پنج شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹

دسته ها:تجمع ۲۴ ساعته انجمن فرویدی در وزارت بهداشت، درمان و غیره، روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه، وزیر مستعفی بهداشت

۴۳۳۳ نفر از ۸۰ میلیون در نظر سنجی رقت‌بار «وزیر+همشهری» شرکت کردند!!!

نتیجه نظر سنجی همشهری آنلاین درباره تجمیع بیمه‌ها

همشهری آنلاین:
آیا با تجمیع بیمه‌ها و منابع درمان موافق هستید؟ این پرسش را به نظر سنجی گذاشتیم و حالا نتایج نظردهی ۴۳۳۳ کاربر همشهری آنلاین را ببینید:

polling

منبع: همشهری آنلاین

۷۷ درصد با تجمیع بیمه‌ها و منابع درمان موافقند

نتایج نهایی نظرسنجی همشهری درباره تجمیع بیمه‌ها و منابع درمان نشان می‌دهد از هر ۴ ایرانی ۳ نفر با تجمیع بیمه‌ها و منابع درمان موافقند.

بنابر‌این نظرسنجی که از هفته گذشته تا دیشب انجام شد ۷۷/۰۴درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی با تجمیع بیمه‌ها و منابع درمان موافق و ۲۲/۹۶درصد هم با این موضوع مخالفند.

معاون وزیر بهداشت گفته است گزارش تجمیع بیمه‌ها به هیأت دولت و رئیس‌جمهور داده شده تا در این مورد تصمیمات لازم اتخاذ شود. میدری معاون وزیر رفاه هم می‌گوید ۵۰صفحه طرح برای تجمیع بیمه‌ها به سازمان مدیریت داده است.

تجمیع بیمه‌ها موضوع یکی از مواد قانون برنامه پنجم توسعه است که دولت محمود احمدی‌نژاد آن را اجرا نکرده و تاکنون دولت حسن روحانی هم به آن کم توجهی نشان داده است. پس از قانون برنامه پنجم، سیاست‌های کلی نظام سلامت که رهبر انقلاب آن را ابلاغ کرده‌اند بر تجمیع منابع درمان در بیمه‌ها صحه گذاشته است. در حال حاضر دولت منابع خود را از ۳طریق در حوزه درمان هزینه می‌کند. بخشی را به سازمان بیمه سلامت می‌دهد بخش دیگری را به وزارت بهداشت و بیمارستان‌های این وزارتخانه، تحت عنوان طرح تحول سلامت داده است و بخش دیگری را هم صرف پرداخت بخشی از هزینه بیمه تکمیلی کارکنان دولت می‌کند.

موازی‌کاری در بیمه‌ها و خدمات درمانی ارگان‌های مختلف موجب شده است فقط کسانی که دارای بیمه تکمیلی درمان هستند از خدمات درمانی به نحو مطلوب استفاده کنند.

در همین حال خبرگزاری ایلنا گزارش داد مسئولان وزارت رفاه و سازمان‌های بیمه‌گر به‌شدت با موضوع تجمیع بیمه‌ها مخالفند. اشاره ایلنا به مخالفت‌های مسئولان سازمان تأمین اجتماعی با تجمیع منابع است. این در حالی است که معاون رفاه و امور اجتماعی وزارت رفاه اعلام کرده است که وزارت متبوعش برای طرح تجمیع بیمه‌ها بیش از ۵۰صفحه طرح ارائه داده است.

احمد میدری گفته است آن چیزی که ما در این طرح دنبال می‌کنیم، تجمیع منابع عمومی در بیمه‌هاست که از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است. وی ادامه داد: منابعی که در حال حاضر در بخش درمان هزینه می‌شود برخلاف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت می‌رود. درصورتی که در سیاست‌های ابلاغی آمده است؛ «تجمیع منابع از طریق نظام بیمه‌ای با محوریت وزارت بهداشت». یعنی منابع در مرحله اول باید به صندوق نظام بیمه‌ای واریز شود، اما در حال حاضر این مسئله صورت نمی‌گیرد.

میدری تأکید کرد: چون این منابع به نظام بیمه واریز نمی‌شود، سازمان بیمه‌ها نمی‌تواند خرید راهبردی انجام دهد و با عرضه‌کنند‌ه‌های خدمات وارد چانه زنی شود، بنابراین انجام وظیفه بیمه‌ها منوط بر تجمیع منابع عمومی بیمه سلامت است. معاون رفاه اجتماعی وزارت کار با پیچیده دانستن طرح تجمیع بیمه‌ها، خاطرنشان کرد: بیش از یک سال است که این طرح را به سازمان برنامه و بودجه کشور فرستاده‌ایم، در حال حاضر نیز منتظر ابلاغ این برنامه توسط سازمان برنامه و بودجه هستیم.

از سوی دیگر مدیرعامل سازمان بیمه سلامت که از زیرمجموعه‌های وزارت رفاه است، می‌گوید نخستین گام در تجمیع بیمه‌ها براساس سیاست‌های رهبری، تجمیع منابع است. به گفته کبیر همچنین در قانون ساختار نظام جامع رفاه اجتماعی نیز تأکید شده که تمام منابع باید تجمیع شود و هزینه‌ها صرفا از طریق سازوکار بیمه‌ای انجام شود. طبق این قانون بیمه موظف و مکلف است در چارچوب سیاست‌های وزارت بهداشت هزینه کند. به این معنی که بیمه گر اگر طبق سیاست‌های وزارت بهداشت حرکت نکند حق هزینه کردن ندارد.وی گفت: از طرفی الزامات دیگر تجمیع باید همسوسازی روابط بیمه گران با بیمه شده‌ها باشد. در تأمین اجتماعی ۷ درصد حق بیمه اخذ می‌شود و باید تضمین به‌وجود‌ آید که بسته خدماتی از وضع فعلی در صندوق‌های مختلف کمتر نشود.

• دعوا بر سر مراکز درمانی تامین اجتماعی

درحالی‌که مجادله بر سر تجمیع بیمه‌ها اوج گرفته برخی تشکل‌های کارگری با آن مخالفت کرده‌اند. استدلال این تشکل‌ها این است که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی با پرداخت حق بیمه توسط کارگران ایجاد شده و انتقال مالکیت و مدیریت آن به سازمان بیمه سلامت صحیح نیست. این موضوع در ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم هم تصریح شده است که بیمارستان‌ها و مراکز ملکی صندوق تأمین اجتماعی که درمان مستقیم را برعهده دارند با حفظ مالکیت دراختیار صندوق مذکور باقی مانده و مطابق مقررات به سازمان بیمه سلامت ایران فروش خدمت خواهند نمود.

منبع: همشهری آنلاین

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۴، ساعت: ۲۳:۱۱