یکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه، سؤالات در مورد محل تحصیل گهر همایونپور، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان

جناب وزیر بهداشت، در این مملکت کسی گفت «مبارزه با فساد سمینار لازم ندارد»

سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳

دیدگاه خانم زهرا م. درباره «مافیای روان»
“به همت فرهنگستان علوم پزشکی ایران و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان نظام پزشکی کشور، سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی ایران و با حضور اندیشمندان، صاحب‌نظران و اساتید گروه اخلاق پزشکی، سمینار چالش‌های اخلاق بالینی ایران ۷ و ۸ اسفند ۹۳ در سالن همایش غدیر فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.”*
” ثبت نام دوره فلوشیپ روان درمانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای سال ۹۴ آغاز شده است.”**

«تقوای اخلاقی و مهارت در طب همواره دو رکن لازمه ی یک پزشک به شمار می آمده اند. طبیبان ایرانی بسیار پیش تر از یونانیان، به مبحث اخلاق و به خصوص اخلاق پزشکی و خصوصیاتی که یک پزشک باید دارا باشد پرداخته اند»***.
«هانمان» در کتاب «ارغنون پزشکی عقلی» می نویسد: «از سه گروه پزشک باید دوری جست: اول کسانی که تنها به ظاهرشان می اندیشند. دوم آنان که در اندیشه دیدن بیمار بیشترند، به گونه ای که نمی توانند به هر بیمار، وقت کافی اختصاص دهند. سوم گروهی که نگرش مادی دارند و هیچ چیز را بهتر از سخن گفتن های کوتاه، حرفهای بیهوده و شایعه های رسواکننده دوست ندارند». او پزشک را از لحاظ اخلاقی، ملزم به فروتنی بردباری، نیکومنشی و … می داند. بقراط حکیم نیز مسؤولیت اخلاقی پزشک را با شرح بایدها و نبایدها، تبیین نموده است. این بایدها عبارتند از: باید در گرفتن بهای درمان خود، منطقی و خردمند باشد و اگر لازم بود، از آن چشم بپوشد و پزشک باید پاک، پارسایانه و اخلاقی زندگی کند و به گسترده ترین و والاترین مفهوم، یک فیلسوف بماند.»****
اگر جامعه پزشکی از افراد فرهیخته و نخبه تشکیل شده باشد، خواهد پذیرفت که «مکارم اخلاقی وجه امتیاز و شرافت انسان است»***** در این صورت دور از ذهن نخواهد بود که این افراد در سمینار مذکور به این مسائل بپردازند:
• «آقای دکتر صنعتی(!) دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان کجاست؟!» . کدام اخلاق اجازه می دهد که بدون داشتن مدرک تخصص به مداوای بیمار پرداخت و به دانشجویان آموزش طبابت داد؟
• آقای دکتر صنعتی(!) بر اساس کدام منطق مبلغ ۳۰۰۰۰۰ تومان بابت حق ویزیت دریافت می کند؟
• ویزیت بیماران تا پاسی از شب و سخن گفتن های کوتاه، حرفهای بیهوده و شایعه های رسواکننده توجیه کننده چه نوع نگرشی است؟

اما اگر مدعیان اخلاق و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی کشور، سازمان پزشکی قانونی، فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی به ویژه روانپزشکان این مسائل را بررسی نکنند و برای هیچ یک از آنها مهم نباشد که صنعتی از کجا فارغ التحصیل شده، برگزاری این سمینار چه سودی خواهد داشت؟ اگر برگزاری سمینار چالش‌های اخلاق بالینی ایران، همراه با سکوتی در برابر دروغ و فریب باشد و گردانندگان و مخاطبان سمینار با چنین بی اخلاقی منافع مشترکی داشته باشند، دم زدن از اخلاق چقدر زننده، نفرت انگیز، شرم آور و غیر انسانی خواهد بود.
برگزاری هزاران سمینار با موضوعات مختلف در زمینه بررسی چالش های اخلاق بالینی هیچ دردی از «سرگردانی بیماران روانی در بیمارستان‌ های روانپزشکی»****** را دوا نمی کند. به تجربه در کنگره جعلی روانکاوی آموختیم که برگزاری کنگره ها، همایش ها و سمینارهایی از این دست فقط بودجه ای را حیف و میل می کند. بودجه ای که باید صرف امکانات (از قبیل تجهیزات و تخت و…) بیمارستان شود، اما از این رهگذر امتیازاتی را نصیب اعضای هیات علمی و پزشکان بی تخصص و مکار می کند.
چندین ماه است که به لطف انجمن فرویدی مدرک دکتر صنعتی(!) آشکار شده است که غیر قابل ردیابی است. گرچه با اطلاع رسانی هیچ فرد مسئولی پاسخگو نبوده است که چگونه صنعتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران تدریس می کند و به طبابت مشغول است، با این وجود، مراجع ذیصلاح (!) آغاز ثبت نام فلوشیپ روان درمانی را اعلام کرده اند. صنعتی بدون داشتن مدرک تخصصی، دوره فلوشیپ روان درمانی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی کرده است.
باید به این مساله توجه کرد کسی که با شیادی خود را متخصص روانپزشک و روانکاو معرفی کرده، بیش از سی سال به عنوان استاد روانپزشک در سمت دانشیاری دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته است و بدون مدرک رئیس بخش روان درمانی بیمارستان روزبه است از تاسیس رشته فلوشیپ روان درمانی چه منفعتی عایدش می شود؟ تاسیس رشته فلوشیپ روان درمانی برای صنعتی به قدری مهم است که در کنگره جعلی روانکاوی گفت: “احتمال رویارویی ایرانیان با نظریه های روانکاوی همزمان با نوسازی در این کشور و پس از جنگ جهانی اول بوده است. ولی قدیمی ترین نوشتاری که در رابطه با نظریه های روانکاوی با آن برخورد کرده است قطعه طنز آمیز “قضیه فرویدیسم” است که هدایت در کتاب “وغ وغ صاحاب” در سال ۱۳۱۳ منتشر می کند و این همان سال تاسیس دانشگاه تهران است. بنابراین هم نخستین کنگره روانکاوی در هشتادمین سالگرد آن دو رویداد برگزار می شود و هم در نخستین دوره رسمی فلوشیپ روان درمانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران(بیمارستان روزبه) شروع شده است و این آغاز دوره جدیدی در تاریخ روانکاوی در ایران است.” چرا ایشان با دروغ و فریب «رسالت درمان را به دوش می کشد»؟ جامعه روانپزشکی هم به خوبی می داند کمبود پزشکان متخصص حتی با تاسیس رشته فلوشیپ روان درمانی تامین نمی شود، اما تاسیس این رشته چه سودی برای جامعه روانپزشکی دارد؟
جالب است که با وجود سردمداران «مافیای روان» و تاسیس این رشته در بیمارستان روزبه، دکتر سیدحمیدرضا نقوی- رییس بیمارستان روزبه در پیامی اعلام می کند: “… بیمارستان روانپزشکی روزبه با سابقه‌ای بیش از ۵۰ سال بعنوان مهمترین مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی روانپزشکی در کشور فعالیت دارد. بسیاری از روانپزشکانی که در داخل و یا خارج از کشور فعالیت دارند، بطور مستقیم و یا غیرمستقیم خوشه‌چین این مرکز علمی بوده‌اند و بسیاری از بیمارانی که از ناراحتی‌های روانی رنج می‌برند، این بیمارستان را بعنوان مهمترین مرکز درمانی خود می‌شناسند… “.
آیا باز هم جای تعجب است اگر همچنان شاهد «سرگردانی بیماران روانی در بیمارستان‌ های روانپزشکی» باشیم؟

*http://publicrelations.tums.ac.ir/news/detail.asp?newsID=54181

**http://www.psychiatrist.ir/news/news.aspx?ID=359
***»(خصوصیات ظاهری و رفتاری پزشک از دیدگاه طب سنتی ایران، فرهاد جعفری، فاطمه علیزاده، سید سعید سید مرتاض، مجله علمی پژوهشی طب تزکیه، دوره ۲۰، شماره ۳ و ۴، ص۱۸)
****http://www.iraniansaed.org/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%86/tabid/407/Default.aspx