شنبه ۱ آبان ۱۴۰۰

کوی نومـیدی مرو امیدهاسـت           سوی تاریکی مرو خورشیدهاسـت

دل تو را در کـوی اهل دل کشد            تن تو را در حبس آب و گل کشـد

هـین! غذای دل بده از همـدلی             رو     بـجـو  اقبـال را  از مُقـبلی

«مثنوی معنوی، اثر مولانا جلال الدین رومی»

درباره ما، فقط درباره اعضای انجمن فرویدی و انجمن جهانی روانکاوی نیست. حتی به توضیح اهداف و فعالیت‌های این انجمن نیز خلاصه نمی‌شود. درباره اراده‌ای است که پایه گذار این فعالیت جمعی و نیروی پیشران آن است؛ درباره عواملی است که در تلاشند تا مانع گسترش آن شوند؛ و درباره کسانی است که سال­‌ها بعد از فروید هم، پذیرای بار مسؤولیت گسترش پیام وی شدند و هم بنابر اقتضای آن در زمره مغضوبین گروهی از جامعه علمی و دانشگاهی حاکم قرار گرفتند.

ما اعضای انجمن فرویدی، در تلاشیم با هدف زدودن غبار ابهام از چهره علم روانکاوی و حذف زوائد و حواشی نادرستی که طی سالیان متعدد توسط عده‌ای فرصت طلب یا مُغرض بر آن تحمیل شده است به معرفی و گسترش صحیح این علم در جامعه ایرانی و در بین پارسی زبانان بپردازیم. هدف از تأسیس انجمن فرویدی چارچوب بندی نمودن و انسجام بخشیدن به فعالیت‌هایی است که در ایران هماهنگ با انجمن جهانی روانکاوی صورت می‌گیرد. این مرزبندی راه را بر سودجویان و منفعت طلبانی که از قِبَل نام روانکاوی خود را به نان و نوایی می‌رسانند می‌بندد و طالبان آشنایی با این علم را به مسیر صحیح سوق می‌دهد. ماحصل این تلاش‌ها فقط شامل حال متقاضیان آشنایی با این علم نیست، اثر درمانی جلسات آنالیز توسط متخصصان این فن چشم طمع عده‌ای فرصت ­طلب را به سمت کسب درآمد از این قِبَل دوخته است که این مسأله هم در روند بهبودی بیماران متقاضی روانکاوی ایجاد اخلال می‌نماید و هم تبلیغ منفی علیه روانکاوی و روانکاوان می‌باشد.

لذا، انجمن فرویدی با حمایت انجمن جهانی روانکاوی بر آن است تا روانکاوی راستین را با تأسی به آموزه­‌های دکتر زیگموند فروید و دکتر ژَک لَکان، و با اهتمام سرکار خانم دکتر میترا کدیور و جمعی از شاگردان ایشان، در بستر فرهنگ کهن سرزمین پارسیان جاری سازد و پارسی زبانان را از این موهبت بهره مند سازد.

سوده صحرائی، عضو انجمن فرویدی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۳، ساعت: ۱۵:۳۶