قصۀ خلیج فارس
در سواحل جنوب ایران دریایی بود به نام پوئیدینگ که به منشاء همه آبهای زمین، یعنی فراخکرت ارتباط داشت. این پوئیدینگ همان دریای زیبایست که در طول تاریخ نام شکوهمند خلیج فارس را به خود گرفت.
بادها میوزند و آبها موجهای رقصان خود را به صحنه میکشانند. میلیونها سال پیش این صحنه آنقدر وسیع بود که طنازی رقصندگانش را انتهایی نبود و بازو به بازوی هم، بیکرانه و بیساحل تا هر آنجا که دلشان میخواست پایکوبی میکردند.
در کرانههای فراخکرت هر ساله، ایزد باران با دیو خشکسالی مبارزه میکرد و آبها را از آنجا به هفت کشور جهان میبرد.
عکس برگرفته از کتاب پژوهشی در اساطیر ایران (درباره موقعیت جغرافیایی دریای فراخکرت نظرات دیگری هم وجود دارد.)
از همین است که آنچه امروز ایرانیان به نام خلیج فارس میشناسند تنها یک دارایی ارزشمند طبیعی و یا گستره جغرافیایی نیست بلکه جایی است که با اعتقادات نیاکانشان پیوند دارد و با بخش مهمی از تاریخ زندگانی و تاریخ اساطیری آنان عجین شدهاست؛ چه این قصهها را بدانند، چه ندانند، خلیج فارس در رگ و پیشان نشسته و در جایجای تاریخ باستانیشان نقش بستهاست.
سرانجام در تاریخ ۲۱ آوریل ۱۶۲۲ ایران جزیره هرمز را که یکی از شاهراههای تجاری جهان است، باز پس گرفته و پرتغالیها را وادار به یک عقبنشینی گسترده کند. بدین ترتیب یک بار دیگر جایگاه ایران در میان ابرقدرتهای آن زمان و تعلق خلیج فارس به این سرزمین کهن تثبیت شد.
سیمین دخت گودرزی
– تاریخ ایران از عهد باستان تا قرن ۱۸، پیگولووسکایا، ترجمه کریم کشاورز

خلیج فارس

خیلج فارس

گور دخمه

دره ستارگان قشم

شهر تاریخی حریره
ساحل خلیج فارس در بندر بوشهر
لنج ،کشتی سنتی خلیج فارس
لنج ،کشتی سنتی خلیج فارس
خلیج فارس
ساحل جزیره کیش
لافت
میگو از آبزیان خلیج فارس
ماهی خلیج فارس
خلیج فارس
خلیج فارس
تفریح در خلیج فارس
مرد بوشهری
ساحل خلیج فارس
خلیج فارس
موسیقی جنوب ایران
موسیقی جنوب ایران
خلیج فارس، گسترهای از میراث و گردشگری ایران
خلیج فارس با مساحت ۲۳۷٬۴۷۳ کیلومتر مربع پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان بشمار میآید. سواحل شمالی خلیجفارس تماماً در جغرافیای سیاسی ایران قرار دارند .شهرها و سواحل زیبای این منطقه از ایران مملو از نقاط میراثی و گردشگری است.
منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی
پیوند کوتاه به این مطلب: