دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۸

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی

فریاد زدیم «پادشاه که لخت است!» و…

پنجشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۳

آقای صادق مطرح کرده:
دوستان کم سواد من. دوست عزیز ما درست گفته اند رئیس انجمن بین المللی روانکاوی چندین سال قبل اوتو کرنبرگ بود.
یعنی شما واقعا کرنبرگ را نمی شناسید؟!
مارک سولمز را چطور؟ پدر علم عصب روانکاوی که در دانشگاه کپ توان انگستان استاد گروه عصب روانشناسی است؟ او را که می شناسید؟
یا نکند غیر لکان و کدیور کتاب دیگری نخوانده اید؟!

پنجشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۳

آقای صادق عزیز

با درود

با نظرات مکرری که از شما در بخش «پاسخ به پرسش های شما» می بینیم انتظار داریم کسی که اینطور سایت ما را رصد می کند تا بحال فهمیده باشد که لازم است دقیق بخواند و دقیق صحبت کند؛ با ارائه مستندات. از لحن غیرمحترمانه شما می گذریم اگرچه این لحن نشان می دهد که تاثیر «لکان و کدیور»ی که ما خوانده ایم چه بوده و تاثیر «کرنبرگ و سولمز»ی که شما خوانده اید چه! همانطور که خود شما تایید کرده اید آقای کرنبرگ «چندین سال قبل» یعنی ۲۰۰۱-۱۹۹۷ رییس این انجمن بوده و در همه جای دنیا هم وقتی در مورد منصب گذشته کسی صحبت می کنند می گویند رییس سابق یا رییس جمهور سابق. متوجه هستید که ما الان در سال ۲۰۱۴ هستیم.

بعد هم متوجه نشدیم چطور بی سر و صدا قباله تمام «سواد» را به نام «کرنبرگ» و «سولمز» زدید! اصلاً دقت کردید که تمام آنچه از «سواد» گفته اید این است که اگر اسم کسی را نشنیده باشی بی سوادی؟ درست مثل دانشگاه که بچه زرنگ هایش دقیقا می دانند فلان رشته در فلان دانشگاه دقیقاً در چه روزی از چه ماهی در کدام سالن و توسط چه کسی روبان افتتاحش بریده شد. این همان چیزی است که عمری به خوردمان دادند تا اینکه «آنقدر شعورمان رسید» که سه طلاقه اش کردیم. البته اگر شما هم به خودتان اجازه می دهید اعضای «انجمن فرویدی» را «کم سواد» بخوانید، تاثیر همان «گفتار دانشگاهی» است که ازش خلاصی ندارید. هر چه نباشد کلی برای قبولی در کنکورش زحمت کشیده بودید. فروید در سخنرانی ۳۴ جمله زیبایی دارد: «اما باید این سؤال را مطرح کرد که چرا این مردم – هم آن‌ هایی که کتاب ‌ها را می نویسند و هم آن‌ هایی که در مورد آن صحبت می‌ کنند – این چنین بد رفتار می‌ کنند؛ و احتمالاً به این عقیده می رسید که مسؤولیت این دروغ‌ ها نه تنها متوجه آن‌ ها، بلکه به گردن روانکاوی نیز هست. من هم همینطور فکر می ‌کنم. آنچه در ادبیات و جامعه به عنوان تعصب با آن برخورد می ‌کنید پس-اثر قضاوت اولیه است – قضاوتی که اصطلاحاً توسط نمایندگان دانش رسمی در مورد روانکاوی شکل گرفته است.»

بنابراین دوست من! زیاد تند نروید. اینها که نام شان را می برید ـ و البته خیلی های دیگر که شاید به سن شما قد ندهد ـ نه اولی اند و نه آخری. وقتی همین مظاهر سواد با همه دبدبه و کبکبه شان نتوانستند جواب سوال هایمان را بدهند، داد زدیم و گفتیم «پادشاه که لخت است»، عضو «انجمن فرویدی» شدیم و تصمیم گرفتیم «غیر از لکان و کدیور» چیزی نخوانیم [که برای خواندن آنها همانطور که در کتاب مکتب لکان آمده، باید سوژه مطالعه گر علوم بود]، آخر می دانید عمر نوح نداریم تا (دوباره) چند سالی از آن را تلف کتاب های این دوستان کنیم! ارزانی شما باد!

پیروز باشید

انجمن فرویدی