یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳

بخش ها

آرشیو ماهیانه


دسته ها:روانکاوی در انجمن فرویدی، روانکاوی در رسانه‌ها و در جامعه

آیت‌الله علوی بروجردی: آیه یا روایتی برای کنترل تورم و افزایش رشد اقتصادی وجود ندارد

آیت‌الله علوی بروجردی: اسلامی کردن اقتصاد و بانک‌ها از اول اشتباه بود

 

 

آیت‌الله جواد علوی بروجردی از روحانیان بلندپایه قم با تاکید بر اشتباه بودن تلاش‌ حاکمیت برای اسلامی کردن اقتصاد و بانک‌ها گفت که «ما ۴۳ سال کار دستمان بود، همه‌اش آزمون و خطا انجام داده‌ایم، امور باید به متخصصان واگذار شود و حتی لازم نیست متخصص، متدین باشد».

سخنان علوی بروجردی در حالی بیان شده است که اقتصاد ایران بیش از دو دهه است که با نرخ تورم دو رقمی مواجه است و بانک‌ها چهار دهه پس از شعار «اقتصاد و بانکداری اسلامی» به عنوان یکی از ریشه‌های بحران اقتصادی در ایران معرفی می‌شوند.

علوی بروجردی که نوه آیت‌الله حسین طباطبایی بروجردی است در مصاحبه‌ای با وبسایت اکو ایران، با بیان اینکه «اساسا بانک‌ها غیر اسلامی نبود که ما بیاییم و بانک‌ها را اسلامی کنیم»، گفت: «بانک مشکلی نداشت از اول، و اصلا ورود ما به عنوان اسلامی کردن بانک‌ها اشتباه بود.»

این روحانی بلندپایه گفت: «بعد از انقلاب بیشتر سران و بزرگان جمهوری اسلامی تحت تاثیر کمونیسم و سوسیالیسم بودند و در آن زمان فکر می کردند که شاه و حکومتش، همان اقتصاد آزاد است و فقر و فساد موجود در اثر اقتصاد آزاد پیدا شده و اگر سوسیالیسم بیاید تمام مشکلات از بین می‌رود و در جمهوری اسلامی سیاستگذاری‌ها نیز بر همین اساس انجام شد».

آقای علوی بروجردی در ادامه با اشاره به «مصادره‌های پس از انقلاب» از جمله به مصادره کارخانه ایران ناسیونال و اموال چهره‌هایی چون محمود و احمد خیامی، بنیانگذاران شرکت ایران ناسیونال، ایران خودروی فعلی، اشاره کرد و گفت: «حالا چقدر باید بگردیم مثل خیامی‌ها پیدا کنیم که خودروسازیمان را اداره کند؟ اما ما صاف مصادره کردیم.»

او همچنین افزود: «ما بدون اینکه بدانیم این بانک‌ها بر چه اساسی تاسیس شده و فقط با این ادعا که بانک‌ها عامل رباخواری هستند، آن را مصادره کردیم.»

علوی بروجردی با تاکید بر ناکامی مقام‌های جمهوری اسلامی در مدیریت اقتصاد ایران، شعار و اظهارات آنها درباره «اقتصاد اسلامی» را رد کرد و گفت که آیه یا روایتی برای کنترل تورم و افزایش رشد اقتصادی وجود ندارد.

این روحانی بلندپایه در نهایت گفت: «کار حوزه و فقیه باید این باشد که امور را به متخصصان واگذار کند چون فقه، علم اقتصاد نمی‌آورد و کار فقه فقط صدور احکامی چون حلال و حرام است.»

 

منبع: رادیو فردا


پیوند کوتاه به این مطلب:

https://freudianassociation.org/?p=67069

  تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۲، ساعت: 09:17