شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸

معناى جمله کلُّ یومٍ عاشورا و کلُّ ارضٍ کربلاء دربیان امام خمینی

جمعه ۰۴ تیر ۱۳۹۵

زهرا م:
در دادسرای جرائم پزشکی وقتی چند نفر از اعضای انجمن فرویدی را با ضرب و شتم و کشان کشان بردند، اعضای انجمن فریاد بر آوردند «آزادشان کنید»، «آزادشان کنید»… اما گوشی برای شنیدن وجود نداشت فقط تهدید و بود و ایجاد فضای رعب و وحشت. به ناگه انجمن فرویدی یک صدا بانگ برآورد: «کل یوم عاشورا و کل ارضٍ کربلا». یکی از مردان زور به نزدیک آمد و به مسخره گفت الان که محرم نیست . گویی مناسبتی بین رمضان و محرم نمی دید، این مرد نمی دانست که« این کلمه «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» یک کلمه بزرگى است که اشتباهى مى‏فهمند. آنها خیال مى‏کنند که یعنى هر روز باید گریه کرد! لکن این محتوایش غیر از این است. کربلا چه کرد، ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشى را بازى کرد، همه زمینها باید آن طور باشند. نقش کربلا این بود که سید الشهداء- سلام اللَّه علیه- با چند نفر جمعیت و عدد معدود، آمدند کربلا و ایستادند در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار. در مقابل امپراتور زمان ایستادند و فداکارى کردند و کشته شدند، لکن ظلم را قبول نکردند، و شکست دادند یزید را. همه جا باید این طور باشد. همه روز هم باید این طور باشد. همه‏ روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشوراست و ما باید مقابل ظلم بایستیم؛ و همین جا هم کربلاست و باید نقش کربلا را ما پیاده کنیم، انحصار به یک زمین نداشته؛ انحصار به یک افراد نداشته. قضیه کربلا منحصر به یک جمعیت هفتاد و چند نفرى و یک زمین کربلا نبوده. همه زمینها باید این نقشه را اجرا کنند، و همه روزها غفلت نکنند.»*

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۷، ساعت: ۱۰:۰۰