سه شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی

صوفی، از چه کسی خرقه گرفته ای؟

شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴

دیدگاه خانم مرجان م. درباره «مافیای روان»

«پادشاهی پسر به مکتب داد
لوح سیمینش بر کنار نهاد
بر سر لوح او نبشته به زر
جور استاد به ز مهر پدر»

در آستانه روز معلم یاد گفته های دکتر کدیور افتادم: در خانقاه هر کسی را راه می دادند ولی از کسی که ادعا می کرد صوفی است فقط می پرسیدند خرقه اش را از چه کسی گرفته است؟ و جواب تعیین کننده بود.
این را هم توضیح داده اند که در سیستم آموزشی ایران که کل دنیا سیستم آموزشی خود را از آن اقتباس کرده، شاگرد استادش را خود انتخاب می کرد و گاهی سفرهای طولانی می کرد تا از محضر استادی استفاده کند. پس از سال ها علم آموزی اگر استاد تشخیص می داد که شاگرد به جایی رسیده که می تواند درس بدهد، به او اجازه می داد کتاب استاد را تدریس کند و آنهم فقط همان کتاب؛ و پشت کتاب می نوشت که این فرد از سوی فلان استاد اجازه تدریس این کتاب را دارد و آن را مهر می کرد. و اگر این کتاب نوشته خود استاد نبود، باید اجازه این هم که آن استاد اجازه تدریس آن کتاب را دارد از سوی نویسنده کتاب داده شده بود (به همان روش). در هر جا که از شاگرد می پرسیدند اجازه تدریس این کتاب را از که دارد، خط و مهر استاد را نشان می داد.
در روانکاوی هم همینطور است و آنطور که دکتر کدیور گفته اند هر کسی باید از یکی خرقه بگیرد. و ما در انجمن فرویدی افتخار این را داریم که از میترا کدیور خرقه گرفته ایم که خود با یک پشت به لکان می رسد. مشروعیت انجمن ما از مشروعیت خود لکان و خود فروید می آید.

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ساعت: ۲۱:۴۵