دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸

دسته ها:تجمع ۲۴ ساعته انجمن فرویدی در وزارت بهداشت، درمان و غیره، روانکاوی در انجمن فرویدی، وزیر مستعفی بهداشت

نظر سنجی به سبک «همشهری»

دوشنبه ۰۲ آذر ۱۳۹۴

معصومه هاشمی:

«اگر با تجمیع بیمه ها و منابع درمان موافقید عدد یک را… و اگر با فعالیت فعلی شرکت های بیمه موافق هستید…»*
همشهری جان!
این واقعاً آخر نظرسنجیه!
من تا قبل از این فکر می کردم در یک نظرسنجی اصولی، نظر موافق و مخالف را می پرسند ولی تازه فهمیدم که یک روش مدرن هم که احتمالا از «کشورهای پیشرفته» اقتباس شده است، وجود دارد. در این روش کاملاً پیشرفته، ابتدا گزینه ای را قرار می دهیم که مد نظرمان است و قرار است به نام نظر نهایی «مردم» اعلام شود. بعد به جای روش سنتی که در آن نظر مخالف را هم می پرسند، یک گزینه ای قرار می دهیم که قاعدتا هیچ عقل سلیمی با آن موافق نیست. مثلاً اینکه آیا شما از وضعیت فعلی بیمه ها راضی هستید؟ در نتیجه، نظرسنجی طوری طراحی می شود که هر کس در آن شرکت کند، قاعدتا به گزینه مورد نظر «ارباب»** رأی می دهد. ای ول به این «کشورهای پیشرفته» که این روش های مدرن را کشف می کنند!
*

**
در بخش تصحیح «آگهی های…» که کار می کردم، خیلی پیش می آمد مشتری ها حتی روی غلط های املایی خود پافشاری می کردند و ما چاره ای جز عمل به خواسته هایشان نداشتیم. همکاری داشتم که همیشه می گفت: هر کاری که گفته انجام دهید. کسی که پول می ده، اربابه!

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۴، ساعت: ۱۳:۵۴