است چهره باز پزشک و خوش خلقیاش، نیمی از درمان است و زبان خوش او، دوای بیمار. پزشک بداخلاق، تحمّل شنیدن درد دل و سخنان بیمار را ندارد و به او فرصت سخن گفتن نمیدهد و این، باعث درمان ناموفق میشود، ولی نیک خلقی، هم باعث آرامش و راحتی پزشک است و هم بیمار او. امام علی علیهالسلام در روایتی گهربار، از پزشک به عنوان رفیق نام برده و میفرماید: «به مانند پزشکی رفیق باش که دوا را آنجا و آن گونهای قرار میدهد که مفید باشد». پس بر پزشک است که با نیک خلقی، در دل بیمار جا باز کند و خود را رفیق و همدم او بداند، تابیمار هم او را یار و دوست خود بداند و ازاو کمک بطلبد
.پزشک به اقتضای شغلش، همواره با اشخاص و افرادی روبهروست که در اثر بیماری و گرفتاری، صبر و طاقت از کف دادهاند و ممکن است کمترین برخورد تند و نامناسب، آنان را بشوراند.از این رو، کمتر حرفهای است که به اندازه پزشکی، نیازمند بردباری و خویشتن داری باشد. پس بر پزشکان است که هم کلام با نبیّ مکرّم اسلام صلیاللهعلیهوآله دعا کنند: «خدایا! مرا با علم و دانش بینیاز گردان، و با حلم و بردباری زینت ده».
روزتان مبارک (۲۱۳۸۸۶)
باسلام روز پزشک بر پزشکان واقعی مبارک باد جناب امامی از چه این گونه ناراحتی شما را چه شده نکند که شما هم بیمارستان خصوصی داری که در ابتدا از مردم پول می خواهد که ناراحت شده ای یا نکند که در این مملکت زندگی نمی کنی اگر وقت کردی وتوانستی از اتاق خنک وزیبایت (که حتما هم باید به اسپلت مجهز باشد ) دل بکنی به اطراف بیمارستان ها نگاهی بینداز تا متوجه درد مردم شوی (۲۱۳۸۹۱)
حتی یه تبریک خشک و خالیم قبول ما بود
حداقل ۲ تاشو باهم میزاشتین.پزشکا و پرستارارو موجوداتی وحشی معرفی کردید که جای ناخنشون روی بدن بیمار .داستانتون اینقدر غیر واقعیه که طرف نمیدونه پرستار اگه ناخنش بلند باشه اصلا نمیتونه کار کنه از خونگیری بگیر تا .. تازه اگه ام داشته باشه همون روز اول میشکنه
من دانشجوی پزشکی هستم الانم بخاطر درمان یه مریض سل .من هم آلوده شدم و ۲ هفته اس که زمینگیر شدم و دارم انواع دارو هارو مصرف میکنم.من میخوام بدونم این کسی که اینجوری بیرحمانه به همه جامعه پزشکی حمله میکنه آیا جرات روبرو شدن با همچین مریضهایی رو داره؟
آیا جرات اینو داره که بره جلوی مریضی که تصادف کرده و هپاتیت بی داره و همه جاش پاره و خونیه براش کارای احیا انجام بده؟
نه برادر یا خواهر من.همه ما فقط بلدیم منم منم بکنیم .یه سر به اورزانس بیمارستان امام خمینی بزنید تا ببینید جوونای این مملکت تو بهترین سالای عمرشون تو وحشتناک ترین شرایط شب تا صبح چه جانفشانی میکنند.
اگه پزشک درمانتون کرد وظیفش بوده اما اگه نتونست همه چی نثارش میکنن
من یادمه یه شب یه مرد روستایی رو آوردن اورزانس که دستش رفته بود لای خرمن کوب و هم قطع شده بود و هم آش ولاش.جراح ارتوپد بعد ۶ ۷ ساعت عمل تونست وصلش کنهو بعد اون ۵ تا عمل دیگه انجام داداونم رایگان.همین عمل تو خارج ۲۰۰ ۳۰۰ میلیون هزینشه.اما میدونید چی شد؟بعد چن ماه این مرده رفته بود شکایت کرده بود که انگشت کوچیکه من مثل قبل حرکت نمیکنه!
مملکت ما اینه
براتون متاسفم
ولی وجدانم راحته وقتی که تو دل شب درد یه بچه ۲ ماهرو که نمیتونه حرف بزنه کم میکنم و اون با نگاهش از من تشکر میکنه همین برام بسه (۲۱۳۸۹۸)
از کمک به مردم هیچگاه دریغ نکنید.
من در دبیرستان رشته ام ریاضی بود و دانش آموز کوشا و موفقی بودم مادرم بسیار مایل بود من پزشکی بخونم ولی خدا رو شکر کردم که به این مسیر سخت پا نگذاشتم. الان از یکی از بهترین دانشگاههای کشور فارغ التحصیل مهندسی شدم.
ولی هنوز هم گاهی دیدن پزشکان متعهد و حتی غیر متعهد منو به فکر می اندازه که کاش پزشک حاذقی می شدم و به مردم بی شائبه خدمت می کردم ولی می دونم که سخته.
شما هدف بزرگی را انتخاب کردید همواره از خدا استمداد بطلبید و فقط با خدا معامله کنید مطمئن باشید پاسخ شایسته دریافت می کنید.
یکی از پزشکان اطفال که معروفن ولی من اسمشون رو یادم نیست می گفتند من همواره در زندگیم فقط به درمان بیمار فکر کردم ولی رزق و روزی بابرکت را خدا از جایی که فکر نمی کردم می رساند و می گفتند به شاگردانم همواره توصیه کردم در مورد یک بیمار اول به درمان فکر کنند و هزینه و … برایشان مطرح نباشد.
روز پزشک را به شما و همکاران متعهد و با اخلاقتان تبریک گفته و از خدای منان توفیقات معنوی و مادی برایتان مسئلت دارم.
یک مهندس رایانه (۲۱۳۹۸۸)
این پزشک ها فکر میکنند فقط اونا درس میخوانند. بقیه دکترا و مهندسین رشته های دیگه شبها میخوابند صبح به آنها مدرک میدهند؟ هر درس و رشته ای زحمت داره. منت به بیمار داری؟ که زحمت کشیدی درس خوندی؟ حالا تاوانش را باید بیمار و همراهش بده. دستمزد دکترا کمه بقیه زیاده؟ ولی فرقش مردم فکر میکنند یک پزشک باید با وجدان تر از یک لوله کش باشه. اشتباه میکنند؟ ولی معمولا برعکسه. پنجاه سالمه. تو این مدت آنچه این بنده خدا نوشته یک چیز عادی برای من و اطرافیانم هست. همسایگانی را داشتم که به علت همین نحوه رفتار در یک بیمارستان در تجریش الان در بهشت زهرا مدفون شده. بیچاره بوده دستشم به جایی نرسیده. پدر بنده در ۷۵ سالگی یک سکته جزیی کرده بود با همین نحو ترساندن چیزی نمانده بود به کشتن بدهند. فقط مشورت با یک دوست دکتر همکلاسی باعث شد علیرغم نظر خواهران و برادرم به خانه ببریم و بدست جراحی که میگفت اگر عمل نکنی مسیولیت فوت پدرت با توست ندادم و اکنون ده سال است سالم زندگی میکند. خواهرم داستان دیگری دارد که پس از تعویض سه دکتر معالج از مشهورترین فوف متخصصین که اگر نام ببرم حتما خواهید شناخت متوجه شدیم معالجه آنها فقط هزینه گزاف برای ما داشته و بیماریش همچنان پیش میرفته. چرا چون آقایان شانشان اجل از این بود بیمار ما را شخصا معالجه فرمایند و توسط زیر دستان بی تجربه شان معاینه و درمان میشد اما پول ویزیت آن آقای فوق تخصص مشهور را از ما میگرفتند.
بنده در این پنجاه سال عمر تنها دکتر باوجدانی که دیده ام دکتر قوامی در دزاشیب است. (۲۱۴۰۶۱)
دوستانی که به دفاع از جامعه پزشکی برخواسته اند یعنی از تکبر لبالب شده در تشت گود منیت بسیاری از ایشان بی خبراند؟
بله ما هم می دانیم که خیلی سخت است که سالها درس بخوانی و بعد در راهروهای بیمارستانهای کثیف شبهای متمادی کشیک بدهی.
خیلی سخت است که پس از سالها سختی برای هر بیمار فقیر و کثیفی که از تویی که به زور چشمانت را باز نگه داشته ای توقع داشته باشد… و خیلی چیزهای دیگر که جای گفتنش نیست.
ولی پزشک شدن با تمامی شغلهای دیگر تفاوت دارد. پزشکی دمیدن دوباره حیات است در کالبد انسان. پزشکی تنها یک شغل نیست. پا در کفش خدایی کردن است و خدا منشی می طلبد که دوستان باید قبول کنند بدنه این جامعه پزشکی که مردم ما شاهد آنند از میان هزاران صفت فقط از یک صفت خدایی بهره مندند که آن هم تکبر است که فقط و فقط مختص خود خداست! و لاغیر…
متاسفانه هر چه بیاییم دفاع کنیم مردم ما هر یک صحنه هایی در زندگی از این جامعه دیده اند که جایی برای دفاع در ذهنشان باقی نمی گذارد.
