حمام تاریخی لکان به باشگاه بدنسازی تبدیل شده است
مشاور گردشگری روستایی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: متأسفانه حمام تاریخی روستای لکان به دلیل مدیرت ضعیف به تازگی به باشگاه بدنسازی تبدیل شده و در اختیار جوانان این روستا قرار گرفته است.
به گزارش دیارآفتاب به نقل از پایگاه خبری اخبار خمین در بیشتر روستاهای شهرستان خمین آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری به چشم میخورد که به علت عدم توجه مسئولین در حال تخریب شدن است.
به گفته برخی از مسئولین برخی از آثار تاریخی در دست مالکان شخصی است و اعتبار کافی برای خریداری آنها وجود ندارد به همین دلیل نمیتوان برای حفظ و حراست از این آثار کاری کرد.
حمام تاریخی لکان یکی از آثار تاریخی و گردشگری شهرستان خمین است که در روستای لکان در فاصله ۳۵ کیلومتری این شهرستان قرار دارد که مورد بی توجهی مسئولین قرار گرفته است و این در حالی است که این بنای تاریخی در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است.
تقی قاسمی مشاور گردشگری روستایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار اخبار خمین در این باره گفت: متأسفانه این حمام به دلیل برخی مشکلات به تازگی به باشگاه بدنسازی تبدیل شده و در اختیار جوانان این روستا قرار گرفته است.
وی افزود: حدود یک سال پیش کار مرمت این بنا با همکاری بخشداری این منطقه به صورت نیمه تمام به پایان رسید و در حال حاضر بدون مدیریت رها شده است.
قاسمی ادامه داد: این بنا یکی از جاذبههای بسیار ویژه این روستا است که قدمت آن به اوایل دوره قاجار برمیگردد که در شرق روستا با مساحت ۳۵۰ متر مربع با هشت ستون سنگی احداث شده است.
مشاور گردشگری روستایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: این بنای تاریخی با قدمتی ۱۷۰ ساله توسط خان روستا به دست معماران کاشان و اصفهان که از نظر سبک معماری و هنر سنگتراشی ساختار بسیار ویژهای دارد و شبیه ساختار معماری بناهای تاریخی کاشان است، ساخته شده است.
قاسمی در مورد این بنا بیان کرد: این حمام درشرق روستا واقع شده که حدود سه متر، ازسطح زمین گود است، علت گودی آن آب پذیری حمام است، چون این حمام درگذشته خزینهای بوده، به طریقی ساخته شده که علاوه برآب پذیری، در عمق زمین از گرمای بهتری برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: ورودی حمام از یک پیچ ۹۰ درجه که به علت خارج نشدن گرمای حمام و پیدا نبودن داخل حمام تعبیه شده، شروع میشود.
قاسمی گفت: به محض ورود به داخل حمام، اولین چیزیهایی که جلب توجه میکند، ستونهای سنگی است که کل سقف حمام به شکل بسیار زیبا و مهندسی بر روی این ستونها قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سقف آن با طاق آجری است که پایه کلیه طاقها بر روی این ستونهای سنگی قرار گرفته و وسط حمام سرد یک حوض چند ضلعی واقع شده که از آب چشمه پر میشده است.
قاسمی در ادامه با اشاره به ظرفیت گردشگری روستایی در شهرستان خمین اظهار کرد: این شهرستان به دلیل بافت روستایی و همچنین بناهای با ارزش و زیاد گردشگری ظرفیت بالایی در حوزهی گردشگری و کسب درآمد از این طریق دارد که باید به شکل صحیح مدیریت شود.
مشاور گردشگری روستایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان کرد: میتوان در روستاها با استفاده از بخش خصوصی و همکاری مردم و مسئولین روستاها، این بناهای تاریخی را بازسازی و حفظ کرد و در کنار آن آداب و رسوم و صنایع دستی و سوغات سنتی روستاها را معرفی کرد که با مدیریت درست و برنامهریزی شده و همچنین تبلیغات مؤثر میتوان این امر را محقق کرد.
منبع: دیار آفتاب
پیوند کوتاه به این مطلب: