سه شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی

در کشوری که «دانشمند»ش صنعتی است «دانشنامه»اش هم…

سه شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴

دیدگاه آقای فرزام پروا درباره «مافیای روان»

وقتی کسی بدون اینکه صلاحیتش را داشته باشد بر مسند «روانکاو» تکیه می کند و حتی کنگره هم راه می اندازد و شاگرد هم تربیت می کند، دیگر خیلی شگفت انگیز نیست که به اسم روانکاوی مطالبی در نشریات و حتی کتابهای به اصطلاح دانشگاهی چاپ شود که واقعا نه تنها درد آور، بلکه مضحک است. صد رحمت به مجلات زرد ورزشی، تا مجلاتی همچون «دانشنامه» که کلمه دانش راهم یدک می کشند. چه توان کرد که به قول معروف:
خشت اول چون نهد «بنّا» کج
تا ثریا می رود دیوار کج
آدم یاد مقالات شمس می افتد آنجا که می گوید:
«چنان که یکی سخن ماهی می گفت. یکی گفتش که:«خاموش! تو چه دانی که ماهی چیست؟ چیزی که ندانی، چه شرح دهی؟»
گفت: «من ندانم که ماهی چیست؟»
گفت: «آری! اگر می دانی، نشان ماهی بگو!»
گفت: «نشان ماهی آن است که همچنین دوشاخ دارد همچون اشتر.»
گفت: «خه! من خود می دانستم که تو ماهی را نمی دانی. الاّ اکنون که نشان دادی چیزی دیگرم معلوم شد – که تو گاو را از اشتر نمی دانی.»(۱)
حالا بایستی گفت: دوستان! شما می دانید مجله علمی چیست و فرق آن با مجلات زرد چیست؟! بهتر است اول این را برای خودتان روشن کنید سپس در مجله خود راجع به علم روانکاوی! اظهار نظر کنید. به نظر می رسد اشاعه حقایق توسط انجمن فرویدی به روند رشد علفهای هرز که نگران نابود شدن اند شتاب داده است.
«با مردمان به نفاق می باید زیست، تا در میان ایشان با خوشی باشی. همین که راستی آغاز کردی، به کوه و بیابان برون می باید رفت – که میان خلق راه نیست»(۲)

(۱و۲) مقالات شمس/ شمس الدین محمد تبریزی/ ویرایش جعفر مدرس صادقی/ نشر مرکز/ چاپ هفتم ۱۳۸۵

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ساعت: ۱۳:۴۶