شنبه ۸ آذر ۱۳۹۹

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، سور مقصور کاسبان روان

وقتی بدنیا بیاید از مرگ می ترسد

یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳

دیدگاه آقای حامد خ. در مورد «کنگره خواری»
روز دوم کنگره برای من که تاکنون در این کنگره‌ها شرکت نکرده بودم خیلی حیرت انگیز بود. شاید چون معرفی بیمار بیشتر داشت. متخصصانی(!) که چند دقیقه خواندن رزومه‌شان طول می‌کشید یکی یکی می‌آمدند و یک گزارش توصیفی از بیمارشان می‌دادند و از انتقال متقابل و دستپاچگی‌ها و ندانم‌کاری‌ها و سکوت کردن‌ها و آسیب‌های جسمی و روحی که برایشان ایجاد می‌شد و اشتباهاتشان صحبت می‌کردند. مانده بودم که این وسط بیمار کیست.
بعد از معرفی هم می‌نشستند و بین خودشان تحلیل‌هایی ارائه می‌دادند و تعبیر رؤیاهایی می‌کردند که نگو و نپرس. جالب این که اختلاف نظرهای زیادی هم داشتند ولی سعی می‌کردند نظرات متفاوتشان را مکمل هم بدانند. یکی می‌گفت بیمار هنوز متولد نشده است و دیگری می گفت از مرگ می‌ترسد و اجتماع نظراتشان این بود که وقتی به دنیا بیاید از مرگ می‌ترسد.
دکتر جوانبخت هم که انگار نه انگار موضوع در مورد روان انسان است، مانند سایر رشته‌های پزشکی از انجام آزمایش‌هایی بر روی موش‌ها صحبت به میان می‌آورد و امید داشت که در مورد انسان هم قابل انجام است و این همکاری خوبی بین شاخه‌های مختلفی که بر روی روان کار می‌کنند، می‌باشد.
هیأت رییسه جلسه در هنگام پرسش و پاسخ دست بالا رفته سؤال کننده‌ای از انجمن فرویدی را می‌بیند و می‌خواهد که به وی میکروفن داده شود. اما مسؤولین اجرایی کاسه داغ‌تر از آش شده بودند و میکروفن را قایم کرده بودند.
قرار بود هیأت رییسه جلسه سوم دکتر کشله و دکتر رفعتیان باشند که اثری از هیچکدام نبود و دکتر ساگارت و صنعتی جای آنها را گرفتند.
امروز هم اکثر صفحات روی پرده‌ای که نقل قولی از فروید را در بر داشت، سریع می‌گذشت. البته نه اینکه کلمه فروید را نخواهند نشان بدهند. صفحاتی که انتقاد از فروید بود ماندنی بودند.
سخنرانی به نقل از مقاله‌ای می‌گوید که فروید فرویدی نیست. لکان را هم که به سخره می‌گرفتند. چقدر جای روانکاوی در این کنگره روانکاوی خالی است.
راستی، امروز رییس کنگره یک ساعت بعد از شروع جلسه (شروع جلسه قرار بود ساعت ۸:۳۰ باشد که ۸:۴۰ آغاز شد) تشریف فرما شدند!
اما بعضی از اعضای هیأت رییسه جلسات در یک مورد کاملاً حق داشتند و هیچ خرده‌ای به آنها وارد نیست: اینکه خوابشان می‌برد.

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۳، ساعت: ۲۱:۲۳