چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، زباله گردی مهرداد افتخار و«هم آوا»یان، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان، مافياي روان، مقاله های آموزشی اعضای انجمن فرویدی

همسویی با «مافیای روان» کدام منافع استاد مجتهد شبستری را تامین می کند؟

نویسنده: زهرا محمودی

ویراستار: مهین حاجی سید نصیر

با مشاهده اسامی استاد مجتهد شبستری و صالح نجفی در برنامه کنگره جعلی روانکاوی جا خوردم و زمانی بیشتر متعجب شدم که در کانال تلگرامی دومین کنگره جعلی روانکاوی پیام استاد مجتهد شبستری را دیدم:

استاد مجتهد شبستری در پیامی به دبیر علمی کنگره، از جدی، حرفه‌ای و علمی بودن کنگره تعریف کردند و از حضور در آن ابراز خوشحالی کردند.[۱]

صحت و سقم این پیام را استاد مجتهد شبستری می تواند تعیین نماید. ممکن است این پیام صحت نداشته و «مافیای روان» جهت سوءاستفاده و مشروعیت بخشیدن به خود دست به دامان چنین دروغی شده باشند که در این صورت ماهیت آنها  بیش از پیش آشکار می شود و رسوا می گردند. از این رو، پاسخ شبستری می تواند موضع ایشان را در برابر «مافیای روان» بطور شفاف نشان دهد. اما اگر این پیام واقعیت داشته باشد، به خود جرات می دهم در مورد افرادی چون استاد مجتهد شبستری بیندیشم:

استاد مجتهد شبستری  فیلسوف، فقیه، پژوهشگر علوم قرآنی و متخصص الهیات تطبیقی شناخته شده ای است. وی از نخستین اشخاصی است که پای تحلیل‌های هرمنوتیکی را به ادبیات دینی ایران باز کرد. [۲]

ویژگی های یک فیلسوف را می توان در تاریخ فلاسفه (غرب و اسلامی) دنبال کرد و برخی از فلاسفه چون راسل ویژگی هایی را برای یک فیلسوف بر می شمردند: برای فیلسوف شناخت حقیقت در درجه اول قرار دارد. یک فیلسوف  دارای روح علمی، روش علمی است و تاریخ جهان، تاریخ علم و دین برایش مهم است، فیلسوف در جستجوی دانش است. برای فیلسوف اخلاق و عقلانیت اهمیت دارد زیرا سالهای سال تلاش کرده تا عقل و احساسات خود را پرورش دهد.

آیا می توان تصور کرد که حضور یک فیلسوف در یک کنگره جعلی به ریاست یک فرد شیاد و دروغگو صرفا به دلیل دانش طلبی وی و ویژگی های یک فیلسوف واقعی باشد؟ با کمی کاوش می توانیم به این پرسش پاسخ دهیم: خوب است بدانید استاد مجتهد شبستری از آغاز تأسیس دائره‌المعارف بزرگ اسلامی عضو شورای علمی این دائره المعارف بوده [۳] است و «مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی مؤسسه‌ای علمی ـ پژوهشی است که به منظور تدوین دانشنامه‌های عمومی و تخصصی و کتب مرجع در ابعاد مختلف به ویژه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی بنیاد نهاده شد.»[۴]

همکاری با «مافیای روان» و حمایت مجتهد شبستری از محمد صنعتی تنها محدود به حضور وی در کنگره جعلی صنعتی نیست و برای خود تاریخچه ای دارد.

علی رغم اطلاع رسانی گسترده انجمن فرویدی از سال ۱۳۹۳ در مورد اقدام به «حذف فیزیکی دکتر میترا کدیور» و حقیقت محمد صنعتی، فارغ التحصیل «دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان»، در همین مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی نیز مقاله جعلی «فروید چگونه به ایران آمد؟» [۵] منتشر  شد که تلاشی برای «سند زدن تاریخچه روانکاوی» به نام محمد صنعتی در ایران بود: یعنی مهر تاییدی برای «مافیای روان».

علاوه بر این، در دایره المعارف بزرگ اسلامی مقالاتی در مورد فروید منتشر می شود که جز تحریف و سخنان پوچ هیچ حقیقتی را بیان نمی کند. به عنوان مثال این مرکز مقاله ای دیگر با نام «فروید به مثابه فیلسوف» را منتشر کرد که در این مقاله، فروید را به «اخلاق گرایی محافظه کار» توصیف کرده.[۶]

نقض این سخن را دکتر کدیور، تنها روانکاو ایران روشن می کند:

«فروید اخلاق بورژوازی را به سخره می‌گیرد و آن را ریاکارانه می‌داند. نه برای این که انسان‌ ها را از هر گونه اخلاق معاف کند بلکه برای این که اخلاق محکم‌ تر و با صلابت‌ تری را جایگزین آن کند. اخلاقی که در آن ریاکاری جایی ندارد»[۷] . محصول این اخلاق فردی است که «به چپ و راست نمی نگرد، لنگر نمی زند و از اشتیاق خود چشم نمی پوشد»[۸]

همچنین در «فروید به مثابه فیلسوف» گفته شده است که فروید در علم خود، جلوه ای از زندگی خوب را تجویز می کند و از این رو با وجود نیشخند زدن​هایش به فلسفه، عضوی از رسته​ ی سقراط محسوب می​ شود.

اما آشنایی با فروید واقعی کمک می کند تا «سیستم های مذهبی» و «تفکرات فلسفی» و «ایده آل ها»» در ذهن جایگاه دیگری بیابند. آنها دیگر نه تنها تحقیر آمیز نیستند، بلکه  قابل احترام هستند. فروید می گوید:

«سیستم های مذهبی مهم ترین جایگاه را در میان این ایده ها دارند و تفکرات فلسفی و «ایده آل ها» به ترتیب مکان های بعدی را اشغال می کنند»[۹]

آیا تحریف فروید و روانکاوی از وظایف دایره المعارف بزرگ اسلامی است؟ آیا در این مرکز همه دانشمندان و بزرگان علم بدین گونه معرفی می شوند؟

ماحصل کلام این است که استاد مجتهد شبستری از «مافیای روان» حمایت می کند و شاید اغراق نباشد اگر گفته شود استاد(!) با این جماعت مافیایی همکاری می نماید. استاد(!) از کنگره جعلی روانکاوی تعریف می کند و آن را جدی، حرفه ای و علمی می خواند. شباهتی بین استاد(!) با محمد صنعتی وجود دارد: هر دو علم و حقیقت را قربانی هوس های خود می کنند و با این تلاش، فرهنگ بشر و بطور اخص فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی را به اضمحلال می کشند. همین شباهت می تواند رابطه ای را شکل دهد و از دل همین روابط نیازها و منافع دو طرف برآورده می شود. بنابراین، همسویی با «مافیای روان» کدام منافع استاد شبستری را تامین می کند؟

[۱] https://telegram.me/joinchat/B T-YsQo2IXtNl3LsJtS6Dg

[۲] ویکی پدیای محمد مجتهد شبستری

[۳] http://mohammadmojtahedshabestari.com/%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%db%8c%e2%80%8c%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/

[۴]http://www.cgie.org.ir/fa/page/aboutus