زهره . ی:
“صحبت های تکان دهنده عیسی کلانتری: از زمان ساسانیان و هخامنشیان تا حدود ٣۵ سال پیش برداشت اضافه از منابع آبی کشور نداشتیم”
https://freudianassociation.org/?p=36837
“ما امانتدار بسیار بدی برای این تمدن ٧٠٠٠ ساله بودیم، زاینده رود ٩٠٠ میلیون متر مکعب از سرچشمه های کارون وارد آن می شود، یعنی نصف آب زاینده رود از سرچشمه های کارون می آید.”
دقیقاً آقای کلانتری حق با شماست ما ” ما امانتدار بسیار بدی برای این تمدن ۷۰۰۰ ساله بودیم”
“برای کل کشور احساس خطر می کنم. پتانسیل برداشت بیش از حد از آب های زیرزمینی را نداریم. سال گذشته برای ۴۴ میلیون نفر غذا وارد کردیم، فقط برای ٣٣ میلیون نفر در داخل کشور غذا تولید کردیم و بیش از این توانایی نداریم و اگر فشار بیش از حد وارد شود مرگ سرزمین ایران سریعتر اتفاق خواهد افتاد.”
و طبق نظر شما ” اگر فشار بیش از حد وارد شود مرگ سرزمین ایران سریعتر اتفاق خواهد افتاد.”
ولی انگار این نگرانی برای این میراث کهن موضوعی نیست که همگان بخواهند در موردش تأمل کنند و نگران باشند .
” به یـــــزدان که گـــــر ما خرد داشتیم کجـــــا این سر انجــــام بد داشتیم” حکیم فردوسی
سوری ا.:
«صحبت های تکان دهنده عیسی کلانتری: از زمان ساسانیان و هخامنشیان تا حدود ٣۵ سال پیش برداشت اضافه از منابع آبی کشور نداشتیم»
https://freudianassociation.org/?p=36837
با خودم فکر کردم مگر تکان دهنده تر از این جملات هم می تواند در این مملکت گفته شود؟ هربار می خوانم مو به تنم سیخ می شود! اما تکان دهنده تر اینکه ایشان در سال ۱۳۸۲، یعنی ۱۴ سال پیش!!! این هشدار را در طی نامه ای به رییس جمهور وقت، خاتمی، داده است!!!!
«او در مدتی که دبیر کل خانه کشاورز بود بارها از برخی اقدامات زیستمحیطی انتقاد کرد، در سال ۱۳۸۲ او در نامهای به سید محمد خاتمی در مورد وضعیت دریاچه ارومیه به خاطر سدهای ساخته شده و در حال ساخت دوران وزارت حبیبالله بیطرف بر رودخانههای منتهی به آن هشدار داده بود.
کلانتری نوشته بود: «هدف از مزاحمت، توضیح وضعیت دریاچه ارومیه و نجات آن از مرگ حتمی که در چند سال آینده ممکن است اتفاق بیفتد میباشد. جناب آقای رئیس جمهور، قبل از احداث سد بر روی رودخانههای حوزه دریاچه ارومیه، این دریاچه میتوانست سالهای متمادی خشکسالی را تحمل نماید ولی از یک طرف با احداث سدهای مهاباد، زرینهرود، علویان و… که به هر دلیل مانع ورود صدها میلیون متر مکعب آب به دریاچه گردید، و از طرف دیگر بر اثر توسعه کشاورزی در خارج از حوزه سدهای فوق صدها میلیون متر مکعب آب جدید برداشت شد که سال به سال باعث کاهش آب ورودی به دریاچه و نهایتاً [کاهش] وسعت دریاچه گردید و علاوه بر آنها سه سد بزرگ شهرچای، ستارخان و سلماس در حوزه شهرهای ارومیه، تبریز و سلماس در دست احداث هستند که احتمالا تا دو سال دیگر به بهرهبرداری خواهند رسید و باز هم ورود آب به دریاچه را صدها میلیون متر مکعب دیگر کاهش خواهند داد، در نتیجه پیشبینی میشود که دریاچه در ۱۵ تا ۲۰ سال آتی در اکثر زمان از سال کاملاً خشک شود (با توجه به تبخیر ۱۵۰۰ میلیمتری و متوسط ۳۵۰ میلیمتر بارش سالانه در حوزه دریاچه) و مانند دریاچه آرال که با احداث کانال قره قوم فاجعه زیست محیطی بزرگی را بهوجود آورد باعث فاجعه انسانی و زیست محیطی غیر قابل پیشبینی بشود…»
http://www.khabaronline.ir/detail/695150/society/environment
خدای من!!! درایت این گردانندگان این مملکت کجاست؟!!
پیوند کوتاه به این مطلب: