سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان، مقاله های آموزشی اعضای انجمن فرویدی

سخنی با ریاست محترم انجمن «علمی» روانپزشکان

نویسنده: مهین حاجی سید نصیر

جناب آقای دکتر احمد جلیلی؛

اطلاعیه جنابعالی در مورد “کنگره روانکاوی” یا بهتر است بگوییم متن دفاعیه شما از آقای دکتر صنعتی مورخ ۹۳/۸/۳ در سایت انجمن “علمی” روانپزشکان ایران[۱] منتشر شده است.

جنابعالی ریاست انجمنی را به عهده دارید که نام آن فقط “انجمن روانپزشکان” نیست؛ افزودن واژه “علمی” به انجمن شما، قطعا همراه با قصد و هدفی بوده است، بنابراین انتظار می رود اعضای انجمن و به طریق اولی ریاست این انجمن دغدغه “علم” و حفظ جایگاه “علمی” انجمن را داشته باشند.

مرقوم فرموده اید:”در این کنگره ۷ تن از روانکاوان سرشناس خارجی و ۳ روانکاو ایرانی مقیم خارج و ۵ روانشناس و ۵ روانپزشک از ایران سخنرانی کردند که با استقبال کم نظیر روانپزشکان و روانشناسان روبرو شد و کنگره بسیار پربار و موفق بود”[۲].

آیا به زعم جنابعالی، بوچهولز، کشله و گلن موبرای از جمله ۷ تن روانکاوان سرشناس خارجی هستند؟ به نظر شما، شرح حرکات افقی، عمودی و گرد هیجان در ناخودآگاه، شرح حکایات انتقال متقابل، فرافکنی تداعی های بیمارگون خود به بیماری که حتی شرح حال او را نمی دانند و “فاحشه پدر و مادر خواندن” بیمار بیچاره از مصادیق سخنرانی های علمی است؟

آیا منظور جنابعالی از ۳ روانکاو ایرانی مقیم خارج، الهه ساگارت، سیامک موحدی و روشنایی مقدم هستند؟

بنظر جنابعالی تجویز غیرضروی دارو توسط پزشک، فقط و فقط از ترس همسر بیمار یا عشق استاد نسبت به مراجع دانشجوی خود، روانپزشک شدن ناگهانی، حین جلسه روانکاوی! و “معجزه درمانی” علمی است؟!

ایکاش پیش از نگارش این دفاعیه، سخنان این روانکاوان سرشناس خارجی و ایرانی مقیم خارج را گوش می دادید، حتی نمی گویم به دقت گوش می دادید، زیرا پی بردن به میزان فاجعه سخنان گفته شده، نیاز به تخصص و حتی دقت ندارد!

و اما، مطلب بسیار مهم دفاعیه جنابعالی:”…. و ۵ روانشناس و ۵ روانپزشک از ایران سخنرانی کردند”[۳]! تصور می کنم به دلیل تعجیل در نگارش دفاعیه، در محاسبه سخنرانان وطنی دچار اشتباه شده اید ولی جناب آقای دکتر جلیلی؛ رئیس محترم انجمن “علمی” روانپزشکان، از همین روانشناسان و روانپزشکان سخنران کنگره از ایران، دکتر صنعتی عضو انجمن شما است و مدعی بیش از ۳۰ سال “روانکاوی” در ایران! آقای دکتر مجتهدی هم ادعای روانکاوی دارند، خانم گهرپور و عیسی وند هم! آنها در همان کنگره “بسیار پربار و موفق” اعلام کردند “روانکاو” هستند!

آیا همین جمله جنابعالی در دفاعیه؛ “۵ روانشناس و ۵ روانپزشک از ایران سخنرانی کردند”، شاهدی نیست بر اینکه هیچ روانکاوی از ایران در این کنگره حضور نداشته است؟ این جمله شما گواهی نیست بر ریاکاری و دروغگویی این افراد؟ اگر نخواهیم بگوییم کلاهبرداری! آیا هنوز هم کنگره را “بسیار پربار و موفق” ارزیابی می کنید؟!!

مرقوم فرموده اید:”ریاست کنگره را آقای دکتر محمد صنعتی همکار عزیز و دانشمند ما به عهده داشتند. آقای دکتر صنعتی در سال ۱۳۶۴ پس از طی دوره آموزشی در کالج روانپزشکی انگلیس که از معتبرترین مراکز آموزشی دستیاران روانپزشکی [۴] در سطح جهان است و گذراندن امتحانات پایانی آن به عضویت کالج سلطنتی روانپزشکان (MRCPsych) درآمدند که از معتبرترین مدارک تخصصی روانپزشکی است. کسانی که عضوکالج سلطنتی هستند در صورت ارائه فعالیت های پژوهشی و آموزشی از سوی کالج به عنوان FRCPsych دست خواهند یافت و که این عنوان در سال ۱۳۷۳ (۱۹۹۴) به آقای دکتر صنعتی اهدا شد، در بسیاری از کشورها از جمله انگلیس و آمریکا آموزش روانپزشکی و امتحانات پایانی دوره دستیاری بوسیله دانشگاهها برگزار نمی‏شود و انجمن‏های روانپزشکی این کشورها مسئول این امر مهم هستند، مسئله‏ای که سالها مورد تقاضای انجمن علمی روانپزشکان ایران هم هست[۵].

سپس نوشته اید:”آقای دکتر صنعتی در بدو ورود بعنوان استادیار استخدام دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمدند و از همان ابتدا تمام تلاش خود را در جهت آموزش روانپزشکی و انواع رواندرمانی و روانکاوی به دانشجویان و دستیاران روانپزشکی پرداختند “[۶].

آیا می توان باور کرد ریاست انجمن “علمی” روانپزشکان ایران، تفاوت بین روانپزشکی و روانکاوی را نمی داند؟! ممکن است بفرمایید این همکار عزیز و دانشمند شما، مجوز آموزش روانکاوی را از کدام مرجع معتبر دریافت نموده اند؟ آیا به مجرب ترین متخصص مغز و اعصاب یا ارتوپدی ایران “در دوره فلوشیپ رواندرمانی که آقای دکتر صنعتی اخیراً پس از زحمات بسیار در بیمارستان روزبه فعال کردند”[۷] اجازه تدریس می دهید؟!

جناب آقای دکتر جلیلی؛ ریاست محترم انجمن “علمی” روانپزشکان ایران، ماجرای علی (ع) و برادرش عقیل را به یقین شنیده اید!

آیا حتی اگر این همکار عزیز و دانشمند جنابعالی، برادر شما بود، اجازه داشتید اعتبار انجمن “علمی” روانپزشکان و آبروی روانپزشکی ایران را خرج ایشان کنید؟ بهتر آن نیست که در انجمنی “علمی” ضوابط رعایت شود تا جایگاه روانپزشکان و انجمن “علمی” که رئیس آن هستید بیش از این متزلزل نشود؟ اگر جنابعالی و سایر “همکاران عزیز و دانشمند” شما، واقعا به “روانکاوی” علاقه مند هستید جای بسی خوشوقتی است، اطلاع دارید که سالهاست به برکت حضور سرکار خانم دکتر کدیور تنها روانکاو مقیم در ایران، امکان آنالیز و آموزش روانکاوی برای همه علاقه مندان ایرانی نیز فراهم شده است؛ البته اگر روانپزشکان محترم تصور نمی کنند “نگاران غمازی هستند که مکتب نرفته و خط ننوشته می توانند مسئله آموز صد مدرس باشند![۸]

مگر اینکه خدای ناکرده جنابعالی و “همکاران عزیز و دانشمند” شما به “جایگاه” و “درآمد” عنوان روانکاوی و متولی آن شدن، بیشترعلاقه مند باشید تا “روانکاوی”!

در انتهای اطلاعیه فرموده اید:” نکته‏ای که بعنوان خدمتگزار طولانی انجمن روانپزشکان ایران مایلم به آن اشاره کنم آن که ما روانپزشکان، روانشناسان بالینی، مددکاران اجتماعی و روان‏پرستاران بعنوان تیم درمانگران بیماران روانی بعنوان اصلاح کننده رفتارهای بیمارگونه و مرضی معرفی و تعریف شده‏ایم و شرط اصلی توفیق در این امر ارائه رفتار صحیح و سالم و منطقی و پرهیز از هرگونه رفتارهای ناصحیح است”[۹].

اگر منظور جنابعالی این بوده که بعنوان خدمتگزار باسابقه و پیشکسوت انجمن روانپزشکان ایران مایلید به آن اشاره کنید، که به اتفاق تیم درمانگران بیماران روانی، بعنوان “اصلاح کننده رفتارهای بیمارگونه و مرضی معرفی و تعریف” شده اید، متمنی است؛ علایم و “رفتارهای بیمارگونه و مرضی”[۱۰] زیر را معرفی و تعریف کرده و روشهای درمانی را نیز ارائه فرمایید:

۱- تحریف واقعیت (مانند تاریخچه روانکاوی در ایران، حضور دکتر کدیور، انجمن فرویدی و…).

۲- confusion (روانپزشک/ روانشناس و روانکاو بودن در جلسات درمانی).

۳- هذیان (روانکاو بودن).

۴- Projection ( تداعی های خود به بیماران).

علایم فوق گاهی تا ۳۰ سال ادامه داشته است!

و یا شاید بهتر است بگوییم؛ دروغگویی، کلاهبرداری علمی، درمان بدون مجوز بیماران، حیف و میل بیت المال، خدشه دار کردن اعتبار علمی کشور و…!

بسیار مسرت بخش است که در انتهای اطلاعیه مرقوم فرموده اید:” انجمن روانپزشکان در راه دشوار خویش دست کمک به سوی همه کسانی که آموزش معتبر و درستی در این زمینه‏ها دارند دراز می‏کند و از همکاری آنها خوشحال خواهیم شد”[۱۱]، قطعا بعنوان رئیس یک انجمن “علمی” اذعان خواهید داشت که همکاری بین کسانی که آموزش معتبر و درست در زمینه “روانکاوی” دیده اند با کسانی که قصد سوءاستفاده از روانکاوی را دارند امکان پذیر نخواهد بود!

مهین حاجی سید نصیر

عضو انجمن فرویدی

[۱] – http://www.psychiatrist.ir/news/news.aspx?ID=338

[۲] – همان.

[۳] – همان.

[۴] – خط کشی ها از نگارنده است.

[۵] – همان.

[۶] – همان.

[۷] – همان سایت.

[۸] – اشاره به بیتی از حافظ.

[۹] – سایت انجمن “علمی” روانپزشکان ایران.

[۱۰] – همان.

[۱۱] – همان.