سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

دسته ها:امیر عباس کشاورز - شبنم نوحه سرا - وحید شریعت، روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه، سؤالات در مورد محل تحصیل گهر همایونپور، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان

فساد

تشکیل کارگروه علمی-تخصصی جامعه ­شناسی فساد

کارگروه علمی-تخصصی جامعه شناسی فساد در هشتمین دوره­ انجمن جامعه­ شناسی ایران ایجاد شد و در اولین جلسه برنامه های این کارگروه مشخص شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای اهداف انجمن جامعه ­شناسی ایران مبنی بر  تولید و ترویج دانش جامعه‌ شناسی، کاربردی کردن جامعه ‌شناسی از طریق طرح مسائل اساسی جامعه و کوشش در جهت توصیف، تبیین و حل آنها و بسط تعامل علمی با نهادهای مسئول سیاست ­گذاری، برنامه ‌ریزی و اجرایی کشور، و با عنایت به تبدیل شدن فساد به مسئله ­ای اجتماعی و معضلی ساختاری، کارگروه علمی-تخصصی جامعه شناسی فساد در هشتمین دوره­ انجمن جامعه­ شناسی ایران ایجاد شد و اولین جلسه خود را در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ در دفتر انجمن برگزار کرد.

کارگروه علمی- تخصصی جامعه­ شناسی فساد در کنار تعامل جدّی با حوزه­ های مختلف جامعه­ شناسی، ماهیتی میان رشته ­ای داشته و از اقتصاد ­دانان، محققان علوم سیاسی و سیاست عمومی، روان­ شناسان، جرم ­شناسان و انسان ­شناسان دعوت به همکاری می ­کند.

در اولین جلسه­ کارگروه، ابتدا آقای دکتر قانعی راد رئیس محترم انجمن، بررسی جامعه­ شناختی پدیده فساد را در کنار پرداختن به مسئله محیط زیست و وضعیت اخلاق در جامعه، جزو اولویت­ های جاری انجمن جامعه ­شناسی ایران ذکر کردند و با اشاره به راه اندازی دیرهنگام این کارگروه، آغاز فعالیت آن را گامی مثبت دانستند. جلسه با تأکید بر تعریف قلمرو مطالعات فساد ادامه یافت و در نهایت با توجه به محوریت رویکرد جامعه ­شناختی در بررسی پدیده فساد از یک سو و بین رشته ­ای بودن مطالعات این حوزه از سوی دیگر، پیشنهاد شد تا قلمرو حوزه مورد بحث بر مبنای تقسیم بندی نهادی طبقه ­بندی شده و فعالیت­ های کارگروه در قالب سرفصل­ های زیر ساماندهی شود:

فساد در نظام آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی؛ فساد در نظام بهداشت، درمان و پزشکی؛ فساد در نظام قضایی؛ فساد در نظام انتظامی؛ فساد در نظام مالیاتی و اقتصادی؛ فساد در نظام بانکی و مالی؛ فساد در نظام شهر و شهرسازی؛ فساد در نظام حفاظت از محیط زیست؛ فساد در ساختارهای دولتی و مدیریتی؛ فساد در نهادهای سیاسی؛ فساد در نظام انتخاباتی و مجلس؛ فساد در نظام ورزش؛ فساد در نهادهای فرهنگی و هنری.

لازمه طرح مباحث تخصصی در هر یک از این حوزه ­ها شناخت افراد صاحب نظر و فعال و ایجاد فضایی برای تعامل آنها با یکدیگر و با علاقمندان از طریق برگزاری نشست­ها، سخنرانی­ها، همایش­ها و … است. لذا چنانچه شما در هر کدام از حوزه ­های فوق فعالیت داشته یا دارید لطفا نحوه بهره ­مندی کارگروه از تخصص خود را بیان بفرمایید ضمنا اگر در هر یک از حوزه ­های فوق افراد فعال و صاحب نظری را می ­شناسید، لطفا معرفی فرمایید تا از آنان برای همکاری دعوت بعمل آید.

در ادامه جلسه مباحث مربوط به سیاست­ گذاری و هدف ­گذاری فعالیت­های کارگروه در قالب برنامه­ های کوتاه مدت (یک ساله) و میان مدت مطرح شد و قرار شد شناسایی و نقد ادبیات موجود در حوزه مطالعات فساد و تولید ادبیات جدید در دستور کار کارگروه قرار گیرد. در این زمینه برنامه­ های زیر پیشنهاد گردید:

– برگزاری سخنرانی افراد صاحب نظر در حوزه مطالعات اجتماعی فساد که شامل صاحب نظران حوزه­ های جامعه شناسی، اقتصاد، علوم سیاسی، مدیریت، روان شناسی اجتماعی و ….  می ­شود.

– کتاب شناسی و مقاله شناسی و برگزاری جلسات نقد کتاب و مقاله.

– شناسایی پایان نامه­ های مقطع دکتری و کارشناسی ارشد و معرفی نتایج آنها در بخش سخنرانی های دانشجویی کارگروه.

– تعامل با نهادها و سازمان­ های مرتبط.

– عضویت در انجمن ها و شبکه های بین المللی مطالعات فساد.

در مرحله بعد می­توان با تبدیل سخنرانی­ ها به کتاب و برگزاری همایش­ های ملی و بین المللی، به تولید ادبیات در این حوزه کمک کرد و بعنوان مجموعه ­ای علمی-تخصصی راهکارهایی را برای مقابله با معضل فساد به مراجع ذیربط در این حوزه ارائه نمود.

اعضای کار گروه عبارتند از: آقایان دکتر محسن رنانی، فرشاد مومنی، حسین راغفر، محمد رضا جلایی پور، علی ربیعی، علی اصغر سعیدی، غلامرضا کاشی، عباس عبدی، سعید معید ­فر، محمد فاضلی، حسن عابدی جعفری، محمود شهابی و خانم معصومه محمودیان.

برای ارتباط با مدیر کارگروه آقای دکتر شهابی و دبیر کارگروه خانم محمودیان و ارائه­ نظرات و پیشنهادات خود با آدرس ایمیل زیر تماس حاصل فرمایید.

منبع: مهر

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ساعت: ۱۵:۰۶