باور داریم که پزشکان بزرگی در این آب و خاک بوده اند که همه چیزشان و هست و نیستشان را وقف مردم کرده اند و جلوه های خداییشان آنها را حتی پس از مرگ جاودانه کرده است.
ولی آیا باز هم قبول داریم که تعدادشان شاید به سختی تنها از انگشتان دو دست تجاوز کند؟
چرا وقتی حکایت یکی از ایشان به صورت فیلم در می آید برای مردم باورش سخت است و حداقل مقایسه اش با آنچه در جامعه می بینند آنها را دست نیافتنی می کند؟
آیا غیر از عملکرد کاسبکارانه عمده کسانی است که می باید پا در رکاب ربوبیت می کردند ولی دریغ که آنچه از ایشان می شنویم باورمان را به اسفل سافلینشان بیشتر می کند؟
روز پزشک بر پزشکان مبارک باد! (۲۱۳۹۱۳)
واقعیت این است که مشکلات زیادی کشور ما در امر درمان وجود دارد ولی این دلیل نمیشود که یک داستان را به عنوان یک خبر مطرح کنید (۲۱۳۹۱۶)
مسلما نه
پس اشتباه از سیستمبی حساب و کتاب ماست نه از دکتر و پرستار باز دکترها که خوبن ، شما کدوم کشور رو دیدین که معلماشون توی کلاس ضد نظام حاکم صحبت کنن که اینجا داره همه گیر می شه ، ان شاءالله یه روزی سر عقل می یایم ولی کی آقایانی مثل توکلی عوض گیر دادن به رئیس جمهور به فکر طرح و ایده برای اصلاح کشور میفتن خدا می دونهلطفا منتشر کنید (۲۱۳۹۱۸)
به حضرت عباس قسم در غیاب من وقتی که پدرم را برای درمان زخم معده به یکی از بیمارستانهای دولتی شیراز برده بودند با کمال ناباوری پدرم فوت کرد.چند ماه بعد یکی از پرستاران به من گفت که پدرت را در اختیار دانشجویان قرار داده بودند برای اندوسکوپی و بدلیل اندوسکوپی معده مجددا خونریزی کرده و پدرت فوت شد.خدا عزیزانشون رو ازشون بگیره . (۲۱۳۹۵۲)
بر کسی پوشیده نیست که درجامعه پزشکی ما هستند مردان وزنان شریفی که بدون کوچکترین چشم داشتی نهایت سعی وکوشش خود را در جهت بهبود بیماران انجام می دهند حقیر خود در سال ۸۳ شاهد خدمات پزشکان محترم بیمارستان توحید سنندج در احیای قلبی مادر مرحومم بودم وخود از پشت پنجره CCUکه در دامنه کوهی مشرف بر بیمارستان است شاهد ساعتها زحمت کادر شریف آن بخش در بازگرداندن حیات به مادر پیرم بودم که تا آخر عمرم دعا گو وقدر دان زحمات آنان هستم هرچند مادرم همانشب به رحمت حق پیوستند اما دوست خوب من علت مرگ مادر من ندانم کاری پزشک وکادر پزشکی بیمارستان کامیاران بود نه چیز دیگر واین موضوع بر کسی پوشیده نبود مضافا\” اینکه جناب معاون عزیز اگر شده شما نیز در نقش بیمار که انشاا… اینگونه نباشید سری به بیمارستانهای کرمانشاه بزنید بیمارستان طالقانی ، امام رضا، بیمارستان آمام علی و……بعد متوجه درد ملت زجر کشیده هموطنت خواهید شد در ضمن فراموش نفرمائید اگر شده به عنوان کسی که احتیاج به عمل جراحی دارید نیز به پزشکان محترم مراجعه نمائید تا بدانید حدیث درد مندی ملت بیچاره کشورت در تامین مخارج رسمی وغیر رسمی درمان را! (۲۱۳۹۶۲)
لطف کنید برخورد را ببینید
تا دید گفت اوه اوه اوه حالا حالا حا باید بیایی اینجا
رنگ از همسرم پرید هم به خاطر خرجش هم به خاطر دردش
دو نوبت رفتیم
در نوبت سوم که مرحله اخر بود بد قولی به علت مسافرت نتوانستیم درمطب حاضر شویم
لطف کنید مجددا برخورد را ببنید (البته منشی دکتر)
الو مطب دکتر
بفرمایید
لطف کنید وقتی جدید بدهید شنبه تماس بگیرید
شنبه
الو خلاصه وقتی برای ده روز اینده گرفتیم بعد سئوال کردیم
