جمعه ۰۱ تیر ۱۳۹۷

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه

چرا برای شبکه زرسالاری جهانی اهمیت ایران بیش از اسرائیل بوده است؟

اهمیت ایران از جمله به دلیل قدمت فعالیت شبکه زرسالاری یهودی در این سرزمین است که از اوائل سده هیجدهم میلادی و فروپاشی صفویه در ایران فعال بود و در سده نوزدهم در شراکت با زرسالاران پارسی هند انحصار تجارت تریاک ایران را به دست داشت.

آن زمان تجارت جهانی تریاک مهم‌ترین شاخه اقتصاد غرب بود و سه گروه عمده در این زمینه فعال بودند: کمپانی هند شرقی بریتانیا که بیشتر بر تریاک هند متکی بود، تجار آمریکایی بویژه خاندان‌هایی که به «الیگارشی بوستن» معروف شدند که بر تریاک ترکیه متکی بودند، و تجار یهودی و پارسی (زرتشتی هند) و کارگزاران و شرکای ایرانی آن‌ها،‌ مانند خاندان‌های فروغی و بوشهری و نمازی و افنان، که بطور عمده از اواخر دهه ۱۸۶۰ میلادی بر تریاک ایران متکی بودند. در رأس شبکه‌های مرتبط با ایران دو خاندان نامدار ساسون (سران یهودیان بغدادی) و جیجی‌بای (سران پارسیان هند) قرار داشتند که از بزرگ‌ترین ثروتمندان سده نوزدهم میلادی در جهان و در غرب بشمار می‌رفتند.

همین کانون مالی- تجاری بود که در سده نوزدهم میلادی مجتمع بانکی هنگ‌کنگ- شانگهای (اچ اس بی سی) را در این دو بندر مهم تجاری چین برای نقل و انتقالات مالی خود تأسیس کرد. اچ اس بی سی امروزه بزرگ‌ترین بانک خصوصی جهان بشمار می‌رود و هنوز نیز بنظر متخصصان مهم‌‌ترین مرکز پول‌شویی جهان، بویژه در حوزه تجارت عظیم مواد مخدر، است.

همین کانون بود که از طریق دو بانک شاهی و استقراضی اقتصاد ایران را ورشکسته کرد و نقش مهمی در فروپاشی قاجاریه و تأسیس حکومت پهلوی ایفا نمود. این زمان پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی در منطقه و پیدایش دولت‌های عربی کوچک است. ولی کانون فوق ایران را، تحت لوای حکومت پهلوی، بعنوان قدرت بزرگ‌ منطقه، حفظ کرد تا پایگاه اصلی آن باشد.

دولت اسرائیل پس از جنگ جهانی دوم و به تبع سیاست‌های روز تأسیس شد و کارکرد آن بیشتر ایجاد تنش در منطقه بود یعنی وجه تقدس دینی آن برای کانون‌های زرسالار کم‌اهمیت‌تر از وجه سیاسی آن بود. دلیل این مدعا اینکه در دوران عثمانی،‌ که یهودیان زرسالار نفوذ فراوان در دستگاه حکومتی عثمانی داشتند، علاقه‌ای به استقلال قدس نشان ندادند و این منطقه چیزی بیش از زیارتگاهی مقدس برای مسلمانان و مسیحیان و یهودیان نبود.

در دوره چهار ساله انتقال سلطنت از قاجاریه به پهلوی ابتکار کشف و برکشیدن رضا خان قزاق و نقش اصلی در به قدرت رسانیدن او با حکومت هند بریتانیا بود و نایب‌السلطنه و فرمانفرمای کل هندوستان لرد ردینگ (سر روفوس آیزاکز) از خاندان یهودی آیزاکز و از کارگزاران درجه اول روچیلدها بشمار می‌رفت.

منبع: کانال تلگرامی عبدالله شهبازی

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶، ساعت: ۱۳:۲۸