پنج شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴
مهدی ش:
*پروژههایی که بودجه هوای پاک تهران را میبلعند/ دوطبقه کردن اتوبان صدر چقدر برای مترو گران تمام شد؟
امید سلیمی بنی: متروسواران دائمی، کسانی که هر روز از خطوط مترو استفاده می کنند، خوب می فهمند شلوغی و فشار ساعات اوج تردد در مترو که به فشار شب اول قبر می ماند، یعنی چه. شاید وجدان رفتار مدنی برای کمتر آلوده کردن تهران یا حتی صرفه اقتصادی باعث شود مردم به سمت مترو بروند، ولی سئوال اینجاست که چیزی باعث شده شهرداری به سمت مترو نرود و بودجههای عمرانی تهران به سمت و سویی برود که اکنون آسمان سربی این کلانشهر، پر از آلاینده هایی شود که نتیجه اش برای شهروندان فقط بیماری و مرگ است؟
ابوالفضل قناعی، عضو هیات رئیسه شورای شهر نیز در مصاحبه ای از بودجه ۱۷۰۰ میلیاردی و متمم ۷۲۰ میلیاردی این پروژه خبر داده بود و البته محاسبه تاخت زدن هزینه ۲۴۰ میلیاردی برج بابک زنجانی در خیابان ایران زمین شهرک غرب با خدماتی که این متهم به پل صدر داده، می توان به مبلغی حدود ۳هزار میلیارد برای ساخت این پل رسید.
منابع دیگر خبری هم تهاتر زمین هایی در شرق و غرب تهران با پیمانکاران بخش عمومی برای ساخت این پل خبر داده اند و تخمین زده اند با توجه به ارزش زمین و مجوزهای تراکم فروشی در این عرصه ها، هزینه دوطبقه کردن اتوبان صدر نزدیک به ۵هزار میلیارد تومان شده است.
یکی از کارشناسان حوزه شهری نیز با اعلام اینکه به دو دلیل امکان سنجش هزینه پل صدر برای ناظران وجود ندارد، آب پاک را روی دست کسانی ریخت که دنبال حساب و کتاب در شهرداری تهران هستند: دلیل اول، ندادن اطلاعات شهرداری به صورت واضح برای مخارج این پروژه است و دلیل دوم را در نوسانات شدید نرخ ارز و قیمت خدمات و مصالح باید جستجو کرد. به بیان دیگر، محاسبه پولی که در این پروژه از جیب مردم تهران رفته، امکان ندارد. حالا اگر فرض خرج شدن رقم ۳هزار میلیارد را برای این پل در میانگین زمان شروع تا پایان آن در نظر بگیریم، شاید چندان به بیراهه نرفته ایم.
اکنون سئوال اینجاست با این پول چقدر می شود مترو ساخت تا تردد شهروندان، هوا را آلوده نکند؟
و یک سئوال دیگر که شورای شهر و شهرداری و تمام مدیران و متخصصان و تمام مجموعه برنامه ریزی شهری چطور میتوانند چنین تصمیمی بگیرند؟ یعنی هنوز نپذیرفته اند که نباید خیابان و بزرگراه و ساخت!!!! یا یک عده ای که از قبل این طرح ها به سودهای کلان دست پیدا میکنند انها میتوانند برنامه ها و نتیجه کارهای تخصص را تحت تاثیر یا تغییر بدهند!!!
ایا فقط استفاده از حمل و نقل عمومی فقط شعار است ایا نباید حمل و نقلی باشد تا از ان استفاده کرد!!! و تازمانی که استفاده از خودروی شخصی مرقوم به صرفه تر ، راحت تر،و حتی از نظر زمان به مقصد رسیدن نیز سریع تر باشد مگر با حرف میشود از مردم خواست از حمل و نقل عمومی استفاده کنند!!!
* http://www.khabaronline.ir/detail/492556
پیوند کوتاه به این مطلب: