یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸

دسته ها:باز نشر

سرآغاز انقلاب مشروطه درخواست برای عدالتخانه بود!

چهارشنبه ۰۲ تیر ۱۳۹۵

مهدیه مرادپور:
و بار دیگر همان ” شعر آشوبگر” قیصر امین پور:

از ره رسیده ایم
با قامتی به قصد شکستن
لات و منات را که شکستیم
عزی دگر عزیز نمی ماند
ما
از جنس پینه کفش به پا داریم
هر چند
این کفش های کهنه ما درد می کند
اما
با کفش های خستگی خود
از ره رسیده ایم
میراث باستانی ابراهیم
بر شانه های ماست

نمرودیان همیشه به کارند
تا هیمه ای به حیطه آتش بیاورند
اما
ما را از آزمایش آتش هراس نیست
ما بارش همیشه باران کینه را با چترهای ساده عریانی
احساس کرده ایم
ما را به جز برهنگی خود لباس نیست…

یک هفته است که از دست درازی بازرسان وزارت بهداشت به مرکز روانکاوی تهران(آفریقا) و حوادث پس از آن… می گذرد و باز هم من نمی توانم به راحتی درباره آنچه اتفاق افتاد بنویسم؛ چراکه با خود فکر می کنم هنوز “هویت زبانی” (۱)آن شکل نگرفته است! و باز غافل از اینکه همین گفتن هاست که هویت زبانی رویدادها را می آفرینند… شاید هم هنوز نتوانسته ام باور کنم که در کشور خودم و در راستای یک حرکت اجتماعی – فرهنگی برای حراست از دین و اخلاق و وطن، توسط هموطنان خودم! در دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی و مرکز پلیس امنیت اخلاقی می شود با زور باتوم و شوکر و خشونتی باورنکردنی… به عذاب گرفتار شد.
گفت آن یار کزو گشت سر دار بلند
جرمش این بود که اسرار هویدا می کرد
(حافظ)
و بار دیگر خدا را سپاس می گویم به رغم آنکه بازپرس ویژه پرونده ما “طاقت مهمان نداشت، خانه به مهمان گذاشت”، اما در آنجا نیز ملاقاتی با روانکاوی صورت گرفت!(۲) و دیگر اهالی دادسرا، حراست، نیروی انتظامی ، حفاظت و… حتی اگر در راستای جریان حقیقت قدمی برندارند دستکم نمی توانند شب به آرامش سر بر بالین گذارند! و بسیاری از واژه ها دیگر برای آنان معنای گذشته شان را نخواهند داشت. واژگانی مانند: حکم، آزادی، عاشورا، کربلا و … انجمن فرویدی!!
باز هم خدا را سپاس می گویم و یقین دارم که”آنچه توسط پروردگار حراست می شود خوب حراست می شود.”(۳)
ادامه دارد..
منابع
۱-عبارت “هویت زبانی” برگرفته از کتاب مکتب لکان، روانکاوی در قرن بیست ویکم، دکتر میترا کدیور،تهران، اطلاعات، ۱۳۸۱،ص۷۶