سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲

دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، سؤالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی، سور مقصور کاسبان روان

تماس مریض دکتر صنعتی با همراه مدیر عامل انجمن فرویدی

سلام و ادب

امشب ۹۳/۱۱/۴ ساعت ۸ خانمی با همراه مدیرعامل تماس گرفت. شخصاً از محتوای این مکالمه، بسیار شادمان شدم اما آنقدر برآشفته و ناراحت بود که مرا نیز تحت تأثیر قرار داد و برخی لحظات به سختی بغض خود را کنترل کردم.

خانم تماس گیرنده: من دکتر صنعتی را در اینترنت سرچ کردم، به سایت این انجمن رسیدم که نوشته صنعتی مدرک ندارد. من ۷ سال است گروه درمانی های او را می روم. او برای من خدایی بوده. تمام امیدم این بود و هست که در تحلیل های دکتر تغییر کنم. از وقتی این را خوانده ام، دست و پایم شروع به لرزیدن کرده است. یعنی من ۸-۷ سال است که سر کارم؟ البته گاهی اوقات درباره چیزهایی که می گفت و می گوید، شک کردم. مشاوری که من را پیش او فرستاد می گفت او خداست. ولی الان می خواهم بدانم چگونه می توانم در انجمن تان عضو شوم؟

هاشمی: به نظرم شما اطلاعاتی که درباره صنعتی می خواستید را از سایت دریافت کرده اید. اگر بیشتر هم مطالعه کنید، بیشتر متوجه می شوید. درباره عضویت در انجمن هم در بخش شناسنامه سایت، اساسنامه را دریافت و مطالعه کنید. شرایط عضویت را نوشته. من به شما توصیه می کنم کلاس های آموزشی را که انجمن دارد، شرکت کنید. اگر سوال دیگری دارید، بفرمایید.

خانم تماس گیرنده: چگونه است که رئیس بخش روانکاوی روزبه هستند؟ رزیدنت ها را آموزش می دهند. یعنی ماها موش آزمایشگاهی (همراه با بغض) بودیم؟

هاشمی: من احساس شما را درک می کنم ولی این را که ما نباید جواب بدهیم. آنها باید جواب بدهند؛ بیمارستان روزبه، دانشگاه علوم پزشکی. من فکر می کنم که اگر شما به قول خانم دکتر به هر دری زده اید و در هر صورت به این نتیجه رسیده اید که مشکلتان تنها با روانکاوی حل می شود، باید بدانید که روانکاوی در گروه انجام نمی شود. اصلا امکان پذیر نیست که روانکاوی در گروه انجام شود. پس بدانید که آن کار، روانکاوی نیست.

خانم تماس گیرنده: در اطلاعاتش، اسم یک بیمارستان را نوشته. یعنی آن هم وجود ندارد؟

هاشمی: آن را بعد از سوالات انجمن ما، تغییر داده و اسم آن بیمارستان را اضافه کرده. آن هم درست نیست. این بحث از شهریور ماه آغاز شده و تا کنون هیچ تصویری از مدرک خود ارائه نداده است.

درباره روانکاو بودن آقای صنعتی که از ابتدا برای انجمن ما مشخص بود که روانکاو نیست. چون تنها روانکاو ایران خانم دکتر کدیور هستند. روانکاوی ضوابطی در سطح بین المللی دارد که بر اساس آنها کسی را روانکاو می نامند. باید کسی خودش به پایان روانکاوی اش رسیده باشد و دوره و روندهایی را طی کرده باشد و به عضویت در انجمن جهانی روانکاوی درآمده باشد. با یک دوره ۶ ماهه و… نمی شود. اما درباره روانپزشک بودن آقای صنعتی هم اعضای انجمن و نیز مخاطبین سایت ما تحقیق کردند. گفته بود دانشکده روانپزشکان دانشگاه انگلستان، که اصلا وجود خارجی ندارد. اینها تمامش در بخش پاسخ به پرسش های سایت آمده. همچنین در بخش های دیگر. دسته ای تحت نام «سوالات در مورد مدرک تحصیلی دکتر محمد صنعتی» داریم که بخشی به عنوان «همه چیز اینگونه آغاز شد» دارد. همه اینها آنجا آمده.

خانم تماس گیرنده: این انجمن شما، تخصص شما چیست؟

هاشمی: خب، خانم دکتر چندین سال کلاس داشتند؛ تحت عنوان کلاس های گروه عرصه فرویدی. بعد شاگردان ایشان کلاس گذاشتند و ماها در آن شرکت کردیم. بعد هم که درخواست انجمنی از وزارت کشور کردیم و مجوز فعالیت گرفتیم. الان هم که شاگردان و آنالیزان های ایشان کلاس های یکشنبه های آفریقا را برگزار می کنند.

خانم تماس گیرنده: گروه های ما هم یکشنبه هاست.

خانم تماس گیرنده: البته من به او شک کردم و جدیداً در گروه درمانی مطرح می کنم. می دانید از کجا شک کردم؟ از آنجا که گفتم چطوری است که این آدم که شبانه روز پول درمی آورد، ساعت یک نصفه شب، دو نصفه شب، تا ۴ صبح در مطب مریض می بیند، (گروه درمانی ما ساعت یک نصفه شب بود) یک پیرمرد ۷۰ ساله، چطوری علمش به روز است؟ چطوری بعد، در روز می تواند که [مطالعه کند]؟ چه جوری روی ذهن و تحلیل این آدم می شود حساب کرد؟ یک سال پیش من تماس گرفتم ساعتی ۳۰۰ هزار تومان بود. الان که حتما ۵۰۰ تومان شده. دکتر صنعتی دکون دستک باز کرده.

هاشمی: من احساس شما را کاملاً درک می کنم اما فکر می کنم در هر صورت درست است که ۷ سال از عمرتان را گذاشته اید ولی اگر انجمن فرویدی ای نبود، هیچ گاه این چیزها روشن نمی شد. همان که خودتان می گویید در بیمارستان کار می کند، آدم فکر می کند خب حتما کسانی هستند که از مدرک نداشتن او باخبرند اما روی آن سرپوش می گذارند.

خانم تماس گیرنده: من نباید در روند درمان خودم بهبودی احساس کنم؟ خانم دیباییان، مشاوری که من را پیش او فرستاد، به من می گفت تو شانس آوردی که رفتی پیش صنعتی. تحلیل آخری که صنعتی از من کرده را که به او گفتم، او هم شک کرد. تا به حال یک میلیارد تحلیل از من کرده. آخرین تحلیلی که داده اینکه گفته تو سادومازوخیست داری. این خیلی برای من سنگین بود. خانم دیباییان هم شک کرد و گفت برو پیش خانم صلواتی. او هم رد کرد که مشکل من این است.

هاشمی: درباره کار درمان هم بگویم که خانم دکتر که آنالیز انجام می دهند. شاگردان ایشان بعد از ۱۰ سال کلاس و آنالیز، تازه امسال اجازه پیدا کرده اند که در دفتر ایشان و تحت نظارت ایشان کار روانکاوی مقدماتی را انجام دهند. مسأله آموزش، اینجا خیلی جدی است و کسی از این شوخی ها با روح و روان آدم ها نمی کند.

خانم تماس گیرنده: صنعتی اینقدر برچسب می زند. هر بار چیزی می گوید. همین الان داشتم راجع سادومازوخیست که گفته، سرچ می کردم، فکر کردم سرچ کنم ببینم خود صنعتی راجع به آن چه گفته، که انجمن شما را پیدا کردم. شوکه شدم. به من می گه تو یک احساس گناه عمیقی داری و این را به رابطه عشقی با بابا و برادر ربط می دهد. همه ما عاشق برادر و پدرمان هستیم.

من قاطی کردم که مشکل ما چی هست. همه امید من به گروه درمانی بود که خودم را پیدا کنم ولی همه چیز به هم ریخت.

هاشمی: راجع به برچسب که می گویید، یک جمله از فروید هست که می گوید روانپزشکان فکر می کنند وقتی روی دردی از آدم ها اسمی گذاشتند وظیفه شان را انجام داده اند.

خانم تماس گیرنده: صنعتی خدای من بود. هر هفته یک برچسب می زد. به او گفتم من خسته شدم. ۷ سال است دارم می آیم. چرا من هی بدتر می شوم؟ گفت تو مشکلت یکی نیست. خیلی پیچیده است. ۱۰ سال دیگر هم باید بیایی.

هاشمی: من توصیه می کنم سایت را حتما بیشتر مطالعه کنید.

خانم تماس گیرنده: بله، حتما. در سایت هم می توانم سوال بپرسم؟ جواب می دهند؟

هاشمی: بله. در بخش پاسخ به پرسش ها می توانید بپرسید. آنگونه، جواب هم رسمی تر است.

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳، ساعت: 20:14