شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

دسته ها:دادستان ذبیح زاده، روانکاوی در انجمن فرویدی

مسئله تفهیم اتهام که باید مقدم بر آغاز بازپرسی از متهم و پس از احراز هویت وی صورت پذیرد…

دوشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵

پریسا شباهنگ:
اعضای محترم انجمن فرویدی با توجه به کامنتهای سایت سوالی برایم پیش آمد: مگر قبل از تفهیم اتهام میتوان قرار بازداشت را صادر کرد؟!! چنین کاری یک کار غیرقانونی است، کدام مقام قضایی محترمی مرتکب چنین امری شده است؟
«مسئله تفهیم اتهام که باید مقدم بر آغاز بازپرسی از متهم و پس از احراز هویت وی صورت پذیرد نیز به نوبه خود و در ارتباط با حق دفاع متهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ماده ۱۲۹ آئین دادرسی کیفری مراحلی که باید در بازجویی رعایت شود،ذکر شده است. به موجب اصل ۳۲ ق.ا.ج.ا ، تفهیم اتهام در واقع یکی از حقوق متهم است که ضامن عادلانه بودن فرآیند دادرسی است . دادرسی عادلانه وقتی میسر می شود که متهم بتواند به درستی و با تمام امکانات از خود دفاع کند و این ممکن نیست مگر آنکه از موضوع یا موضوع های اتهام وارده و دلایل آن اطلاع کامل داشته باشد .شروع اقدامات قضایی یا انتظامی علیه متهم بدون اطلاع وی از اتهام وارده ، وجاهت قانونی ندارد.
در بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی آمده است : (( هرکس دستگیر می شود باید در موقع دستگیری از علل آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریه ای دایر بر هرگونه اتهامی که به او نسبت داده می شود دریافت دارد .»*

* http://rezaghaderi1362.blogfa.com/post/26

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۵، ساعت: ۱۵:۲۵