دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸

دسته ها:تجمع ۲۴ ساعته انجمن فرویدی در وزارت بهداشت، درمان و غیره، روانکاوی در انجمن فرویدی، وزیر مستعفی بهداشت

جناب رئیس جمهور، یعنی پیدا کردن یک وزیر بهداشت درست و حسابی این قدر سخت است؟

اعتراض اساتید هیات علمی و روسای دانشکده‌های پرستاری لرستان

اساتید هیات علمی و روسای دانشکده های پرستاری و مدیران خدمات پرستاری ودانشجویان و هیات مدیره های نظام پرستاری لرستان به طرح استفاده از ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی در تربیت کارشناسان پرستاری اعتراض کردند.
کامران سیفی پور عضو شورای نظام پرستاری جمهوری اسلامی در این خصوص گفت: جلسه بررسی طرح شگفت‌انگیز معاون آموزشی وزارت بهداشت برای استفاده از بیمارستان‌ها در آموزش کارشناس پرستاری با حضور روسا و اعضا هیات علمی دانشکدهای پرستاری و مدیران پرستاری و دانشجویان اعضای هیات مدیره های نظام پرستاری از صبح ساعت ۹ تا ۳ عصر انجام شد و همه به اتفاق نظر و ۱۰۰درصد حاضرین با این موضوع مخالفت کردند، سپس تمام حاضرین نظرات علمی خود را در این خصوص مطرح کردند و طرح را مغایر با اصول آموزشی آکادمیک دانسته و امکان اجرای آن را به هیچ عنوان تایید نکردند.

وی بیان داشت: صورتجلسه اشکالات کلی و اجرایی در استان و اعتراض به این کار کارشناسی نشده به وزارت بهداشت ارسال می‌شود چرا که همه اساتید هیات علمی و روسای دانشکده‌ها آن را توهین به خود و جامعه پرستاری می‌دانند.

سیفی پور اظهار کرد: صورتجلسه کارشناسی در ده صفحه شامل اشکالات، ایرادات و موانع اجرایی طرح در قالب یک بیانیه از طریق ریاست دانشگاه به زودی به دفتر مقام عالی وزارت ارسال می‌گردد.

عضو شورای نظام پرستاری جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه بهترین راه برای زیر سوال بردن طرح، اشکال گیری کارشناسی با بررسی موضوع و ذکر اشکالات با دلایل قانونی می‌دانیم عنوان کرد: نکته قابل ذکر هوشیاری کامل و آگاهانه دانشجویان و حساسیت ایشان بود که در انتقاد به این طرح گوی سبقت را از همه می ربودند.

این مسئول ادامه داد: به زودی عضویت دانشجویان در قالب کانون دانشجویان عضو نظام پرستاری تسهیل خواهد شد.

روی سخن با آقای وزیر:

جناب آقای وزیر به گفته معاون محترم آموزش آقای لاریجانی جامعه با کمبود پرستار مواجه است که معتقدیم هیچ مطالعه و دلیل قانع‌کننده‌ای برای آن وجود ندارد.
سوالی که مطرح است و باید بررسی کنید این است که آیا جامعه احساس کمبود پرستار را می‌کند؟ یا کمبود پزشک؟

در حال حاضر باتوجه به بررسی های به عمل آمده تعداد زیادی نیروی کادر پرستاری، اتاق عمل و بیهوشی جویای شغل در استان لرستان داریم و بزودی و در مجموع، حاصل فارغ‌التحصیلان دانشکده‌ها سال جاری با تعداد افراد جویای کار ۶۰۰ نفر خواهند بود. البته این آمار در کل کشور عمومیت دارد و مختص یک استان نیست.

در حالیکه استان لرستان با ۲ میلیون نفر جمعیت از داشتن حتی یک پزشک روماتولوژ محروم است ودر حداقل ۲۰ رشته دیگر نیز هرگز پزشکی به استان اعزام نشده است و بیمارستان‌ها با بحران کمبود پزشک عمومی مواجه هستند بطوری‌که درمانگاه‌های بیمارستان‌های ۳۰۰ تخته ناشی از کمبود پزشک تعطیل شده‌اند.

همچنین بیمارستان‌های ترومای استان فاقد متخصص طب اورژانس هستند.

شهرستان با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر فاقد رادیو لوژ، اورولوژ و نورورولوژ و بسیاری از رشته های دیگر است و اکثرشهر های استان هرگز روی پزشک متخصص در بسیاری از رشته‌های مختلف پزشکی را ندیده‌اند و با وجود اشباع بازار کادر غیر پزشکی صحبت از کمبود گروه پرستاری قباحت دارد.

جناب وزیر کافی است آگهی و مجوز استخدام هر تعدادنیروی کادر پرستاری اتاق عمل و هوشبری و…. را بخواهد اعلام کنید تا با خیل هجوم نیروی جویای کار مواجه شوید.

هرچند بسیاری از دوستان به دلایل زیادی از جمله عدم تناسب حقوق و مزایا با زحمات و مشقت‌های شغلی نیز حاضر به استخدام نیستند ولی با این وجود بازار کار پرستاری اشباع از نیروهای جویای کار است.

آقای وزیر به ایجاد توهم کمبود کادر پرستاری اطرافیان معلوم الحال معاونت آموزشی که حاصل ذهنیت مسموم  و شرکای تجاری بخش خصوصی هستند توجه نکنید که سلامت مردم کالای تجاری نیست.
آمارسازی غلط و اشتباه موجب برنامه‌ریزی‌های نادرست و صدمه به بدنه و آموزش غیرپزشکی می‌شود.

به دیده‌های بیدار جامعه و فهم اساتید هیات علمی دانشکده که حاصل مرارت و مشقات است اعتماد کنید و خودتان خواهید دید که جامعه با کمبود پزشک مواجه است و نیازمندی و تشنگی شدید جامعه نسبت به کمبود کادر پزشکی بسیار بیشتر احساس می شود و در بسیاری از موارد موجب اهانت و هجوم بیماران به تک پزشکان موجود در بخش دولتی گردیده و نیز در بسیاری از موارد با بی‌اخلاقی‌ها و هتک حرمت پزشکان ناشی از حجم بالای مراجعات مواجه می‌شویم که مایه تاسف است.
این مشکلات ناشی اشتباه استراتژیک حوزه آموزشی تحت نظارت جنابعالی و عدم سیایت گذاری درست در حوزه آموزش پزشکی و غیرپزشکی می باشد به عبارتی اطلاعات استراتژیک موجب بکارگیری استراژی اطلاعات درستی نشده است.

ببینید که جذب آموزشی پزشک علی رغم کمبود واضح و تشنگی جامعه و بازار کار به پزشک تقریبا از ۴۰۰۰ نفر به ۲۵۰۰ نفر و برعکس جذب پرستار از ۴۰۰۰ به ۹۰۰۰ نفر در سال رسیده است این آمارها واقعیت دارد و سیاست‌گذاری اشتباه شما را به بیراهه برده است و به درستی از اطلاعات استفاده نشده است.
به هر صورت جامعه در مورد مجموعه شما قضاوت خواهد کرد و دیری نمی پاید که طرح های غیر کارشناسی و اشتباه استراتژیک شما نیز موجب نارضایتی عمومی می‌گردد که باید در قبال آن در پیشگاه ملت، رهبری ملت، مجلس، مجاری رسیدگی، قضایی و خداوند پاسخگو باشید.

والسلام
سیفی پور