ببحشید این زمان زیاد موردی برای ادامه کار نیست واسیبی به دندان نمیرساند
جواب % من نمیدانم میخواستی زود بیایی احتمال دارد چرک هم بکند وحیلی احتمال دیگر
مجددا رنگ از رخصار همسرم پرید
به دکتر زنگ زدم واز ایشان صلاح مشورت کردم ایشان هم گفت
بهتر است مراحل کار به تدریج ودر زمانی کوتاه انجام شود
اما میبینی که وقت ندارم
من در این ۴۰ سال عمر که از خدا گرفتم ندیدم دکتری (دکترایی که من مجبورم بروم
حدمتشان)موارد روانشناسی واحترام به بیمار را درست انجام دهد
بابا تا ما مریضا نباشیم دکتر کجاست (۲۱۴۰۶۴)
ضمنا وقتی دولت موضوع سلامت را تجاری میکند و قانون خود کفایی بیمارستانها را تصویب می کند و برا ی فوتبال(که یک سرگرمی است) حاضر است میلیاردها صرف کند اما مقوله سلامت را به حال خود رها میکند و از کمبود منابع دم می زند غیر از این انتظار دارید؟
در اسلام اصل براین است که طبیب در ازای طبابت از مریض چیزی طلب نکند و حکمت اسلامی زندگی او را در خور شان تامین کند تا او با فراغ بال به طبابت بپردازدآیا براستی چنین است یا اینکه از سلامت مقوله اقتصادی درست کرده اند و مردم را رودروی طبیبان قرار داده اند؟ (۲۱۴۰۶۸)
وضعیت پزشکی نیز سامان یابد کهشاید قسمتی از آن تغییر نگرش نمایندگان ملت به مقوله سلامت میباشد.وسخن اخر با جناب آقای دکتر رضوی پزشکی ما بیش از آنکه نیازمند دفاع در فضای مجازی باشد نیازمند تغییر نگرش مدیریتی است. (۲۱۴۱۱۷)
خدا انشاا… همه را هدایت فرماید. (۲۱۴۳۳۲)
راننده اتوبوس مدرسه ما که در تصادف به شدت اسیب دیده بود را با اورژانس به انجا بردند از صبح تا شب هیچ کاری برای او نکردند و فقط یک پرستار با باند خالی حتی بدون مواد ضد عفونی کننده زخمهای او را که بعضا تا استخوانش هم رسیده بود پانسمان کرد او که از درد به خود می نالید حتی یک سرم هم به او وصل نبود چون این راننده خانواده ای نداشت ما از هزینه شخصی خودمان او را به بیمارستان خصوصی بردیم همان شب زخمهایش با مواد صد عفونی کننده تمیز شد و سنگ و خاکی که از صبح لای زخمهایش بود در اورده شد و همان شبانه دو پزشک بالای سرش امدند و او را که از ناحیه های مختلفی از درون پارگی های شدید داشت عمل کردند و تا یک ماه در ای سی یو بستری بود اگر ما او را ان شب از ان بیمارستان بیرون نمی اوردیم حتما عمرش تا صبح هم دوام نمی اورد چون انها حتی زحمت پذیرش او را نکشیده بودند و او همان وسط روی یک برانکارد افتاده بود در حالیکه پلیس و امبولانس قبل از اعزامش به ان بیمارستان هماهنگی های لازم را انجام داده بودند این ماجرا که برای ما حدود ۱۵ میلیون تومان در سه سال پیش هزینه برداشت در حالیکه فقط به دلیل حس انسان دوستی این کار را انجام دادیم و هیچ وظیفه و نسبتی با ایشان نداشتیم حالا اگر ما این کار را نمی کردیم این جان انسانها هست که از نظر جامعه پزشکی ما بسیار اسان باید به تاراج گذاشته شود برای موارد بسیار ساده تر هم خود من یک بار دستم پارگی شدید داشت و نیاز به بخیه داشت یک انترن بالای سرم امد و بدون بی حسی بخیه زد می خواهم بدانم این از وجدان کاری است تازه انترن هایی هم وجود دارند که بدون نظارت پزشک وقتی می خواهند بی حس کنند چندین امپول بی حسی می زنند چون جای دقیق عصب را نمی دانند این احادثه برای همسرم که می خواست ناخن پایش را بکشد اتفاق افتاد و اینها اصلا دور از دسترس نیست که نیازی به اثبات داشته باشد چه کسی می خواهد جوابگوی اینها باشد انقدر اوضاع درمان افتضاح است که من با اینکه بیماری های بسیاری دارم اصلا جرات نمی کنم به دکتر بروم چون وقتی می رویم از یک نگاه بالا انگار خودشان همه چیز را بسیار زیاد می فهمند نگاه می کنند و فقط برای حلال شدن مبلغی که می گیرند یک نسخه با یک عالم دارو می نویسند که چون ادم می فهمد که انها اصلا بیماری را درست تشخیص نداده اند جرات استفاده از داروها را هم نمی کند این وضعیت بسیار جدی است اقای رئیس جمهور هم بجای اینکه تعداد مراکز درمانی را زیاد کند که هر خانمی ماهی یکبار چکاپ شود اول این مراکز را سامان دهد که بتوانیم در هر ده سال یکبار بیماری هایی که مطمئن هستیم در وجودمان هست را درمان کنیم بعد برویم ماهی یکبار چکاپ کنیم این مشکل فقط برای بیمارستانها نیست برای مطب ها که به قول معروف قیمت خون پدرشان را هم می گیرند صدق می کند من برای یک مریضی مشخص به ۱۵ دکتر بسیار بسیار معروف و شماره یک در کل سطح کشور مراجعه کردم و درست ۱۵ تشخیص متفاوت و ۱۵ نسخه متفاوت و درست ضد هم دادند که خدا رحم کرد من از انها استفاده نکردم والا معلوم نبود چه بلایی سرم می امد این وضع باید اول در مراکز دانشگاهی درست شود که دانشجویان از این قیف سر تنگ به راحتی بیرون نیایند و با علم و اگاهی زیاد و مطالعه مدرک بگیرند و در ضمن بعد از مدرک گرفتن هم کتابها را نبندند و نگذارند در انباری و اقلا سالی یکبار خودشان معلوماتشان را چکاپ کنند (۲۱۴۱۴۲)
مردم ما مجبورند علاوه بر تحمل درد و مشقت بیماری، رفتار ظالمانه کادر بیمارستان و درمانگاه و… را هم تحمل کنند. چرا که چارهای ندارند. چرا که مسئولان هرگز از این رفتار مطلع نمیشوند. چون اگر گذرشان به بیمارستان خورد، همه در برخورد با آنها یکباره مؤدب و وظیفهشناس میشوند!
امسال بخاطر رفتار غیر انسانی یک پرستار، طفل شیرخواره من تا مدتها رنج کشید. هرگز صورت معصوم و نزار او را فراموش نمیکنم و همیشه به این پرستار لعنت میفرستم.
اگر به مراکز درمانی تشریف برده باشید اولین منظرهای که جلب نظر میکند این است: عدهای از خانمها و آقایون کادر پزشکی که وظیفه رسیدگی به بیماران را دارند، دوره هم جمع شدهاند و گپ میزنند. اگر در این بین صدایشان بزنی مثل این است که گناه بزرگی مرتکب شده باشی! آنچنان با غیض از جایشان بلند میشوند و آنچنان با خشونت کارتان را انجام میدهند که دیگر هوس نکنی از آنها برای انجام وظایفشان درخواست کنی.
عدهای دیگر هم هستند که همیشه و در هر ساعتی آنها را ببینی شل و وارفتهاند!
سلامی اگر بکنی جواب نمیدهند. پاهایشان را روی زمین میکشند و راه می روند!
پزشکان هم که در برج عاج نشستهاند. در برخورد با آنها حق نداری سئوال کنی! چون اساساً بیمار حق ندارد درباره بیماریاش چیزی بداند. چون آقای دکتر مکدر میشوند! با بیحالی چند سئوال میکند و در نهایت بد خطی یک نسخه مینویسد.
اگر ما در برخوردهای روزمره برای کسی با چنین خطی چیزی بنویسیم حتماً توهین تلقی میشود. اما پزشکان مصونیت دارند!
در مراکز درمانی ما هیچ جایی برای تسکین روحی بیماران، راهنمایی آنها و کمک به آنهایی که «همراه» ندارند وجود ندارد.
غیر انسانی ترین وضعی که قابل تصور است! هر مرکز درمانی ما یک شکنجهگاه است.
اینها متأسفانه در هیچ رسانهای آنچنان که هست منعکس نمیشود زیرا برای سیاسیون ما «مردم» و رنجهای آنها اهمیت ندارد. آنچه اهمیت دارد جناح بازیهای خودشان است. (۲۱۴۱۷۳)
این همه نفرت و این همه عشق در اجتماع نسبت به شغل پزشکی عجیب هست و عجیب نیست.همه میدانند در ایران پزشکی سخت ترین و پر دردسرترین رشته تحصیلی دانشگاهی چه قبل از ورود به دانشگاه و چه پس از آن است، همه می دانند زحمات این رشته تمام شدنی نیست ،همه میدانند وضعیت مالی پزشکان در این عصر فاجعه است ، همه بی مهری همه و سبقت گرفتن برای توهین و افترا به پزشکان را می دانند و همه آرزوی پزشک شدن خود و فرزندانشان برای تبدیل شدن به این غول بی وجدانی را می شناسند. از قدیم الایام نفرت از غنی و افراد مقتدر در ایران رسم بوده و خواهد بود چه خدمت از او ببینند چه خیانت. ولی عزیزان درجائی ودر مملکتی پزشکان مورد این همه حمله وهجمه قرار میگیرند که هیچ سیستم اجرائی ،یا فرد حقیقی یا حقوقی به وظیفه خود در هیچ سیستم دولتی یا خصوصی عمل نمی نماید ،حقوق پزشک در ایران با حقوق یک کارگر ساده یا کارمند دون پایه برابری میکند ودر همین مملکت مثلا کارشناس فلان رشته آبکی و تشریفاتی که هر کسی قادر به کسب مدرک آن است از حقوق و پشتیبانی وحق تعرفه گذاری کلان برخوردار است و همین مردم کوچه وخیابان با لبخند و از سر رضایت نسبت به پرداخت آن اقدام نموده اما حق پزشک همان که حتی با اخلاق بد با جانشان سروکار دارد برایشان قلوه سنگی است در گلو.آیا میدانید در آمریکا حقوق یک پزشک عمومی در سال بالای ۱۲۰۰۰۰ دلار است که از حقوق دندانپزشک ، خلبان (به دلیل اهمیت شغلی)و… در آمریکا بالاتر است؟
این همه تعارض قابل توجه تمام کسانی است که همچنان اصرار دارند فرزندان دلبند وتیز هوششان درآینده پزشک شوند! زینهار که ستو نهای بنا شده بر نفرت و آرزو در همین بحث های فوق هم قابل مشاهده است!پس پزشکان ناعزیز روزتان مبارک نباد! (۲۱۴۱۹۸)
مشکلی هم که هست این است که چون اورژانس ۱۱۵ نمی تواند جلوی بند و بست کارکنانش با بیمارستان های خصوصی زرا بگیرد همه آمبولانس ها مجبورند بیمار را به بیمارستان های دولتی ببرند که البته اول از طریق بیسیم از داشتن جا مطمئن می شوند.برای سایت الف هم متاسفم که به خاطر خوشامد عوام با انتشار داستانی که نمی داند واقعی است یا نه کادر پزشکی کشور را رنجاند. (۲۱۴۱۹۹)
خیلی بی انصافی برادر . قابل توجه شما و دوست خیال پردازتان که احتمالا بخاطر هزینه بالای icu خصوصی ناراحتیشو سر ما در بیاره ؟ بیمارستان هم مال یه پولداری مانند شماست چه ربطی به پزشک داره ؟سما خیلی ؟یادمه جهت اطلاع خانواده ای از وضع فرزند Hiv+ (ایدزی)به اونا زنگ زدم گفتن ماهمچی فرزندی نداریم دوسال پیش مرده ؟ این محبت پدرومادر ؟ اما این واقعیت دردناک را بدونین که دوست من بخاطر پانسمان ومراقبت از اون سوزن الوده به دستش رفت وایدز……….. خیلی ممنون دستتون درد نکنه.شما حاضرید برا ارایش ۵۰-۱۰۰۰۰۰تومان بدین ولی ویزیت۳۰۰۰تومانی مادرتون شما کلافه می کنه وای به حال ما؟ به کجا میرویم ممنون از هدیه روزگار احمدی نجادی این رسمو اون بنا نهاد (۲۱۴۲۷۴)
به نظر من از ماست که بر ماست. (۲۱۴۳۵۲)
متاسفانه بسیاری از اظهار نظر های مردم عز یز به خاطر ندانستن و آگاهی از علوم مرتبط حتی در پیراپزشکان ما است که سبب بیان چنین اظهار نظر های نادرست می شود و این را هم بگوییم که در فرهنگ جامعه ما همه در همه نظر صاحب نظرند از جمله پزشکی ,سیاست, و…. (۲۱۴۳۹۲)
من خودم پزشکم و خیلی بدتر از اینها رو دیدم
فقط اینو بگم که تا قبل از دولت محترم دکتر وتا ۴ سال پیش فقط تو گواهی فوت مینوشتن ایست قلبی و تمام میشد حالا سختگیری میکنند و علت واقعی فوت را باید ذکر کرد و این عنوان ایست قلبی بعنوان علت فوت قابل قبول نیست ببینید قبلا جی بوده است (۲۱۴۴۱۳)
بتازیم
و وقتی که دیگران
یک دفعه از سیکل به دکترا میپرند در دور افتاده ترین مناطق کشور که حتی معلمین
محترم ههم به انجا نمیروند طرح میگذراندو ۱۵ شب ماه کشیک میدهد
جناب توکلی (حیفم امد بگم دکتر )
اگر قضاوتتان در سایر مطالب کشوری همینطور است که واقعا جای تاسف دارد
متاسفانه تملام این رفتار ها از روحیه نخبه کشی ما ایرانیان نشات میگیرد که در روز
پزشک ! اینچنین نوشته ای را زیبنده سایت کنیم
یا حق (۲۱۴۴۱۶)
۱- من یک مهندس هستم، کسی روز مهندس رو به ما تبریک نمیگه ما هم ناراحت نمیشیم. عادت کردیم
۲- تو هر کاری که می کنیم اگر وجدان داشته باشیم، خدا رو ناظر بر کارهامون بدونیم، کمتر شاهد این ماجراها هستیم
۳- دوست عزیزی که تازه پزشک شدی، درک میکنم که با ماهی ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومن درآمد زندگی سخته. ولی با یه شبیه سازی ما هم مهر نظام مهندسی داریم و من دارم تو یه شرکت خصوصی کار میکنم. چند وقت پیش یکی از دوستان اومد و گفت که این برگه ها رو مهر بزن برای هر کدوم ۷۰۰ هزار تومن میدم. ۱۰ تا برگه هم تو یه ماه برات خرج میکنم. منتها شرطش اینه که فقط مهر بزنی و نباید به ساختمون سر بزنی. یکی دیگه هم تماس گرفت و گفت که مشکل نداره میتونی سر بزنی ولی اگه بفهمم پول جداگانه از صاحب کار گرفتی چنین و چنان. البته این دومیه حق داشت چون این موارد رو زیاد دیده بود و طبیعیه کسی که بدون احساس مسئولیت مهرش رو پای هر برگه ای میزنه اون کارها هم ازش بر میآد. سرتون رو درد نیارم، به هر حال هر طور با خودم کلنجار رفتم نتونستم قبول کنم که
۱- پای برگه ای رو مهر بزنم که هیچ نظارتی رو اون کار ندارم
۲- هزار تا خطر متوجه مال طرف و کارگرها و ساکنان آینده هست
۳- پولی بگیرم که هیچ زحمتی براش نکشیدم و …
دوستان با وجدان امروز که من معتقدم همه پزشکان تازه کار همینطور هستند. مراقب باشید فشار های زندگی و طمع و حرص که توی وجود همه ماها هست و مهمتر از همه حس رقابت و عقب افتادن از دیگران باعث نشه بعدها وجدانتون رو زیر پا بذارید.
اما در کنار تمام این خاطرات بد بیمارها و همراهاشون، منم از یه جراح دندانپزشک بگم که وقتی میری به مطبش همه بیمارا رو چه دهاتی و چه های کلاس با روی باز میپذیره، بدون گرفتن حق ویزیت، تاکید میکنم بدون گرفتن یک ریال حق ویزیت معاینه میکنه و اگر لازم بود برای کارهای بعدی مراجعه کنن، برآورد هزینه رو اعلام میکنه و طرف برای درمان مراجعه میکنه. و انصافاً هم تا بحال من و اطرافیانم هیچ دستمزد غیر متعارف و بیخودی بهش پرداخت نکردیم و همیشه راضی بودیم
امیدوارم پزشکای دیگه هم یه کم از این عزیز یاد بگیرند.
با تشکر (۲۱۴۴۵۸)
الف جان. بیننده واقعی سایت شما همینا هستن. البته منهای پزشکای محترمی که صرفا برای همین مورد به شما سر زدن. فکر کنم از همون اولین جمله منظورمو گرفتین. (۲۱۴۵۷۷)
فردا صبح رفتم بیمارستان لاله .آقای دکتر پور شریف متخصص قلب پس از معاینه گفتند اصلا در معرض سکته نیستی و اصلا به آنژیو احتیاجی نداری . فقط یک سیتی آنژیو قلب انجام دادم که چیز حادی هم نشان نداد .
تمام اسناد و مدارک وجود داره برای پیگیری لازم جناب دکتر امامی .
۲- دیشب همسر برادر خانمم در کرج دچار تشنج شدید و بیهوشی شده و متاسفانه پس از تماس با اورژانس و تشریح وضعیت بیمار بهشان گفتند مورد اورژانس نیست و نمیتوانیم بیاییم ! خودتان ببریدش بیمارستان ! این بیماررا با آن وضعیت خطرناک بردند به بیمارستان قائم در کرج که با توجه به عدم رسیدگی به بیمار همراهان تشخیص دادند که به تهران منتقلش کنند و در تهران مشخص شد که وی خونریزی مغزی کرده است !
در تکمیل فرمایشات پزشک هموطن ارجمندمان که ساکن آمریکاست عرض میکنم که نه تنها رابطه پزشک و بیمار تعریف نشده بلکه رابطه پرستار و بیمار – بخش پذیرش و بیمار – و … تعریف نشده و همچنان مواجه با بی احترامی توام با غضب هستیم . چرا که ما ملت با هم قهر کرده ایم …. همدیگر را دوست نداریم …
۳- همسرم دچار دررفتگی لگن و نیز مشکلاتی در پای دیگر است که اکثر متخصصان و جراحان اورتوپدی کشور از امکان بهبود سخنی نگفتند اما درکمال تعجب پزشکانی از آمریکا و لهستان با بررسی مدارک پزشکی و عکسها ابراز امیدواری کرده و تمایل به جراحی از خود نشان دادند . پزشک ساکن آمریکا اعلام کرد هیج هزینه ای بابت جراحی نمیگرید و فقط هزینه بیمارستان را باید بپردازیم . هرچند بدلیل عدم دریافت ویزای آمریکا قادر به اینکار نشدیم اما تا آخر عمر دعاگوی این فرشتگان خواهم بود . (۲۱۴۸۱۲)
این کشور بهشت پزشکان است. من خیلی جاهای دنیا را دیده ام، ولی هیچ نقطه ای را در تمام جهان ندیدم که در هر خیابانی از بالای شهر و پائین شهر و قسمت مسکونی و تجاری واداری این همه مطب پزشک باشد. به خدا ضرر نمی کنید، سرمایه گذاری می کنید و سودتان را بعدا بر می دارید. بردارید. نوش جان. ولی نباید فضیلتی بالاتر از بقیه برای خود متصور باشید. به خدا هیچ کشوری در جهان ندیدم که هر یک از شهروندانش بتوانند حداقل اسم سی تا پزشک را از حفظ و با افتخار برایت بگویند.
یادتان نرود که همان چند سال را با پول چه کسی درس خواندید. یا دانشگاه آزادی هستید که در این صورت فکر نمی کنم ادعای زیادی داشته باشید و ما کاری به این دسته نداریم، یا این که، به امید خدا، دانشگاه سراسری درس خوانده اید یا بورسیه اید. خرج تحصیل شما را چه کسی داده؟ نه این که من و امثال من مالیات می دهیم؟ یا نکند خودتان خرج تحصیلتان را داده اید؟ بس کنید این تکبر و غرور بیش از حد را.
این همه از آمریکا مثال نیاورید، هر چند که در آمریکا هم شأنیت پزشک با بقیه چندان فرقی ندارد و در مقابل احترام پزشک به مریض زبانزد است (و در غیر این صورت قابل شکایت) چرا از شوروی سابق مثال نمی زنید؟ آن جا که هیچ فرقی از نظر موقعیت اجتماعی بین پزشک و کارگر نبود. هر کدام به اندازه خودشان به جامعه کمک می کردند و به اندازه خودشان سود می بردند. شما از یک مهندس یا کارگر یا معلم \”بالاتر\” نیستید، فقط شاید از بعضی از این حرفه ها بیشتر زحمت کشیده باشید (یا حتی نکشیده باشید) که در هر صورت بیشتر هم پول در می آورید. همین! تمام!
خسته شدم از این همه ادعا… از این قیافه گرفتن ها… از این بی تفاوتی در قبال جان یک انسان. جان یک انسان، یک انسان هشتاد و پنج ساله که چیزی هم از عمرش نمانده، از غرور تمام پزشکان کشور ایران روی هم به توان ده بیشتر ارزش دارد، و این چیزی است که آن دکترهای آمریکائی که سالی ۱۲۰۰۰۰ دلار می گیرند می فهمند و بیشتر دکترهای وطنی به آن می خندند. (۲۱۴۸۵۰)
۱- بالابردن هزینه سرانه درمان درکشور
۲-افزایش اعتباربیمه درنزد افراد طرف قرارداد
۳-افزایش سرانه تخت بیمارستانی
۴-توجه ویزه به نیازهای جامعه پزشکی . متخصصین ونخبگان کشور
۵-ایجاد بخش تحقیق وپزوهش درکلیه صنوف که مرتبط بانیازهای اولییه وضروری مردم میباشد
۶-ایجاددایره نظارت وبازرسی درحوزه های بند ۵ با داشتن ضمانت اجرایی موثر
بدیهی است شاغلین ومتخصصین صدیق ودلسوز درهر حرفه اولا{اولی} ترین
وشایسته ترین یرای حفظ وپاکسازی حوزه کری خودشان ازوجود افراد مخل هستند (۲۱۴۹۹۴)
http://biyataberavim.persianblog.ir/post/346/ (216736)
منبع: سایت الف
پیوند کوتاه به این مطلب: