سه شنبه ۷ تیر ۱۴۰۱

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه

گنجینه ی موزه هنرهای معاصر در ایران باقی خواهد ماند

پس از تلاشهای شبانه روزی و رایزنیهای متعدد با مسئولان نهادهای نظارتی قضایی و امنیتی، دیروز سوم آبان ماه قراردادهای منعقده میان معاونت هنری با وزرای فرهنگ آلمان و ایتالیا، تا اطلاع ثانوی و تا پایان مراحل تحقیق و تفحص از موزه هنرهای معاصر، به حالت تعلیق درآمد که با توجه به زمان بندی نمایشگاهها در این دو کشور اروپایی، رسما این قراردادها از رسمیت خارج شده و آثار مهم گنجینه ی موزه هنرهای معاصر در ایران باقی خواهد ماند.
این اتفاق بزرگ مرهون تلاش عاشقان فرهنگ و هنر این سرزمین است. کسانی که به هیچ وجه حاضر به تاراج سرمایه ها و گنجینه های ملی نیستند و در راه حفظ آنها از هیچ تلاشی فروگزار نخواهند کرد.
آنچه که در این برهه ی زمانی، حائز اهمیت است ضرورت تشکیل سریع کمیته ی حقیقت یاب، جهت تحقیق و تفحص کامل از گنجینه موزه هنرهای معاصر است. پیشنهاد می شود گروهی متشکل از نمایندگان انجمنهای تجسمی (نقاشان، عکاسان، سفال و سرامیک کاران، مجسمه سازان، طراحان گرافیک، خوشنویسان و…) و یک کارشناس رسمی دادگستری، یک کارشناس از وزارت ارشاد، یک بازرس از سازمان بازرسی، یک نفر از کمیسیون فرهنگی و یک نفر از دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهور شکل گیرد تا به آمار برداری از آثار گنجینه،تعیین اصالت آثار موجود و مقایسه ی آن با لیست اولیه ی موزه هنرهای معاصر و همینطور صدور شناسنامه های بین المللی برای تمامی آثار گنجینه، بپردازد. علاوه بر این امور، پرونده های مالی موزه و قراردادهای آن در طول سی و هفت سال گذشته نیز باید توسط این کمیته، کاملا مورد بررسی قرار گیرد.
ضمن اینکه تا پایان مراحل تحقیقات، برای جلوگیری از هرگونه تلاشی در جهت پاکسازی آثار جرم یا سرقت آثار و یا جا به جایی آثار با کارهای جعلی، گنجینه ی موزه و همینطور انبار اداره ی تجسمی، بایگانی و دفاتر مالی مهر و موم گردد و از خروج مدیران پیشین و فعلی موزه از کشور جلوگیری شود.
جامعه ی هنری از مسئولان امر انتظار دارد که پس از تشکیل و شروع به کار این کمیته ی حقیقت یاب، ضرب الاجلی برای اعلام نتیجه ی نهایی تحقیق و تفحص مشخص گردد و در پایان هم نتیجه ی این تحقیق و تفحص، در صحن علنی مجلس به اطلاع همگان برسد و پرونده ی متخلفان و یغماگران جهت پیگرد قانونی به دستگاه قضایی تحویل گردد.
امیدوارم همزمان با شروع تحقیق و تفحص از موزه هنرهای معاصر، با توجه به شناسایی آثار جعلی و پرونده های متعدد سرقت در موزه های رضا عباسی، ایران باستان و…،کمیته های حقیقت یابی در مورد این موزه ها نیز تشکیل یافته و کار تحقیق و تفحص بر روی آنها هم آغاز شود.

منبع: صفحه اینستاگرام افشین پرورش

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۵، ساعت: ۱۸:۳۴