سوده ص:
فوت استاد کیارستمی ضایعه ای جبران ناپذیر برای ایران و جهان بود. اما علت مرگ ایشان و جریانات پس از آن برای وزیر پزشکان دست کمی از فاجعه نداشت.
سایت جامعه خبری تحلیلی الف شنبه ۱۹/۴/۹۵ می نویسد:
… خانواده عباس کیارستمی میگویند، کیارستمی برای انجام یک عمل غیراورژانسی و درواقع درمان پولیپ روده در ایران تحت عمل جراحی قرار گرفته اما درمان نامناسب مشکلات جدیدی برای او ایجاد کرده که منجر به مرگ زودهنگامش شده است. این درحالی است که دکتر رضا پایدار، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران میگوید، جراحی کیارستمی برای جلوگیری از پیشرفت سلولهای سرطانی بوده است.
در این میان اما مردم در فضای مجازی راه خودشان را میروند، آنها نتیجه گرفتهاند که کیارستمی قربانی خطای پزشکی شده و از هر طریقی اعتراضشان را نشان میدهند. خبرها و نظرها درباره آنچه بر کیارستمی گذشته، حجم غالب مطالبی را تشکیل میدهد که ایرانیان در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاند و در این میان آنچه «امید ربانیفر» مدیر مستعفی اداره کل بهداشت مسجد سلیمان و از کارکنان وزارت بهداشت یک روز پس از این اتفاق در صفحه شخصیاش در فیسبوک منتشر کرد، بر آتش این نارضایتی جمعی دمید و حالا خیلیها چشمشان به وزارت بهداشت و البته شخص آقای وزیر است که واکنشی نشان بدهد و بگوید که دولت برای حمایت از حقوق بیماری مثل کیارستمی دقیقا چه خواهد کرد؟
… محسن تدین فر، مدیرعامل بیمارستان جم در پاسخ به این پرسش که اگر شایعات افزایش یابد، بیمارستان خود را ملزم به ارایه توضیحات بیشتر نمیداند، گفته است که: «همان زمان هم از طریق وزارت بهداشت توضیحات کامل ارایه شد و اطلاعات کامل همان است ما توضیح تازهای نداریم!»
منبع: http://alef.ir/vdcb9gbffrhbz5p.uiur.html?370293
علاوه بر پاسخ شگفت انگیز بیمارستان جم، رفتار پزشک هم جای تأمل دارد.
محمد شیروانی پس از عیادت از این کارگردان طی یادداشتی از زبان کیارستمی نوشت: «یکی از دوستام همین عمل رو انجام داد و روز پنجم در سالن سینما داشت فیلم میدید.قرار بود دکتر میر من رو عمل کنه. بعداً فهمیدم که پسرش من رو عمل کرده و تازه در شأنش نبودم و عمل رو سپرده به دستیار پنجاه سالهش! هر جا اعتماد میکنی بکن ولی به اونایی که پدرشون مشهور بوده؛ نکن. خواستن و نتونستن.
وقتی دکترم اخبار رو در روزنامهها خوند و فهمید این بیمار خیابونی نبوده؛ دستپاچه شد و مصاحبه کرده و گفته گویا بیمارم شهرتی دارد و در خارج او را میشناسند.»
منبع: http://alef.ir/vdcft1dm1w6dvva.igiw.html?369659
احمد کیارستمی، فرزند کارگردان فقید اقدام به افشاگری هایی نموده و مرگ پدرش را بر اثر “آمبولی” (لخته شدن خون) و سکته وسیع مغزی اعلام کرده است؛ درست برخلاف اظهارات رضا پایدار معاون وزیر بهداشت، که علت اولین جراحی عباس کیارستمی را «مشکل رودهای و برای پیشگیری از پیشروی سرطان» عنوان کرده است.
در کنار همه این موارد اظهارات دکتر امید ربانی فر(رئیس سابق شبکه بهداشت و درمان مسجد سلیمان) اطلاعاتی درباره فوت عباس کیارستمی در صفحه شخصی فیس بوک اش منتشر کرد : امروز من شرمگینم مانند راننده لودری که خواست مسجد اصفهان را خراب کند و توانست. متاسفانه سیستم پزشکی ایران نتوانست سرشناس ترین شهروند خودش را درمان کند ، هرچه بیشتر تحقیق کردم هرچه بیشتر جستجو کردم بیشتر فهمیدم که قصور از جانب تیم پزشکی بوده و حالا که استاد در خانه دوست آرمیده نتایج همه جستجوهایم را برای شما هم میگویم . استاد کیارستمی به علت عمل پولیپ روده ( و نه سرطان ) و به توصیه دوستانش و به اعتبار دکتر میر در بیمارستان جم بستری میشود . دکتر میر استاد را نمی شناسن ( و شاید اگر هم می شناختن تاثیر چندانی نداشت ) . به جای اینکه عمل را خودشان انجام دهند عمل را به پسر شان می سپارند . ظاهراً عمل موفقیت آمیز بوده و متخصص جراح و متخصص عفونی ( دکتر پارسا ) در حالیکه بیمار هنوز بستری است برای تعطیلات عید راهی مسافرت نوروزی می شوند . اما عفونت بعد عمل اتفاق می افتد و چون کسی نمی تواند دو پزشک مسئول را پیدا کند خانم حکمت با وزیر تماس می گیرند که استاد دوباره تحت عمل جراحی قرار می گیرند و این بار با شک به عفونت کیسه صفرا ، کیسه صفرا برداشته میشود . حین عمل لوله حالب هم پاره شده و سوند دبل جی برای ایشان تعبیه میشود . استاد از بیمارستان مرخص اما این بار برای برداشتن دبل جی در بیمارستان آراد بستری می شوند و بعد هم با رضایت خانواده به فرانسه اعزام و در آنجا به علت آمبولی ( و نه سرطان) فوت می کنند. من از طرف شخص خودم بسیار غمگین و شرمسار هستم و امیدوارم ( گرچه واقعاً امیدی ندارم ) وزیر محترم پی گیر ماجرا باشد.
دکتر مازیار پارسا در سال ۱۳۴۶ در شهر تهران متولد شد. در سال ۱۳۶۴ موفق به اخذ دیپلم گردید. تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۶۶ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران آغاز کرد. در سال ۱۳۷۴ فازغ التحصیل شد. در سال ۱۳۸۲ موفق به اخد درجه بورد تخصصی در رشته عفونی از دانشگاه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید. دکتر احمد میر فارغ التحصیل از دانشگاه لوزان سوییس، عضو انجمن جراحان سوئیس،عضو هیئت مدیره جامعه جراحان ایران ، جراح دستگاه گوارش ، متخصص بیماریهای پستان، تیروئید و کیسه صفرا ـ متخصص لاپاروسکوپی
پیوند کوتاه به این مطلب: