شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، سور مقصور کاسبان روان، مقاله های آموزشی اعضای انجمن فرویدی

«تنها صداست که می ماند»

نویسنده: معصومه هاشمی طاهری

شنبه ۱۰ آبان خانمی با همراه مدیرعامل تماس گرفت. خطوط زیر مکالمه من با این خانم است. از آنجا که متن مکالمه را همان موقع یادداشت نکردم و این کار چند روز بعد انجام شد، در نتیجه عیناً همان ها نیستند ولی مضمون مکالمه بدین شرح است:

• – سلام. مدیرعامل انجمن فرویدی؟
  • – سلام. شما با همراه مدیرعامل تماس گرفته اید. بفرمایید.
  • – خانم، مطلب مهمی در سایتتون چاپ کردید که من باید در مورد آن به شما چیزی بگویم.
  • – بفرمایید.
  • – نوشته اید «از یابنده… تقاضا می‌شود با «انجمن فرویدی» تماس گرفته و مژدگانی دریافت کند.» شما دنبال این شخص هستید؟
  • – نه، ما دنبال آن انجمن هستیم.
  • – من می شناسمش.
  • – [به نظرم رسید بخش طنز مطلب را دریافت نکرده.] ما انجمن فرویدی هستیم. انجمنی منتسب به روانکاوی. بنابراین برای ما جالب است بدانیم این انجمن کجاست؟ شما؟
  • – آخه من هم دنبال این شخص هستم.
  • – شما؟
  • – م. هستم.
  • – خانم م.، ما می خواهیم بدانیم چه جوری است که ایشون ادعای عضویت در انجمنی را دارند که وجود خارجی ندارد. چنین انجمنی وجود ندارد. ما نوشتیم اگر کسی چنین انجمنی را پیدا کرد، ما بهش مژدگانی می دهیم.
  • – اصلاً این آدم از اطلاعات یک فرد دیگر سوءاستفاده کرده. من دنبال شکایت ازش هستم. اون شماره نظامی که اون بالا نوشته اصلاً وجود ندارد.

تازه متوجه شدم چرا خانم م. بخش طنز مطلب را دریافت نکرده بود. این طنز تلخ تر از آنی بود که من فکر می کردم. حتی تلخ تر از آنکه لحظه ای لبخند روی لبان خانم م. ایجاد کند. با خودم فکر می کردم زمان چاپ، برای سهولت دریافت مطلب برای خواننده، خط عضو انجمن… را قرمزرنگ کردم، یعنی الان باید کل مطلب را قرمز کنم؟!

تا حالا به تابلوهای هشداری که در جاده های کوهستانی نصب شده توجه کردید؟ بوق زدن و ایجاد هر نوع صدای بلندی ممنوع است. این صدا ریزش کوه و خطرات بعد از آن را به همراه خواهد داشت. تا حالا به وقوع بهمن در کوهستان های برفی فکر کردید؟ یک صدای بلند توده بزرگ برف را به حرکت درمی آورد و در چشم برهم زدنی حجم زیادی از برف سقوط می کند. قطعاً مدت زمانی که طول کشیده تا این برف ها انباشت شوند خیلی بیشتر از طول زمانی است که این توده فرومی ریزد.

ابتدای ماجرا من و خب به احتمال زیاد خوانندگان محترم سایت فکر می کردیم خب بابا این بنده خدا مثل بسیاری از مردم موقع رزومه نوشتن سعی کرده تعداد موارد را زیاد کند تا رزومه اش پربارتر به نظر آید! و در نتیجه به رتبه شغلی و مزایای بالاتری دست یابد و برای زیاد کردن این موارد هم چه چیزی بهتر از اینکه یک نام از انجمنی که وجود ندارد اختراع کند و در کنار بقیه موارد بگنجاند. به نظر گناه مرسوم و کوچکی است و نباید سخت گرفت. پیشوایمان علی مى فرماید: بزرگترین گناه نزد خدای سبحان، گناهی است که گنهکار آن را ناچیز انگارد. (ویکی شیعه)

در پایگاه اطلاع رسانی حوزه می خواندم که «هشتمین خلیفه پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله حضرت امام رضاعلیه السلام از نیای بزرگوارش امیرالمؤمنین علیه السلام روایت می کند که آن حضرت دروغ را لیسیدنی ابلیس خوانده است. (۱)

هر خوراکی که بسیار مورد علاقه باشد، لیسیدنی خواهد بود. در تعبیرات عامیانه می گویند: آن قدر خوب است که باید لیسیدش. خوراک خوش مزه و لذیذ را نه تنها می خورند، بلکه کاسه اش را نیز می لیسند .

ابلیس، آن قدر دروغ را مانند خوراک لیسیدنی دوست می دارد تا آن که آن را لیسیدنی بشر قرار داده است، یعنی بشر را به دروغ گویی شایق ساخته. آری این نکته ، قابل انکار نیست که بسیاری از افراد بشر، کاسه لیس ابلیس هستند و روزگار خود رادر این دام شیطان به سر می آورند .

۱ . بحار الانوار ، ج ۶۰ ، ص ۲۱۷ .»

یکی از عوامل فیزیکی مؤثر در ریزش بهمن همین صداست. صدا می تواند  توده بزرگ برف را در سراشیبی کوهستان به حرکت در آورد و وقوع بهمن را رقم بزند. در اینجا هم صدای انجمن فرویدی است که دروغ های بهمن وار شیادان را رو کرده است. و به قول فروغ «صدا، صدا، صدا، تنها صداست که می ماند». دقت می کنید که صدا یک عامل فیزیکی است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۳، ساعت: ۲۱:۰۵