: منتشر شده در ۱۰/۰۲/۲۰۱۳ – ۱۷:۱۴
: روزآمد شده در ۱۷/۰۲/۲۰۱۳ – ۱۶:۳۹
تلاش چند شخصیت فرانسوی برای آزادی “میترا کدیور”، روانکاو ایرانی
هفته نامه لوپوئن در شماره این هفته خود، خبر داده که یک روانکاو ایرانی به نام میترا کدیور، شش هفته است که آزادیاش را از دست داده است.
ژاک آلن میلیه، روانپزشک و نویسنده مطلب لوپوئن، در ابتدای مطلب خود به شرایط کنونی تهران اشاره میکند و مینویسد که تهران پایتخت کشوری است که زیر فشار تحریمهای بینالمللی به ستوه آمده اما ملاهای این کشور قصد تسلیم شدن ندارند. در این شهر نه خبری از “فریژید بارژو” است و نه خبری از محلهای برای همجنسگرایان و اساساً در این شهر، هر کسی که به گونهای دیگر بیندیشد، به سختی نفس میکشد.
ژاک آلن میلیه، ادامه میدهد که با این حال در تهران دستکم یک زن روشنفکر وجود دارد که نامش “میترا کدیور” است؛ او پزشکی را در ایران خوانده و روانکاوی را در پاریس و به مدت ده سال میان تهران و پاریس در رفتوآمد بود.
پس از این معرفی کوتاه از میترا کدیور، ژاک آلن میلیه میپرسد: چگونه میتوان در ایران هوادار “لاکان” بود؟
لازم به یادآوری است که “ژاک لاکان”، روانکاو فرانسوی قرن بیستم است که یکی از دلایل شهرتش طرح نظریه بازگشت به “فروید” است.
نویسنده مطلب لوپوئن ادامه میدهد که میترا کدیور مبتکر ایدههای جدیدی در ایران است و او خودش را وقف شاگردانش میکند؛ همچنین این روانکاو ایرانی انجمنی را به نام “انجمن فرویدی” در ایران به راه انداخت.
اشاره لوپوئن به انجمنی است که سالها پیش، پنجشنبهها نشستی را با عنوان “پنجشنبههای فرویدی” با سخنرانی میترا کدیور برگزار میکرد. این جلسات از مهرماه سال ۱۳۸۴ آغاز شده و مدتی در آخرین پنجشنبه هر ماه برگزار میشد.
پیشتر نیز یعنی در سال ۱۳۷۷، این زن روانکاو ایرانی در سلسله سخنرانیهایی در بیمارستان روزبه تهران کلاسهایی درباره مکتب لاکان برگزار میکرد.
گفته میشود که میترا کدیور از شاگردان ایرانی لاکان است و کتابهایی را در زمینه روانکاوی در ایران منتشر کرده که از جمله میتوان به کتاب “مکتب لکان، روانکاوی در قرن بیست و یکم” اشاره کرد. همچنین از او به عنوان نخستین کسی که روانکاوی لاکان را به ایرانیها معرفی کرده، نام برده میشود.
ژاک آلن میلیه، نویسنده مطلب لوپوئن درباره میترا کدیور، سپس درباره آن چه این روزها بر سر این زن روانکاو آمده مینویسد: همسایگان میترا کدیور به اتهام رفت و آمدهای مشکوک از وی شکایت میکنند و پلیس نیز پروندهای برای وی تشکیل میدهد و او به بهانه روانپریشی در بیمارستان بستری میکنند.
لوپوئن ادامه میدهد که به تشخیص پزشک، میترا کدیور دیوانه شده و باید به تخت بسته و روزانه به او داروهایی تزریق شود.
سپس ژاک آلن میلیه، روانپزشک فرانسوی، از تلاش برای میترا کدیور در پاریس مینویسد؛ او به نامه رییس یک مؤسسه فرویدی به لوران فابیوس وزیر امورخارجه فرانسه، اشاره میکند که البته نتیجهای در بر نداشت. تا این که چهار نفر از شاگردان میترا کدیور توانستند با مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاهی که میترا کدیور در بیمارستان آن بستری است ملاقات کنند.
این ملاقات باعث میشود که تزریق دارو به میترا کدیور متوقف شود و بالاخره او در تاریخ دوم فوریه به اینترنت دسترسی پیدا میکند و ایمیلی برای ژاک آلن میلیه میفرستد که در آن از تغییر در رفتار پزشکانش مینویسد.
اکنون ژاک آلن میلیه و برنارد هانری لوی در نامهای که به امضای سی شخصیت فرانسوی از جمله “کارلا برونی”، “ژان فرانسوا کوپه” و “ژاک لوک ملانشون”، رسیده، خواستار آزادی این روانکاو ایرانی شدهاند.
منبع: rfi
پیوند کوتاه به این مطلب: