چهارشنبه ۰۱ شهریور ۱۳۹۶

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه

مهدی خزعلی: انتخابات نظام پزشکی را جدی بگیریم!

بسم الله الرحمن الرحیم
پس از گام های اول، دوم و سوم و فتح سنگرهای دولت، مجلس و شوراها توسط اندیشه اصلاح طلبی، علی رغم همه نقدها و گلایه ها از برخی دوستان جبهه اصلاحات و تنگ نظری ها و کج خلقی ها (که امیدوارم در طی طریق با گفتگو و همدلی مرتفع شود) باید بار دیگر همگام، همراه و هم پیمان شد تا گامی دیگر در اصلاح این مرز و بوم برداشت، و در این مسیر باید مراقب فرصت طلبان، منفعت طلبان و استمرار طلبان بود که اصلاحات را به انحراف نکشانند.

در راستای واگذاری امور به بخش غیر دولتی، تقویت “ان جی او” ها از اهمیت بسزایی برخوردار است. قریب چهار دهه، تلاش شده است که سازمان های غیر دولتی را تضعیف و یا تحت سلطه درآورند و موفق بوده اند، کانون وکلا را جزء تیول قوه قضاییه کرده اند و مصیبت کشور این است که قوه قضاییه مستقل ندارد و کانون وکلا که باید از قوه هم مستقل باشد، تحت امر است، و این یعنی ظلمات ثلاث!

نظام پزشکی (که مهمترین سازمان به اصطلاح غیر دولتی کشور و موضوع آن سلامت جامعه است و از پیش از تولد تا پس از مرگ استقبال و بدرقه مان می نماید) نیز دستخوش مداخلات دولتی شد و این کش و قوس بین دولت و مردم در تصدی امورسازمان همیشه قشر فرهیخته پزشک را آزرده است، متاسفانه در بسیاری از ادوار همکاران ما در وزارت بهداشت بر این سلطه دولتی دامن زدند، یکی از پایگاههای مهم مردمسالاری و تصدی گری مردم همین نهادهای غیر دولتی است که در جمهوری اسلامی هویت و کارایی خود را از دست داده است.

به خاطر دارم قریب دو دهه قبل که برای نظام پزشکی کاندیدا شده بودم، توسط وزارت اطلاعات رد صلاحیت شدم، بعدها در بازداشت سال ٨٨ مدیرکل وزارت می گفت: “ما تو را رد صلاحیت کردیم، چرا که اگر تو مسئول نظام پزشکی می شدی، پزشکان را دعوت به اعتصاب می کردی!”  یعنی قصاص قبل از جنایت!

مشکلاتی که امروز پاتولوژیست های عزیز مبتلایند و دیروز رادیولوژیست ها گرفتارش بودند! با وجود یک نظام پزشکی قوی و کارآمد، نیازی به اعتصاب و تحصن نیست، باید نظام پزشکی مطالبات را پیگیری نماید و به نتیجه مطلوب جامعه برساند. پس ضرورت دارد انتخابات نظام پزشکی را جدی بگیریم.

امروز ضرورت دارد که همه کسانی که دل در گروی اصلاح کشور دارند، قدم در این عرصه نهند و اینبار اصلاح طلبان با ساز و کاری شفاف و دموکراتیک با لیستی متحد وارد میدان شوند و این سازمان مهم را سامان دهند، باید مراقب بود که سیاسی بازی، جناح بازی، حزب بازی، باند بازی، فامیل بازی و خاکبازی، بار دیگر چهره اصلاحات را غبار آلود نسازد.

از احزاب انحصار طلب در جبهه اصلاحات هم تقاضامندیم که با احترام به اندیشه اصلاحات و شایسته سالاری و صرفنظر از وابستگی های حزبی، به فهرستی متحد برسند و شهد شیرین پیروزی را در کام مردم تکرار کنند.
به امید پیروزی در گام چهارم
سیزدهم خرداد ماه ١٣٩۶