پنج شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸

شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴

مصطفی س:
با سلام و احترام فراوان خدمت اعضای محترم انجمن فرویدی
اخیرا یه نگاه به ویکیپدیای جناب صنعتی انداختم. واقعا اونقدر این فرش، مندرس و پاره پوره است که از هر طرف رفو میکنه یه جای دیگه پاره میشه. بعد از چند بار ویرایش که چه عرض کنم, بهتره بگم “تغییر” یا “تحریف مکرر” ببینید دم خروس از پس یقه جناب صنعتی چجوری زده بیرون! انصافا رو سرش یه سایه بون درست کرده.

محمد صنعتی در سال ۱۳۲۴ در شهرستان اصفهان متولد شدند. تحصیلات ابتدایی را در دبستان هدایت در سال ۱۳۳۰ و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان سعدی گذراندند و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ مدرک دیپلم گردیدند. تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۴۲ در رشته پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران آغاز کرده و در سال ۱۳۴۹ فارغ‌التحصیل شد. تحصیلات روانپزشکی و روانکاوی او در بیمارستان‌های دانشگاهی لندن مانند!!!!!(علامتای تعجب از منه) گروه بیمارستان‌های Middlesex لندن و انستیتوی روانپزشکی لندن بوده…..
این پاراگراف چندتا ایراد اساسی داره.
اولا این کلمه “مانند”، این وسط چکار میکنه؟ واقعا جا داره که آدم روده بر بشه از خنده. بذارید مثال بزنم. مثل اینه که من بگم:
من تحصیلات خودم در روان شناسی و زیست شناسی رو در دانشگاه های تهران مانند دانشگاه خواجه نصیر و علامه گذراندم!!
بیاید با دید مثبت به این ماجرا نگاه کنیم. فرض کنیم من همزمان در مقطع دکترا توی دو تا دانشگاه درس خوندم. خب حالا سوال: اگه دو تا رشته رو همزمان در دو دانشگاه خوندم، که دیگه ذکر این کلمه “مانند” چه لزومی داره؟ باید بگم که من فلان جا و فلان جا تحصیل کردم.
حدس من میدونید چیه؟ این کلمه که مث دم خروس که چه عرض کنم، مث نهنگ عنبر زده بیرون، جای زخمیه که به خاطر فعالیتها و افشاگریهای انجمن، رو روان صنعتی مونده. فرض کنیم که میخواست بازم یه آدرس دقیق! بده! مثلا بگه دانشکده روانپزشکی دانشگاه اسکاتلند! خب اینکه بازم قابل ردگیریه و پوچ بودنش معلوم میشه. کاری که این کلمه اضافی انجام میده اینه که آدرس دقیق رو دچار اعوجاج میکنه تا اگه باز لازم شد(یعنی انجمن رهاش نکرد)، هنوز جا برای تغییر حرفش باقی باشه. چقدر جالبه که همزمان هم صنعتی “میدونه” انجمن رهاش نخواهد کرد که داره برا روز مبادا کلمه مانند رو میاره وسط، و هم “نمیخواد بدونه” که بی خیال شدنی در کار نیست، وگرنه چرا اساسا میاد و محل تحصیل نداشتش رو اصلاح میکنه؟ یعنی هنوز امید داره که این تو بمیری ازون تو بمیریاس. جالب نیست؟ به نظرم مکانیسم این جریان، عین یه نوروزه.
ثانیا گیرم که جنابعالی در ناکجا آباد، واحدای تیوریک روانکاوی خوندی. این چه ربطی داره به روانکاو شدن؟ عزیز دل! بگو کجا روانکاوی شدی؟ تحت نظر کی؟ و کی یا کجا بهت صلاحیت داده که بشینی جلوی مردم بینوا و بهشون تحلیل بدی! تحلیل که چه عرض کنم، بعید میدونم که به جز ترانسفرنسهای حل نشدت و فرافکنی و دنبال کردن منافع شخصیت، کار بیشتری ازت بر بیاد.

ثالثا به نظرم یه نکته خیلی خیلی ظریف این وسط هست. لطفا این قسمت کوتاه این دوتا رزومه رو مقایسه کنید:

رزومه ساختگی جناب صنعتی:  تحصیلات روانپزشکی و روانکاوی او در بیمارستان‌های دانشگاهی لندن مانند گروه بیمارستان‌های Middlesex لندن و انستیتوی روانپزشکی لندن بوده…

رزومه خانم دکتر: در پاریس او توسط یک روانکاو ارشد عضو اکول فرویدی فرانسه (École de la cause freudienne (ECF و عضو انجمن جهانی روانکاوی (World Association of Psychoanalysis (WAP به مدت ۱۰ سال و به صورت ۴ جلسه در هفته ـ مطابق ضوابط شناخته شده جهانی ـ روانکاوی شد.

تفاوتی احساس میکنید؟ همه فعلهای رزومه خانم دکتر به صورت ماضی ساده و یا ماضی بعیده. نه فقط توی این قسمت، بلکه در کل رزومه. یعنی که باباجان! فلان فعالیت در گذشته، انجام و تمام شده. توی رزومه صنعتی، فعلها به صورت ماضی نقلیه!! مثل فعل “بوده” در انتهای جملات بالا. نمیدونم کسی دیگه هم این احساس بهش دست میده یا نه ولی از نظر من انگار نویسنده خودش هم به گفته اش باور نداره ولی میخواد مخاطبو قانع کنه! و بگه که: صنعتی مدرک دااااره هااااا. تحصیلاتش فلان جا بوووده هاااا. وگرنه راحت میگفت فلان جا تحصیل کرد نه اینکه تحصیلاتش فلان جا بوووده!
شاهد حرف من نوشته های خود ویکیپدیاس. مثلا اونجا که داره در مورد دبستان رفتن استاد! توضیح میده و یا بعدش که میگه: تحصیلات ابتدایی را در دبستان هدایت در سال ۱۳۳۰ و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان سعدی گذراندند! و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ مدرک دیپلم گردیدند!. تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۴۲ در ……. و در سال ۱۳۴۹ فارغ‌التحصیل شد!
میبینید! جایی که داره راستشو میگه همه فعلها ماضی ساده است.

توی این چهار پنج خط رزومه جعلی بازم سوتی وجود داره ولی به نظرم فعلا کافیه. بقیش بمونه برا بعد.

خوشحال میشم که اگر این سه ایرادی که وارد کردم، مشکلی یا مساله ای داره، یا جا برای بحث بیشتر داره، دوستان به موضوع ورود و یا اصلاحش کنن. ممنون میشم.

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷، ساعت: ۰۹:۰۱